ed

ZOBACZ TAKŻE:

annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Ed Red (Kraków)

Ed Red (Kraków) 127

0
Polski steakhouse? Wchodzę w to! Otwarcie restauracji Ed Red było chyba jednym z najbardziej oczekiwanych wydarzeń ostatnich miesięcy w świecie krakowskiej gastronomii. Nie tylko ze względu na to, że Zobacz więcej
Born to Cook
Born to Cook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Born to Cook
Ed red, Stare Miasto

Ed red, Stare Miasto 21

0
Ed red, Stare Miasto Wielbiciele wołowiny, radujcie się! Kilka tygodni temu, o dziwo tuż przy krakowskim rynku, odkryłam restaurację urządzoną w stylu loft, z co prawda wąską kartą dań, ale za to Zobacz więcej
Wpis Ed Red w Krakowie pochodzi z bloga Paszczaki gotują Ed Red na Sławkowskiej w Krakowie, gdzie szefem kuchni jest Adam Chrząstowski to miejsce, do którego powinno się udać wielu restauratorów, aby Zobacz więcej
Jako że wczoraj byłem na szkoleniu w Warszawie na temat wołowiny w Instytucie sztuk Kulinarnych, a dzisiaj wracałem stamtąd do Krakowa to rzuciłem do małżonki „skoczmy do Ed Reda na lunch bo dawno tam Zobacz więcej
sezonowana na sucho. Dlatego też na mój urodzinowy obiad wybraliśmy się do otwartej jakiś czas temu restauracji Ed Red, która jak dotąd jest jedyną w Polsce restauracją sezonującą mięsa na sucho. Do Zobacz więcej
lokalnych mieszkańców lub jak to coraz częściej bywa zrobić rekonesans w internecie. Tak też zrobiłam ja. Mając jeden wieczór w Krakowie, zaufałam Basi Stareckiej, prowadzącej bloga Zobacz więcej
przesady. Ed Red to miejsce, które stało się legendarne jeszcze przed otwarciem. Coś jak Bałkanica, choć w tym przypadku efekt mamy zdecydowanie lepszy. Czego życzę wam w 2015? Tego, czego i sobie. Zobacz więcej
O tym, że jesteśmy zadeklarowanymi mięsożercami nie muszę Wam chyba przypominać. Dlatego nie zdziwi Was pewnie efekt, że nową restaurację Ed Red, serwującą steki z sezonowanej wołowiny z polskich krów Zobacz więcej
Kruche ciasto z mlecznym ... » Spaghetti con la mollica ed il basilio Cóż to za dziwactwo? - można powiedzieć analizując skład dzisiejszego makaronu. Bo żeby jeść makaron z chlebem trzeba chyba być Zobacz więcej
wpychają Ci ulotki WSZĘDZIE, a policja zawsze czujnie dba o porządek. Wrocław bije Kraków na głowę, ale we Wrocławiu nie ma Adama Chrząstowskiego i jego Ed Red. Steki Adama jadłem kilka razy w Zobacz więcej
wpychają Ci ulotki WSZĘDZIE, a policja zawsze czujnie dba o porządek. Wrocław bije Kraków na głowę, ale we Wrocławiu nie ma Adama Chrząstowskiego i jego Ed Red. Steki Adama jadłem kilka razy w Zobacz więcej
w Warszawie zagrała moja ukochana Jessie Ware (07.02.15), a sześć dni później (13.02.2015) w tym samym miejscu - Ed Sheeran. Drugi koncert dodatkowo w dzień moich 30. urodzin, a do tego piątek Zobacz więcej
O Ed Red głośno jest od samego początku za sprawą “transferu” jednego z najsłynniejszych polskich szefów kuchni (Adama Chrząstowskiego) z Ancory właśnie do tej nowo powstałej restauracji. O tej Zobacz więcej
Wizyta w restauracji Ed Red to jeden z moich celów noworocznej wizyty w Krakowie. Zachęcony renomą Pana Adama Chrząstowskiego, którego kiedyś miałem okazję poznać, jak był szefem kuchni w restauracji Zobacz więcej
Recipes as easy as ABC: Pewność siebie a ED, czyli videoblog po angielsku Strona główna Przepisy Lifestyle O mnie skip to main | skip to sidebar piątek, 21 listopada 2014 Pewność siebie a ED, czyli Zobacz więcej
RestauracjaEd Red w Krakowie – prawdziwa świątynia mięsożerców z sezonowaną wołowiną, podrobami oraz stekami w roli głównej. Jak się w niej odnalazła „rybna wegetarianka”? – sami zobaczcie. Przy Zobacz więcej
”. Tym razem Towarzysz (a dokładniej – Towarzyszka) jest osobą wyjątkową i wartą wspomnienia z imienia. Na odkrywanie tajemnic karty Ed Reda przy ulicy Sławkowskiej ruszyłam z Kasią z Cook It Lean. Zobacz więcej
lo zucchero insieme. Polverizzare i fiocchi e schiacciare i biscotti, le fette biscottate e le noci/nocciole ed infine unire gli ingredienti sciolti con la vodka per amalgamare l'impasto. Creare con Zobacz więcej
un po' con uno spicchio di sale a piacere), le acciughe ed i formaggi grattugiati, l'ultimo strato della mollica e cospargere con un po' d'olio o burro. Cuocere al forno caldo di 200 C per circa 15 Zobacz więcej
ingredienti per ottenere un impasto omogeneo. Formare con un cucchiaino piccole coppette, cuocere in forno preriscaldato a 180C per circa 10-15 minuti. La versione senza glutine: la stessa procedura Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: