Przepis na ekonomia

Mops w kuchni i Ekonomia Gastronomia Kochani! Stało się! Przeszłam do kolejnego etapu konkursu Ekonomia Gastronomia. Zapoznajcie się proszę z zasadamiEkonomii Gastronomii – nie marnujcie jedzenia i Zobacz więcej
Wczoraj dotarła do mnie od Wydawnictwa Nasza Księgarnia książka "Ekonomia gastronomia". Dwie godziny przeglądania i już kilkanaście kolorowych karteczek przy przepisach :) Na razie przedstawię kilka Zobacz więcej
Pamiętacie moje kotleciki chlebowo – gryczane? Tak jak pisałam, zgłosiłam przepis do konkursu „Ekonomia Gastronomia” i udało mi sie przejść do finałowej 15-stki. Finalistę mają wybrać internauci drogą Zobacz więcej
Ekonomia-Gastronomia to nic innego jak recykling resztek ;) Oczywiście ważne jest, by jedzenia nie kupować za dużo i nie kupować na zasadzie "coś z tego zrobię". W idealnym świecie posiłki byłyby Zobacz więcej
Ostatnio nakarmiłam Was makaronami i kurczakiem. Dzisiaj mała odmiana QUICHE. W tej potrawie lubię to, że można zjeść ją praktycznie z każdym dodatkiem, bo ze wszystkim będzie smakować niezwykle. Zobacz więcej
Jak jeść? Jak gotować? Jak oszczędzać? Jak przywrócić kuchni właściwe miejsce w samym sercu rodzinnego domu? Jak planować posiłki, tak by się zbytnio nie napracować? Jakie półprodukty mogą nam się Zobacz więcej
To, że lubicie przepisy z serii "coś z niczego" bardzo mnie cieszy. Dlaczego? Nie znoszę marnowania jedzenia, wyrzucania produktów, nawet tzw. resztek, uwielbiam za to kreatywne ich wykorzystywanie :) Zobacz więcej
Lepsza Strona Talerza » Blog Archive » Recykling talerza, czyli Ekonomia GastronomiaLepsza strona talerza Lepsza strona talerza dla Ciebie O autorce Szkoła na widelcu Pierwsze koty za płoty… Przekąski Zobacz więcej
Wyrzucanie jedzenia jest jedną z najbardziej wkurzających czynności. Nie znoszę gdy żywność się starzeje, nie rozumiem ton jedzenia lądujących każdego jednego dnia na śmietniku. W domu, w gastronomii, Zobacz więcej
You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2012/04/ekonomia-gastronomia-saatka-ryzowa-z.html. Do you wish to be redirected? This blog is not Zobacz więcej
Autor: Allegra Mc Evedy i Paul Merret Tytuł:Ekonomia Gastronomia Liczba stron: 315 Liczba przepisów:ponad 100 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”: 16 Książkę tę kupiłam z czystej ciekawości. Prawdę Zobacz więcej
Wśród moich kuchennych zapasów jest kilka rzeczy, bez których nie potrafię się obyć. Inne jemy sezonowo, albo obiadamy się tygodniami, a potem na miesiące o nich zapominamy. Do tych żelaznych zapasów Zobacz więcej
Kalarepka z pieczarkami w asyście grillowanego sera i grzanek...ekonomia-gastronomia... ...gospodarstwa domowe w Polsce rocznie wyrzucają około 2 mln ton żywności. Za dużo kupujemy, nie umiemy Zobacz więcej
Co to za niedziela bez rosołu? A rosół można wykorzystać do zrobienia znakomitej zapiekanki. Obiad dwa w jednym – bardzo ekonomiczne rozwiązanie (oszczędzamy czas i pieniądze). Poniżej podaję więc Zobacz więcej
Do napisania tego posta zbieram się już od dwóch tygodni. Zastanawiałam się jak ująć w słowa ideę, którą stosuję na co dzień w mojej kuchni, a która została opisana w książce "Ekonomia Gastronomia". Zobacz więcej
Recenzja książki: "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" | Kuchenne Wariacje Skip to content Top Menu Strona główna O nas Przepisy Na każdą okazję Dania jednogarnkowe Kasza i ryż Makarony Zobacz więcej
Mimo najszczerszych chęci czasem zdarza mi się wyrzucić jedzenie. Nie są to ilości znaczące, ale jednak bywa, że ogórek zepsuje się zanim znajdę dla niego zastosowanie, jakiś skrawek sera ukrył się w Zobacz więcej
W zeszły weekend ciocia Oczko była catsitterką dla Princessowej Poli. Pola grzecznie leżakowała ze mną na kanapie i dała się drapać za uszkiem. A w międzyczasie głaskania oglądałyśmy TV (wszak w domu Zobacz więcej
monjan
monjan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez mąki i cukru
pasztet z czerwonej soczewicy

pasztet z czerwonej soczewicy 8397

Potrawa z cyklu gastronomia-ekonomia. Potrzebne są warzywa z rosołu (ja miałam 3 marchewki, jedna pietruszka, trochę selera), szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy, 2 uduszone cebule, 2 jajka. Zobacz więcej
Według danych Federacji Polskich Banków Żywności Polacy wyrzucają około 9 milionów ton żywności rocznie. W skali światowej marnuje się od 30% do 50% żywności, podczas gdy co siódmy człowiek głoduje. Zobacz więcej