eklery z budyniem

babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Eklery z budyniem

Eklery z budyniem 1127

0
{{headerMessage}}
Po co przepłacać w cukierni, jeśli można niewielkim kosztem przygotować całą masę przepysznych eklerów we własnej kuchni :) U mnie nic już po nich nie zostało ale jak tak patrzę na te zdjęcia, to mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ciasto: - szklanka wody - 125 g margaryny - szklanka mąki - 5 jajek Składniki na krem: - 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem - 800 ml mleka - 150 g miękkiego masła - 1 duże jabłko - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie tak jak ja eklery z masą budyniową? Jak tak, to dobrze! Domowe eklery są najlepsze :) Polecam przepis idealny na ostatnie dni karnawału :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa z serków topionych Nie przepadam za rosołem, więc zawsze, kiedy w moim domu się go robi, ja wymyślam sobie jakieś inne potrawy na jego bazie. Najczęściej s... Zobacz więcej
pamelka
pamelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat ticket
Eklery

Eklery 2166

2
{{headerMessage}}
Wszystko co najbardziej lubię w jednym eklerze. Delikatne oraz chrupiące ciasto, masa budyniowa i masa krówkowa - idealne połączenie. Składniki ( 20 sztuk ) : 1/2 kostki margaryny 1 szklanka mąki 1 Zobacz więcej
anita.sekrecik
anita.sekrecik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anita podaje do stołu!
KREM BUDYNIOWY

KREM BUDYNIOWY 2392

0
{{headerMessage}}
dodaję żółtka. Całość roztrzepuję widelcem. Gdy mleko zagotuję się, odstawiam na bok, wlewam zawartość i energicznie mieszam. Ponownie wstawiam i na nie za dużym grzaniu trzymam przez parę minut. Zobacz więcej
pajjka
pajjka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I ♥ Breakfast
346.

346. 94

0
{{headerMessage}}
28 listopada - TAK, TO DZIŚ, WYBIŁY MOJE 20 URODZINY, i tak oto przeminęła z wiatrem moja ostatnia NASTKA, starzeję się :) Nie wiem czym ten post mógłby różnic się od pozostałych, więc może to wy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto parzone ok 16 sztuk: - 1 szklanka wody - 125 g masła lub margaryny - 1 szklanka mąki pszennej - 4 jajka Wodę z masłem zagotować w garnku. Wsypać mąkę, mieszać tak , aby ciasto się nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój ulubiony krem do ... wszystkiego :) idealny do wszelkich deserów, tortów, ciast, serników, oraz wszystkich przekładańców i nadziewańców typu karpaty, eklery czy tam inne ptysie ;) mój budyniowy Zobacz więcej
Mikołaj Plich
Mikołaj Plich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Mikołaja
Karpatka

Karpatka 94

1
{{headerMessage}}
waniliowy ( zmieliłem domowy cukier waniliowy ), - kostka masła. Z mleka, obu rodzajów mąki i cukru waniliowego ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i miksując Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Ostatnie wspomnienia lata

Ostatnie wspomnienia lata 52

1
{{headerMessage}}
ciasto parzone i byłam zachwycona efektem. Wypełnione domowym budyniem waniliowym i uwieńczone chmurką bitej śmietany z truskawkami. Cudo! Sierpniowy zachód słońca... To były moje lody numer jeden Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj częstujemy pysznymi eklerkami z kremem waniliowym. Polecamy Ciasto parzone (10 sztuk): 1/2szklanki wody 60g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli W garnku zagotować wodę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiecie, co, naszło mnie na takie fajne pyszne eklery. Pamiętam, jako dziecko w niedziele po mszy szłyśmy do cukiernik z siostrą. I ja brałam albo eklera albo ciepłego loda. Eklery wyszły wspaniałe, Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Smaki jesieni

Smaki jesieni 191

0
{{headerMessage}}
Kupiłam jakiś czas temu krem w proszku do eklerów i tak leżał i leżał, aż dobiegł prawie do końca termin przydatności do spożycia. Eklerki lubię choć one mnie mniej gdyż nigdy nie wychodzą takie jak Zobacz więcej
Katarzyna
Katarzyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczęśliwa w kuchni...
Eklery

Eklery 540

0
{{headerMessage}}
białe paprochy.Nie żeby to była koszulka męża, obrana trochę po praniu, użyta jako obrus na potrzeby fotografii. O nie... :) Składniki na ciasto (wychodzi około 25 eklerów) szklanka wody szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znowu mamy wtorek. Tak szybko ten tydzień zleciał. Kolejny wpis na temat piekarni. Dzisiaj będzie piekarnia z Żagania. Dokładnie piekarnia i cukiernia Jan Olender przy ulicy Keplera. Byłam tam przy Zobacz więcej
Caterina
Caterina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hollywood od kuchni
Eklerki z Mr Nobody

Eklerki z Mr Nobody 51

0
{{headerMessage}}
mąki łączymy ze sobą w garnuszku. Gotujemy tak jak budyń cały czas mieszając. Gotową masę studzimy. -Zimny budyń łączymy z masłem używając miksera oraz dodajemy śmietanę - Upieczone eklery rozcinamy Zobacz więcej
Mikołaj Plich
Mikołaj Plich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Mikołaja
Eklery

Eklery 427

1
{{headerMessage}}
Eklery robiłem w tym tygodniu dwa razy. Za pierwszym razem piekłem z kolegą z klasy do szkoły, gdzie pieniądze ze sprzedaży były przekazane na cel charytatywny. Drugie były już dla wszystkich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. 2. Chłodne ciasto zmiksuj z jajkami. Przełóż do szprycy i wyciśnij (na wyłożoną papierem do pieczenia blachę) eklery o długości ok. 10cm (można mniej). Piecz 25 minut w temp. 200 stopni. Eklery Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Eklery z kremem advocatowym

Eklery z kremem advocatowym 540

0
{{headerMessage}}
Pyszne, delikatne z cudownie aksamitnym kremem. Idealne, z naszego ulubionego przepisu z którego powstaje karpatka (klik) oraz ptysiowe łabędzie (klik). Bardzo, bardzo polecam :) Składniki na ciasto: Zobacz więcej