eklery z budyniem

babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Eklery z budyniem

Eklery z budyniem 1098

0
Po co przepłacać w cukierni, jeśli można niewielkim kosztem przygotować całą masę przepysznych eklerów we własnej kuchni :) U mnie nic już po nich nie zostało ale jak tak patrzę na te zdjęcia, to mam Zobacz więcej
Składniki na ciasto: - szklanka wody - 125 g margaryny - szklanka mąki - 5 jajek Składniki na krem: - 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem - 800 ml mleka - 150 g miękkiego masła - 1 duże jabłko - Zobacz więcej
Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Zupa z serków topionych Nie przepadam za rosołem, więc zawsze, kiedy w moim domu się go robi, ja wymyślam sobie jakieś inne potrawy na jego bazie. Najczęściej s... Zobacz więcej
pamelka
pamelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat ticket
Eklery

Eklery 2146

2
Wszystko co najbardziej lubię w jednym eklerze. Delikatne oraz chrupiące ciasto, masa budyniowa i masa krówkowa - idealne połączenie. Składniki ( 20 sztuk ) : 1/2 kostki margaryny 1 szklanka mąki 1 Zobacz więcej
dodaję żółtka. Całość roztrzepuję widelcem. Gdy mleko zagotuję się, odstawiam na bok, wlewam zawartość i energicznie mieszam. Ponownie wstawiam i na nie za dużym grzaniu trzymam przez parę minut. Zobacz więcej
pajjka
pajjka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I ♥ Breakfast
346.

346. 92

0
28 listopada - TAK, TO DZIŚ, WYBIŁY MOJE 20 URODZINY, i tak oto przeminęła z wiatrem moja ostatnia NASTKA, starzeję się :) Nie wiem czym ten post mógłby różnic się od pozostałych, więc może to wy Zobacz więcej
końcówkami.Ciasto wyciskać za pomocą szprycy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200ºC przez ok. 25 min. Ostudzić , przekroić na 2 części. Masa budyniowa: - 2 opakowania Zobacz więcej
Mój ulubiony krem do ... wszystkiego :) idealny do wszelkich deserów, tortów, ciast, serników, oraz wszystkich przekładańców i nadziewańców typu karpaty, eklery czy tam inne ptysie ;) mój budyniowy Zobacz więcej
Mikołaj Plich
Mikołaj Plich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Mikołaja
Karpatka

Karpatka 91

0
waniliowy ( zmieliłem domowy cukier waniliowy ), - kostka masła. Z mleka, obu rodzajów mąki i cukru waniliowego ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i miksując Zobacz więcej
Wiem, że już panują dynie, śliwki i jabłka, ale ja przypominam sobie jeszcze letnie truskawki, które zawsze i wszędzie miło wspomnieć. Tak na koniec września kilka lipcowych i sierpniowych chwil Zobacz więcej
jajku i ucierać aby uzyskać jednolite ciasto.Ciasto wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczeniaza pomocą rękawa cukierniczego (paski ciasta o wymiarach 10 cm długości i 3 cm szerokości).Piec w Zobacz więcej
Wiecie, co, naszło mnie na takie fajne pyszne eklery. Pamiętam, jako dziecko w niedziele po mszy szłyśmy do cukiernik z siostrą. I ja brałam albo eklera albo ciepłego loda. Eklery wyszły wspaniałe, Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Smaki jesieni

Smaki jesieni 190

0
Kupiłam jakiś czas temu krem w proszku do eklerów i tak leżał i leżał, aż dobiegł prawie do końca termin przydatności do spożycia. Eklerki lubię choć one mnie mniej gdyż nigdy nie wychodzą takie jak Zobacz więcej
Tartaletki z kremem budyniowym · Ostatnia już wersja tartaletek, które przygotowywałam z Winiary. Tym razem krem budyniowy, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Taki krem świetnie nadaje się do Zobacz więcej
Katarzyna
Katarzyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczęśliwa w kuchni...
Eklery

Eklery 539

0
białe paprochy.Nie żeby to była koszulka męża, obrana trochę po praniu, użyta jako obrus na potrzeby fotografii. O nie... :) Składniki na ciasto (wychodzi około 25 eklerów) szklanka wody szklanka Zobacz więcej
Znowu mamy wtorek. Tak szybko ten tydzień zleciał. Kolejny wpis na temat piekarni. Dzisiaj będzie piekarnia z Żagania. Dokładnie piekarnia i cukiernia Jan Olender przy ulicy Keplera. Byłam tam przy Zobacz więcej
mąki łączymy ze sobą w garnuszku. Gotujemy tak jak budyń cały czas mieszając. Gotową masę studzimy. -Zimny budyń łączymy z masłem używając miksera oraz dodajemy śmietanę - Upieczone eklery rozcinamy Zobacz więcej
Mikołaj Plich
Mikołaj Plich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Mikołaja
Eklery

Eklery 423

1
Eklery robiłem w tym tygodniu dwa razy. Za pierwszym razem piekłem z kolegą z klasy do szkoły, gdzie pieniądze ze sprzedaży były przekazane na cel charytatywny. Drugie były już dla wszystkich Zobacz więcej
Idealne na weekend eklerki z masą zrobioną z budyniu śmietankowego! Są przepyszne i bardzo łatwe w zrobieniu. Jeśli nie ma się zbytnio czasu na pieczenie, są wręcz idealne! Składniki: Ciasto: 250 ml Zobacz więcej