dzwonki karpia z piekarnika

cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Wigilijny karp smażony

Wigilijny karp smażony 1536

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 karp 2 jajka bułka tarta mąka pszenna 1 ząbek czosnku sok z cytryny 2 łyżki masła olej do smażenia sól, pieprz Sprawionego karpia dzielimy na dzwonki. Obrany czosnek rozcieramy z łyżeczką Zobacz więcej
adrianamilner
adrianamilner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia - Przepisy Adriany
Karp smazony

Karp smazony 258

0
{{headerMessage}}
: 1. Sprawionego karpia dzielimy na dzwonki, posypujemy solą, vegetą, pieprzem oraz kropimy sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybe przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce. 2. Nastepnego dnia Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Karp smażony (w kawałkach)

Karp smażony (w kawałkach) 616

3
{{headerMessage}}
z cytryny mąka pszenna olej lub masło Karpia wypatroszyć, oczyścić, pozbawić łusek i umyć. Pociąć w dzwonki. Każdy kawałek karpia przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb i delikatnie skropić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: karp 0,7 kg masło 5 dag cytryna 1 cebula 5 dag sól bulion warzywny ok. 70 ml Wykonanie: Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nietradycyjny karp w tradycyjnych, świątecznych smakach. Chrupiąca panierka, orzechowy i grzybowy aromat, a w środku soczysta i pyszna ryba. To nie może nie smakować. Karp w panierce orzechowo Zobacz więcej
na gazie
na gazie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na gazie
karp z pietruszką

karp z pietruszką 230

1
{{headerMessage}}
poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
granulowany sól Sposób przygotowania: Dzwonka osolić, pozostawić na parę godzin (najlepiej na noc) w lodowce aby ryba przeszła solą następnie posypać czosnkiem i pokrojoną zieloną pietruszką. Wrzucić Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
karp pieczony

karp pieczony 14637

2
{{headerMessage}}
niektórzy jedzą tę rybę tylko raz w roku. my nie, choć nie w takiej formie, jak na wigilię. pieczony karp w sosie sojowym 4 dzwonka karpia o grubości 2 cm, 2 łyżki soku cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebujemy: karpia ( ok 1,5 kg) 2 duże cebule 1 cytryna sól pieprz masło (150 gram) 3 ząbki czosnku koperek olej mąkę Karpia patroszymy, myjemy i kroimy w dzwonka. Przyprawiamy i układamy warstwami: Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Pan Karp !!

Pan Karp !! 3130

1
{{headerMessage}}
Zapominamy o nim na codzień wogóle chyba większość z nas zapomina na cały rok ,ze istnieje taka ryba jak karp, przypominamy sobie przed świetami ... i z pośpiechem biegniemy ażeby tylko nam nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karpia podzielić na pół-dzwonki (później je składać w całość), posolić. Na dno naczynia polać olej, pokryć dno tarkowaną marchwią i cebulą pokrajaną w plastry, posypać kminkiem, ułożyć na tym karpia Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Karp wigilijny smażony i pieczony

Karp wigilijny smażony i pieczony 2082

2
{{headerMessage}}
Jak rozpoznać czy karp jest świeży? - Skóra karpia powinna wyglądać świeżo i ładnie, nie może być pokryta klejącym śluzem. - Skrzela karpia powinny być czerwone i nie mogą być pokryte gęstymśluzem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Zupa rybna z pulpecikami Karp duszony w aromacie grzybowym Karp to tradycja Świąt Bożego Narodzenia, to król polskich stołów! Odkąd pamiętam królował również u nas. Jakaż to była frajda, kiedy tata Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Karp w szarym sosie

Karp w szarym sosie 347

0
{{headerMessage}}
(marchewka, pietruszka, seler) – około 200 g, 3 cebule, 2 listki laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, sól, sos: 60 g masła, 60 g mąki pszennej, 40 g cukru, 50 g rozkruszonego piernika, 40 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez długich wstępów - karp upieczony w sreberku w piekarniku i podany z winogronami i oliwkami smakuje rewelacyjnie! Jeśli lubicie nietuzinkowe smaki, zapraszam! :-) Kilka dni wcześniej należy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karp wykonany w ten sposób jest przepyszny, aromatyczny i co najważniejsze pozbawiony posmaku mułu. Osobiście nie lubię i nie jadam karpia, ten jest wyjątkiem. Ma też inna ważna zaletę... można go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Leszcz jest rybą słodkowodną z rodziny karpiowatych, osiągającą spore rozmiary (nawet 6 kg). W odróżnieniu od karpia ma więcej małych ości przy linii grzbietowej i jest mniej tłusty, co oznacza, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez długich wstępów - karp upieczony w sreberku w piekarniku i podany z winogronami i oliwkami smakuje rewelacyjnie! Jeśli lubicie nietuzinkowe smaki, zapraszam! :-) Kilka dni wcześniej należy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis jest w naszej rodzinie od zawsze. Kiedy byłam mała, mój tata lubił wędkować. Przywoził z tych wypraw głównie karpie, które później dusił w cebuli i podprawiał śmietaną. Do dziś pamiętam Zobacz więcej