ekstra

Powinnam zacząć od tego, że każdy z nas ma czasami ochotę na ekstra kanapkę. My mieliśmy kawałki kurczaka i bułkę. Do tego jak w każdej lodówce trochę zieleniny i majo z keczupem :) I nasza ekstra Zobacz więcej
W moje ręce trafiła ostatnia nowość wydawnictwa EDIPRESSE KSIĄŻKI. Kolejna książka Beaty Pawlikowskiej o wdzięcznym tytule ,,Szczęśliwe Garnki Ekstra " Nie wiem dlaczego, ale tytuł odbieram osobiście Zobacz więcej
je prawie na miazgę, ale od kiedy posiadam Mum(ię), a w niej tarkę z ekstra grubymi oczkami – efekt jest rewelacyjny. Zmiana może nieduża, ale dająca ogromne efekty. Zapraszam na ekstra chrupanie! Zobacz więcej
No dobrze, może to nie do końca bigosik, bo nie ma charakterystycznego wędzonego posmaku. Ale też jest pyszny i do tego ekstra zdrowy. Zawiera chudą wędlinę, wybitnie niskokaloryczną kapustę i dużo Zobacz więcej
Nie będę kłamać, że jestem tak zapracowana, że nie mam czasu ugotować makaronu. Bo choć wprawdzie czasu mam mniej, niż bym chciała (ach te krótsze dni), to jednak na gotowanie udaje mi się go trochę Zobacz więcej
Nie będę kłamać, że jestem tak zapracowana, że nie mam czasu ugotować makaronu. Bo choć wprawdzie czasu mam mniej, niż bym chciała (ach te krótsze dni), to jednak na gotowanie udaje mi się go trochę Zobacz więcej
Awokado brownie, mandarynka, kawa z mlekiem Dzisiaj na śniadanie zajadałam się tym ekstra czekoladowym wypiekiem, które zrobiłam wczoraj wieczorem dla mojej rodzinki. Spakowałam już do pudełka kilka Zobacz więcej
Nie uwierzycie, ale pomysł na ten przepis podsunęła mi… babcia. Tak, to ekstra szybka wersja kapusty z grzybami. Nie wymaga moczenia i gotowania grzybów bo te są już w słoiku z kapustą. A intensywny Zobacz więcej
Jesień nadchodzi wielkimi krokami... Krople deszczu spływają po szybach okien, robi się coraz chłodniej... Nic nie robi lepiej na taką pogodę, jak talerz gorącej i treściwej zupy :) Składniki: 0,5 Zobacz więcej
Makaron ze szpinakiem plus dodatki ekstra Dziś miałam troszkę więcej czasu na przygotowanie czegoś pysznego... pomyślałam o makaronie. Reszta już sama przyszła, a że ostatnio wpadła mi do ręki książka Zobacz więcej
na ziemniaczki). Formę z ziemniaczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza w trybie grzałek. Pieczemy przez 45 minut, co 15 minut przewracając je na inną stronę. Następnie Zobacz więcej
Dzisiejsza pogoda zmusza mnie do przebywania w domu. Niemożność przejścia kilku kilometrów z ukochanymi towarzyszami (lewy kijek, prawy kijek :) ) wywołuje we mnie wiosenną chandrę. Na szczęście udało Zobacz więcej
wodą albo sokiem owocowym, pamiętając, że napoje gazowane podstępnie wzmacniają działanie alkoholu. Na koniec wskazówka dla zapobiegliwych – duża porcja witaminy C przed imprezą, podobna porcja rano, Zobacz więcej
Na swoje bierzmowanie postanowiłam upiec coś ekstra wystrzałowego, ekstra dobrego i ekstra w moim stylu. Kocham czekoladę, kocham masło orzechowe...brownie! Ciężkie, lepkie i sycące - czego chcieć Zobacz więcej
. Dystanse znikome, tempo – ech! szkoda gadać. Na Maraton Piasków to ja się chyba nie nadaję Ale za to do kuchni biegnę ochoczo. Spróbujcie tego. Pięć minut roboty i leci do pieca. Ekstra ultra fast Zobacz więcej
odmiany ziemniaków po nakrojeniu same dzielą się na dwie części), opcjonalnie dajemy oliwę lub masło czosnkowe następnie nakładamy do środka i na wierzch pastę w ilości według uznania. Pałaszujemy ze Zobacz więcej
Ten makowiec znam z dzieciństwa, moja babcia później moja mama i teraz ja z siostrą najczęściej pieczemy taki makowiec.... Składniki: 500 g maku 1 szklanki cukru 1 szklanka orzechów włoskich 1/3 Zobacz więcej
Jest niezwykle pyszne. Jadłam różne słonecznikowce, ale dla mnie to numer jeden. Nie wierzycie? Spróbujcie :) Składniki: biszkopt z 4 jaj Masa: 2 kostki masła szklanki cukru 2 szklanki mleka 30 dag Zobacz więcej
Wam ekstra mięsny sos do pizzy i makaronu. Przepis i pomysł do wykorzystania na pizzy pochodzi z książki "Ekonomia gastronomia". Gęsty, pełen smaków i aromatów idealnie pokrywa makaron i rozprowadza Zobacz więcej
Najszybsze i najzdrowsze lody! Bez jajek – czyli bez ryzyka. Konsystencja idealna do jedzenia. Mogą posłużyć za podstawę do najwymyślniejszych deserów. A wszystko na bazie mrożonych owoców. Składniki: Zobacz więcej