dzwonki karpia pieczone w piekarniku

Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
na gazie
na gazie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na gazie
karp z pietruszką

karp z pietruszką 79

1
poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki Zobacz więcej
) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną Zobacz więcej
Całkiem prosty przepis pod kątem diety. Podobnie z resztą jak większość przepisów na parę (w zasadzie to nada się to i do piekarnika lub na patelnię, ale wtedy sugeruję potrzymać chwilę w marynacie, Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 11302

1
niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Pan Karp !!

Pan Karp !! 2890

1
Zapominamy o nim na codzień wogóle chyba większość z nas zapomina na cały rok ,ze istnieje taka ryba jak karp, przypominamy sobie przed świetami ... i z pośpiechem biegniemy ażeby tylko nam nie Zobacz więcej
Karpia podzielić na pół-dzwonki (później je składać w całość), posolić. Na dno naczynia polać olej, pokryć dno tarkowaną marchwią i cebulą pokrajaną w plastry, posypać kminkiem, ułożyć na tym karpia Zobacz więcej
. My podzieliłyśmy na tzw. "dzwonki". Kawałki ryby solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem. Tak przygotowane "dzwonki" przekładamy do miski i wstawiamy na2-3 godzinydo lodówki. Pieczarki Zobacz więcej
ten zapach... ok 6 porcji 1 karp 100 g suszonych podgrzybków sól, pieprz 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka rozmarynu mąka pszenna ok. 1/2 szklanki olejdo smażenia Kujawski tłoczony na zimno Grzyby Zobacz więcej
Karp wykonany w ten sposób jest przepyszny, aromatyczny i co najważniejsze pozbawiony posmaku mułu. Osobiście nie lubię i nie jadam karpia, ten jest wyjątkiem. Ma też inna ważna zaletę... można go Zobacz więcej
z pieczonych buraków i pomarańczy, zrobiłam go z pomarańczami. I to był strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 4 porcje): leszcz w dzwonkach lub płatach (może być też karp lub pstrąg) 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
przyrządzam go przed kamerą:) Zapraszam. Składniki: 1 kg dzwonków karpia 250 ml białego wytrawnego wina 4 łyżki stopionego masła 2 cebule posiekane 3 ząbki czosnku posiekane 2 łyżeczki posiekanej Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Wigilijny karp smażony

Wigilijny karp smażony 577

0
. W dzień Wigilii nie smażymy karpia podczas kolacji albo tuż przed. Zazwyczaj robimy to rano, by później karpia odgrzać w piekarniku. Ta metoda sprawdza się od lat. Polecam ją i Wam. Zachęcam do Zobacz więcej
. Autorom najciekawszych wypowiedzi wyślemy książki! Karp z grzybami w śmietanie średniej wielkości sprawiony karp ok 30 dkg grzybów (mrożonych prawdziwków, kurek, ewentualnie pieczarek) 1 cebula Zobacz więcej
się. Przygotowujemy również kapustę z grzybami. Możemy również w tym dniu przygotować cynamonowo-piernikowy sernik na zimno lub piernik marchewkowy Ozdabiamy pierniczki choinkowe wraz z resztą Zobacz więcej
przyprawy - sól, przyprawa do ryb masło Rybę oczyścić, sprawić, pokroić na dzwonka. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Rybę natrzeć przyprawami i ułożyć w formie. Na rybie rozłożyć pokrojoną w Zobacz więcej
oczkach, Na maśle podsmażamy warzywa. Rybę myjemy, osuszamy a następnie kroimy na dzwonka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę Zobacz więcej
Są tacy co nie lubią karpia. Ja lubię. Co gorzej, ma on dla mnie swój urok podany najprościej – w chrupiącej panierce. Tym razem skusimy się na zrobienie Pana Karpia tradycyjnie – ale nieco bardziej Zobacz więcej
Całe wieki nie jadłam karpia smażonego (nawet w Wigilię), ale z chęcią sięgam po duszonego lub pieczonego. Po pierwsze zdrowiej, po drugie smażenie zdecydowanie zajmuje więcej czasu (no, może tyle Zobacz więcej