dzwonki z pstrąga

Składniki: 3 pstrągi sok z 1 cytryny sól, pieprz Delikat czerwony pół szklanki mąki olej do smażenia Wykonanie: Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w dzwonki. Obsypać solą, pieprzem i Zobacz więcej
Składniki: 6 sztuk pstrąg filety dzwonki, 4 łyżki mąka, 1,5 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, 2 duże cebula, 1 łyżka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny Zobacz więcej
Składniki: 2 sztuki pstrąg filety dzwonki, 3 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka sól czosnkowa, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 opakowanie ryba po bengalsku Royal Brand, 3/4 szklanki wody opłukane i Zobacz więcej
- myjemy . Do miski wlewamy wodę solimy ją , dodajemy przyprawy , pokrojony w plasterki czosnek, plastry cytryny i mieszamy dobrze marynatę. Wkładamy pstrągi i zostawiamy w zimnym miejscu ok 5 godzin. Zobacz więcej
Pstrąga wypatroszyć, umyć i pokroić w dzwonki (łeb i płetwy nie będą nam potrzebne). Rybę przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Przygotowane kawałki pstrąga obtoczyć w mące. Smażyć na Zobacz więcej
pstrąg 1 cytryna 50g masła 4 łyżki mąki sól, pieprz 1. Pstrąga oczyszczamy, kroimy w dzwonki. 2. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Dokładnie nacieramy nią rybę Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na rybkę. Ryba tak przyrządzona zachowuje całą swą delikatność, soczystość a do mięsa ryby przenika cały smak świeżych ziół. W soli możemy piec też inne ryby np: Zobacz więcej
Składniki: 3 porcje pstrąg filety dzwonki, 2 łyżki mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól, 1 opakowanie ryby w kokosie Royal Brand, 1 szklanka Zobacz więcej
Po raz drugi odbył się kiermasz rękodzieła w Cafe Stańczyk - myślę, że jest szansa na kolejne:) Tym razem pojechaliśmy na trzy Futrzaki i niestety na krótko, bo tylko na pół futrzakogodziny:) A Zobacz więcej
pstrąg 4 marchewki 1 pietruszka 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 3 jajka 1/2 pęczka pietruszki 5 łyżek żelatyny 1. Pstrąga skrobiemy z łusek. Kroimy na kawałki w tzw. dzwonki. 2. Zobacz więcej
« Makowo-Miodowe ciasto ... Pstrong smażony w dzwonka Pyszna rybka uwielbiam pstrąga w każdej postaci czy to w galarecie czy to smażonego czy pieczonego z pieca. Akurat dzisiaj miałam chęć na Zobacz więcej
Lubię ryby. Z tym , że wszelkie gotowe kostki rybne , paluszki rybne ( szczególnie te z mielonej ryby) odstraszają mnie. Kupuję ryby i przygotowuję sama. Przyznaję, że wolę filety bo nie pociąga mnie Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Pstrąg  z patelni

Pstrąg z patelni 952

0
Pstrąg z patelni Tak bardzo mi się chciał rybki poszłam do Lidla i kupiłam dwie okazałe wypatroszone czyli pstrąga Usmażyłam go na patelni w dzwonka :) olej do smażenia mąka 200 gram do smażenia Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SePichce.pl
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 4982

0
by Witold Wildner | | Pstrąg łososiowy grillowany ... na dwa sposoby. Składniki : - pstrąg łososiowy - sól, pieprz, czosnek - sos sojowy ciemny - olej Wersja pierwsza: dzwonka pstrąga marynujemy w Zobacz więcej
z kolendrą gałązki tymianku koperek Oczyszczonego szczupaka dokładnie umyć i pokroić w dzwonka. Następnie odsączyć z wody na kuchennym ręczniku. W miseczce przygotować marynatę z oleju, soku z Zobacz więcej
z pieczonych buraków i pomarańczy, zrobiłam go z pomarańczami. I to był strzał w dziesiątkę :) Składniki (na 4 porcje): leszcz w dzwonkach lub płatach (może być też karp lub pstrąg) 3 łyżki oleju Zobacz więcej
Składniki: 2 większe pstrągi 80g masła 100ml białego półwytrawnego wina 100ml bulionu warzywnego 2 cebule ząbek czosnku sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Masło rozpuścić na Zobacz więcej
Jestem szczęściarą :) Zostałam obdarowana młodymi, świeżo złowionymi pstrągami... uwielbiam... Mój osobisty mąż wypatroszył rybki, umył, poodcinał łebki, mi zostało tylko... albo.. aż.. Zobacz więcej
rybami. Leniwe, niedzielne gotowanie, bez kombinowania, ze składników, które akurat mamy pod ręką. Tak, jak lubię najbardziej. Składniki: świeży łosoś, podzielony na dzwonki sól morska i świeżo Zobacz więcej