ekonomia

Ekonomia-Gastronomia to nic innego jak recykling resztek ;) Oczywiście ważne jest, by jedzenia nie kupować za dużo i nie kupować na zasadzie "coś z tego zrobię". W idealnym świecie posiłki byłyby Zobacz więcej
Wczoraj dotarła do mnie od Wydawnictwa Nasza Księgarnia książka "Ekonomia gastronomia". Dwie godziny przeglądania i już kilkanaście kolorowych karteczek przy przepisach :) Na razie przedstawię kilka Zobacz więcej
Ostatnio nakarmiłam Was makaronami i kurczakiem. Dzisiaj mała odmiana QUICHE. W tej potrawie lubię to, że można zjeść ją praktycznie z każdym dodatkiem, bo ze wszystkim będzie smakować niezwykle. Zobacz więcej
Wśród moich kuchennych zapasów jest kilka rzeczy, bez których nie potrafię się obyć. Inne jemy sezonowo, albo obiadamy się tygodniami, a potem na miesiące o nich zapominamy. Do tych żelaznych zapasów Zobacz więcej
To, że lubicie przepisy z serii "coś z niczego" bardzo mnie cieszy. Dlaczego? Nie znoszę marnowania jedzenia, wyrzucania produktów, nawet tzw. resztek, uwielbiam za to kreatywne ich wykorzystywanie :) Zobacz więcej
Jak jeść? Jak gotować? Jak oszczędzać? Jak przywrócić kuchni właściwe miejsce w samym sercu rodzinnego domu? Jak planować posiłki, tak by się zbytnio nie napracować? Jakie półprodukty mogą nam się Zobacz więcej
Do napisania tego posta zbieram się już od dwóch tygodni. Zastanawiałam się jak ująć w słowa ideę, którą stosuję na co dzień w mojej kuchni, a która została opisana w książce "Ekonomia Gastronomia". Zobacz więcej
Autor: Allegra Mc Evedy i Paul Merret Tytuł:Ekonomia Gastronomia Liczba stron: 315 Liczba przepisów:ponad 100 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”: 16 Książkę tę kupiłam z czystej ciekawości. Prawdę Zobacz więcej
Recenzja książki: "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Zobacz więcej
Według danych Federacji Polskich Banków Żywności Polacy wyrzucają około 9 milionów ton żywności rocznie. W skali światowej marnuje się od 30% do 50% żywności, podczas gdy co siódmy człowiek głoduje. Zobacz więcej
W zeszły weekend ciocia Oczko była catsitterką dla Princessowej Poli. Pola grzecznie leżakowała ze mną na kanapie i dała się drapać za uszkiem. A w międzyczasie głaskania oglądałyśmy TV (wszak w domu Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Finał konkursu Ekonomia Gastronomia !

Finał konkursu Ekonomia Gastronomia !  81

ARCHIWUM czerwiec (3) lipiec (128) sierpień (117) wrzesień (86) październik (90) listopad (64) grudzień (51) styczeń (33) luty (31) marzec (36) kwiecień (44) maj (35) czerwiec (34) lipiec (34) Zobacz więcej
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2012/04/ekonomia-gastronomia-saatka-ryzowa-z.html. Do you wish to be redirected? This blog is not Zobacz więcej
Co to za niedziela bez rosołu? A rosół można wykorzystać do zrobienia znakomitej zapiekanki. Obiad dwa w jednym – bardzo ekonomiczne rozwiązanie (oszczędzamy czas i pieniądze). Poniżej podaję więc Zobacz więcej
18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się Sprytna Kuchnia, czyli kulinarna ekonomia - Jana Kuronia. Kiedy na profilu na FB Kuchnia Kuronia Jan Kuroń, zobaczyłem informację, o tej Zobacz więcej
Kalarepka z pieczarkami w asyście grillowanego sera i grzanek...ekonomia-gastronomia... ...gospodarstwa domowe w Polsce rocznie wyrzucają około 2 mln ton żywności. Za dużo kupujemy, nie umiemy Zobacz więcej
Mimo najszczerszych chęci czasem zdarza mi się wyrzucić jedzenie. Nie są to ilości znaczące, ale jednak bywa, że ogórek zepsuje się zanim znajdę dla niego zastosowanie, jakiś skrawek sera ukrył się w Zobacz więcej
Witam Was na blogu poświęconym tworzeniu. Tworzenie to nie byle jakie, bo tworzenie wspaniałych potraw i deserów jest sztuką, która oddziałuje na wszystkie nasze zmysły. Zapraszam Was do zapoznania Zobacz więcej
Ekonomia Gastronomia , akcja umieszczona na Durszlaku i jednocześnie konkurs, na potrawę, która zagospodaruje nadmiar składników. „Czyszczenie” lodówki raz w tygodniu z resztek jeszcze dobrych Zobacz więcej
W moim domu rodzinnym nigdy nie marnowało się jedzenia. To od mamy nauczyłam się, że z pozostałego po rosole kurczaka można zrobić kotlety, krokiety, tartę czy milion innych potraw. Z pozostałych z Zobacz więcej