ekonomia

Wczoraj dotarła do mnie od Wydawnictwa Nasza Księgarnia książka "Ekonomia gastronomia". Dwie godziny przeglądania i już kilkanaście kolorowych karteczek przy przepisach :) Na razie przedstawię kilka Zobacz więcej
Ekonomia-Gastronomia to nic innego jak recykling resztek ;) Oczywiście ważne jest, by jedzenia nie kupować za dużo i nie kupować na zasadzie "coś z tego zrobię". W idealnym świecie posiłki byłyby Zobacz więcej
% ser, 1 % jajka. A z tych właśnie produktów można zrobić wyżej wspomniane quiche... Najważniejsze przy ekonomii gotowania jest, moim zdaniem, przede wszystkim robienie listy zakupów zanim się na nie Zobacz więcej
co mniej więcej będę w ciągu kilku następnych dni gotować, potem robię listę zakupów i trzymam się jej. Poza tym niezjedzone dania staram się przetwarzać drugiego dnia. Z ziemniaków robię na przykład Zobacz więcej
ziemniakówz dnia poprzedniegooraz bulion z kaczych igęsich podrobów oraz całej listy warzyw znalezionych w lodówce (standardowa włoszczyzna, a dodatkowo papryka, czosnek oraz zioła: lubczyk, cząber, Zobacz więcej
Lepsza Strona Talerza » Blog Archive » Recykling talerza, czyli Ekonomia GastronomiaLepsza strona talerza Lepsza strona talerza dla Ciebie O autorce Szkoła na widelcu Pierwsze koty za płoty… Przekąski Zobacz więcej
Mops w kuchni i Ekonomia Gastronomia Kochani! Stało się! Przeszłam do kolejnego etapu konkursu Ekonomia Gastronomia. Zapoznajcie się proszę z zasadamiEkonomii Gastronomii – nie marnujcie jedzenia i Zobacz więcej
Jak jeść? Jak gotować? Jak oszczędzać? Jak przywrócić kuchni właściwe miejsce w samym sercu rodzinnego domu? Jak planować posiłki, tak by się zbytnio nie napracować? Jakie półprodukty mogą nam się Zobacz więcej
Pamiętacie moje kotleciki chlebowo – gryczane? Tak jak pisałam, zgłosiłam przepis do konkursu „Ekonomia Gastronomia” i udało mi sie przejść do finałowej 15-stki. Finalistę mają wybrać internauci drogą Zobacz więcej
chleb. Zanim jednak przejdę do przepisu, chciałabym Wam napisać, jakie są według mnie najważniejsze zasady "Ekonomii gastronomii". Przede wszystkim - planujcie posiłki z wyprzedzeniem. Pozwala to na Zobacz więcej
Autor: Allegra Mc Evedy i Paul Merret Tytuł:Ekonomia Gastronomia Liczba stron: 315 Liczba przepisów:ponad 100 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”: 16 Książkę tę kupiłam z czystej ciekawości. Prawdę Zobacz więcej
Recenzja książki: "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Zobacz więcej
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2012/04/ekonomia-gastronomia-saatka-ryzowa-z.html. Do you wish to be redirected? This blog is not Zobacz więcej
wyemitowane do atmosfery. Czy da się zrobić coś, żeby zapobiec takiemu marnowaniu zasobów Ziemi? Oczywiście, że tak. Wystarczy przestrzegać kilku zasad i uważnie zwracać uwagę na to, co się kupuje. Zobacz więcej
18 listopada nakładem wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się Sprytna Kuchnia, czyli kulinarna ekonomia - Jana Kuronia. Kiedy na profilu na FB Kuchnia Kuronia Jan Kuroń, zobaczyłem informację, o tej Zobacz więcej
na jakimś lifstylowym kanale program pt. Ekonomia Gastronomia. Idea rzeczonego programu przedstawia się następująco: 2 kucharzy (Allegra McEvedy i Paul Merrett ) jeżdżą zdaje się po USA i nawracają Zobacz więcej
Do napisania tego posta zbieram się już od dwóch tygodni. Zastanawiałam się jak ująć w słowa ideę, którą stosuję na co dzień w mojej kuchni, a która została opisana w książce "Ekonomia Gastronomia". Zobacz więcej
w towarzystwie ziemniaczano-groszkowego puree z sosem porowym. 500 g mięsa pozostałego z rosołu 2 małe marchewki pozostałe z rosołu 14 plasterków wędliny (u mnie wędzona szynka, ale może być każda) 7 Zobacz więcej
Kalarepka z pieczarkami w asyście grillowanego sera i grzanek...ekonomia-gastronomia... ...gospodarstwa domowe w Polsce rocznie wyrzucają około 2 mln ton żywności. Za dużo kupujemy, nie umiemy Zobacz więcej
się „Ekonomia gastronomia”? 1. Z myśleniem – planowanie posiłków a co za tym idzie planowaniem zakupów to podstawa ograniczenia wydatków na żywność i kupowanie ilości, które wykorzystam. 2. Z Zobacz więcej