dzwonka ryby z piekarnika

Składniki: dzwonek z łososia 2 ząbki czosnku cytryna masło pieprz cytrynowy sól Sposób przygotowania: 1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. 2. Na foli Zobacz więcej
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Lubię przyrządzać go pieczonego wtedy mięsko jest delikatne i lekko wilgotne. Dziś będą pieczone dzwonka łososia podane z sosem śmietanowo czosnkowym oraz Zobacz więcej
Szybki i bardzo prosty przepis na łososia. Połączenie imbiru i limonki nadaje rybie oryginalnego, orientalnego i orzeźwiającego smaku. Fajna odmiana zwykłego tradycyjnego łososia pieczonego w Zobacz więcej
Prosty sposób na łososia, którego można tak przygotować na co dzień i od święta. Jest znakomitą okazją do wprowadzenia do domowego menu ryby. Łosoś jest aromatyczny, lekki i bardzo smaczny. Zobacz więcej
Całkiem prosty przepis pod kątem diety. Podobnie z resztą jak większość przepisów na parę (w zasadzie to nada się to i do piekarnika lub na patelnię, ale wtedy sugeruję potrzymać chwilę w marynacie, Zobacz więcej
przyprawy - sól, przyprawa do ryb masło Rybę oczyścić, sprawić, pokroić na dzwonka. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Rybę natrzeć przyprawami i ułożyć w formie. Na rybie rozłożyć pokrojoną w Zobacz więcej
w paski. Na patelni roztapiamy masło i smażymy pora przez ok 7 min, często mieszając. Na koniec poprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę, mieszamy. Przygotowujemy papier do pieczenia. Tniemy go Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 11474

1
niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
Amur w sosie śmietanowo-pistaciowym Składniki: (Na dwie porcję) Dwa dzwonka świeżego Amura (każdy po ok. 150g) sól , pieprz Sos śmietanowo-pistacjowy: 200ml śmietanki 30% 20g. pistacji bez skorupek 1 Zobacz więcej
Potrzebujemy: karpia ( ok 1,5 kg) 2 duże cebule 1 cytryna sól pieprz masło (150 gram) 3 ząbki czosnku koperek olej mąkę Karpia patroszymy, myjemy i kroimy w dzwonka. Przyprawiamy i układamy warstwami: Zobacz więcej
Składniki: 3 porcje łososia w dzwonkach 1 cytryna 1 mała cebula czerwona 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek odrobina tłuszczu folia aluminiowa do zapiekania Zobacz więcej
Przepis, który podaje to chyba najprostszy i najczęściej używany w mojej kuchni, jeśli chodzi o ryby z piekarnika. Kidy naprawdę nie mam nic pod ręką i brakuje mi pomysłu...sięgam po masło i zioła. Zobacz więcej
Przepyszny łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 garście frytek mrożonych (lub możesz Zobacz więcej
oczkach, Na maśle podsmażamy warzywa. Rybę myjemy, osuszamy a następnie kroimy na dzwonka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę Zobacz więcej
Kolejna rybna propozycja wigilijna. Składniki: 1 kg amura 4 dag tłuszczu 1/8 litra śmietany 8 dag chrzanu sól do smaku cukier do smaku 2-3 łyżki octu 3 % Wykonanie: Rybę oczyścić, usunąć błonę z jamy Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na rybkę. Ryba tak przyrządzona zachowuje całą swą delikatność, soczystość a do mięsa ryby przenika cały smak świeżych ziół. W soli możemy piec też inne ryby np: Zobacz więcej