dzwonki karpia pieczone w piekarniku

Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
na gazie
na gazie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na gazie
karp z pietruszką

karp z pietruszką 223

1
poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki Zobacz więcej
) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną Zobacz więcej
Całkiem prosty przepis pod kątem diety. Podobnie z resztą jak większość przepisów na parę (w zasadzie to nada się to i do piekarnika lub na patelnię, ale wtedy sugeruję potrzymać chwilę w marynacie, Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 14478

1
niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Pan Karp !!

Pan Karp !! 3101

1
Zapominamy o nim na codzień wogóle chyba większość z nas zapomina na cały rok ,ze istnieje taka ryba jak karp, przypominamy sobie przed świetami ... i z pośpiechem biegniemy ażeby tylko nam nie Zobacz więcej
Składniki karp ok. 2 kg kminek 1 opakowanie cebula kg lub więcej marchew jw majonez ostrzejszy, kętrzyński,lub kielecki sól, olej, prostokątne naczynie do zapiekania Wykonanie Zobacz więcej
Jak rozpoznać czy karp jest świeży? - Skóra karpia powinna wyglądać świeżo i ładnie, nie może być pokryta klejącym śluzem. - Skrzela karpia powinny być czerwone i nie mogą być pokryte gęstymśluzem Zobacz więcej
i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie kawałki ryby posypać ziołami prowansalskimi oraz rozmarynem, obtoczyć w mące i smażyć na oleju z obu stron na rumiano. W międzyczasie odcedzić z wody grzyby Zobacz więcej
Karp wykonany w ten sposób jest przepyszny, aromatyczny i co najważniejsze pozbawiony posmaku mułu. Osobiście nie lubię i nie jadam karpia, ten jest wyjątkiem. Ma też inna ważna zaletę... można go Zobacz więcej
z pieczonych buraków i pomarańczy, zrobiłam go z pomarańczami. I to był strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 4 porcje): leszcz w dzwonkach lub płatach (może być też karp lub pstrąg) 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
przyrządzam go przed kamerą:) Zapraszam. Składniki: 1 kg dzwonków karpia 250 ml białego wytrawnego wina 4 łyżki stopionego masła 2 cebule posiekane 3 ząbki czosnku posiekane 2 łyżeczki posiekanej Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Wigilijny karp smażony

Wigilijny karp smażony 814

0
Karp to moja ulubiona ryba wigilijna. Moja mama przyrządza go tak wspaniale, że czekam na niego cały rok. Jest słodkawy i maślany. W przepysznej panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Karp musi być Zobacz więcej
. Autorom najciekawszych wypowiedzi wyślemy książki! Karp z grzybami w śmietanie średniej wielkości sprawiony karp ok 30 dkg grzybów (mrożonych prawdziwków, kurek, ewentualnie pieczarek) 1 cebula Zobacz więcej
się. Przygotowujemy również kapustę z grzybami. Możemy również w tym dniu przygotować cynamonowo-piernikowy sernik na zimno lub piernik marchewkowy Ozdabiamy pierniczki choinkowe wraz z resztą Zobacz więcej
przyprawy - sól, przyprawa do ryb masło Rybę oczyścić, sprawić, pokroić na dzwonka. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Rybę natrzeć przyprawami i ułożyć w formie. Na rybie rozłożyć pokrojoną w Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na rybę. Może posłuży jako inspiracją na zbliżającą się kolację wigilijną? Składniki; 1 wypatroszony karp 1 por 1 marchewka 1 cebula sól, pieprz, 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
Są tacy co nie lubią karpia. Ja lubię. Co gorzej, ma on dla mnie swój urok podany najprościej – w chrupiącej panierce. Tym razem skusimy się na zrobienie Pana Karpia tradycyjnie – ale nieco bardziej Zobacz więcej
Całe wieki nie jadłam karpia smażonego (nawet w Wigilię), ale z chęcią sięgam po duszonego lub pieczonego. Po pierwsze zdrowiej, po drugie smażenie zdecydowanie zajmuje więcej czasu (no, może tyle Zobacz więcej