emilia

ZOBACZ TAKŻE:

Mam dziś dla Was coś wyjątkowego. Fotorelację z podróży do Emilia Romagna we Włoszech. Zdjęcia robione przez mojego męża. Czasem trochę przekrzywione, czasem na bakier z perspektywą, ale trochę to Zobacz więcej
Obiecałam, że oprowadzę Was po Emilia Romagna także kulinarnie. Tak więc dziś prezentuję kilka zdjęć zrobionych przez mojego męża podczas pobytu we Włoszech. Są to jego pierwsze fotki kulinarne, więc Zobacz więcej
i kasztany. Potrawy z regionu Emilia Romagna są bardziej maślane i kremowe niż w innych regionach Włoch, gdzie królują pomidory i oliwa. Czy to nie wystarczające powody by tam pojechać? Do Bolonii Zobacz więcej
. Na początek Emilia-Romania. Parma, Modena, Bolonia, Rawenna, Rimini – to właśnie tu.Grana Padano,Parmigiano Reggiano (parmezan, znaczy się), mortadella bolońska, szynka parmeńska i ocet balsamiczny. Zobacz więcej
, takie odwzorowanie koloru etykiety w tym wypadku. W nosie dużo czerwonych owoców, cienka nuta ziołowa. W ustach również owoce dominują, przyjemne wiśnie i czereśnie. Cabernet Emilia przypomina nieco Zobacz więcej
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Data wydania: 2013Format : KsiążkaIlość stron: 368Półka: posiadamDo kupienia: Gandalf, Merlin, Nasza Księgarnia Są tacy autorzy, o których debiutach nikt by nie Zobacz więcej
Włoski region Emilia Romagna kojarzył mi się do tej pory z dobrym jedzeniem i muzyką. Stamtąd pochodzi parmigiano reggiano, prosciutto di Parma, aceto balsamico tradizionale di Modena, mortadella, Zobacz więcej
Po intensywnym okresie zawodowym przyszedł czas na zmiany. Choć historia Elisabeth Gilbert nie była dla mnie inspiracją (tak oczywista, że trudno na to nie wpaść samemu), to moje nowe życie trochę ją Zobacz więcej
Już od wczoraj jesteśmy z powrotem w zaśnieżonym Krakowie. Przeskok z plus 15 do minus 5 stopni i śniegu był dość drastyczny. Na karby pogody chcemy zrzucić więc opóźnienie w publikacji wpisu o Zobacz więcej
Wygrywają trzy panie: Milena Wściseł Ewa Sidor Emilia Wańczyk Panie proszę o przesłanie na adres mailowy donatella38@wp.pl swoich danych adresowych do wysyłki nagród.Czekam do niedzieli.Serdecznie Zobacz więcej
Szablon tego bloga poczyniła Emilia Szablony by Noa polecam się na przyszłość WYSZUKIWARKA PRZEPISÓW Wpis poszukiwane danie lub składnik w poniższą ramkę. « Szałwiowe polędwiczki ... 10 przepisów na Zobacz więcej
pe.es10 kwietnia 2012 22:33 @ emilia to ja wstawiałam - bo fajny konkurs, a i żeby więcej osób zobaczyło :) ale faktycznie można uznać, ze to ktoś skopiował, więc dziękuję za troskę! OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Wyniki konkursuBardzo dziękuję wszystkim za udział.Główną nagrodę zdobywa Pani Emilia Szczepańska Serdecznie gratuluję. Bardzo proszę o przesłanie danych osobowych na adres donatella38@wp.pl Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sierpniową tartę. Wypełnioną po brzegi masą serową i przyozdobioną owocami. Przygotowałam ją w ramach wspólnego gotowania. Razem ze mną morelowe pyszności Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis zaczerpnięty z książki z 1972 roku „Kuchnia śląska” pióra Emilii Kołder, znanej pasjonatki regionalnego gotowania. Emilia Kołder prowadziła na … Zobacz więcej
Własne pomidorki w donicy » Mała wycieczka do krainy parmezanu Jeden ze skarbów regionu Reggio Emilia - Parmezan, niby wiedziałam jak smakuje. Ale teraz mam fascynację parmezanową odwiedziłam to Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was kolejną świąteczną propozycję prosto z brytyjskiego stołu świątecznego. Czyli trifle w moim wykonaniu z pomarańczami, babką panettone oraz likierem pomarańczowy. Pyszne i proste, a Zobacz więcej
bardzo zadowolona z przepisów. Dzisiejsza publikacja jest kolejna z serii wspólnego gotowania z Emilia z bloga Turcja od kuchni. Koniecznie sprawdzcie jakie ciasteczka przygotowała dla Was Emilia. Zobacz więcej
Dorada to dość smaczna i ciekawa ryba, jednak nie moja ulubiona. Dużo ości i mało mięsa. Sam przepis i dodatki warte spróbowania ale kolejne podejscie zrobie z rybą, która jest bardziej mięsna i która Zobacz więcej
Zapraszam na gnocco fritto ( wym. niokko fritto). Gnocco fritto to regionalne danie pochodzące z prowincji Emilia Romagna. Gnocco fritto to wytrawne faworki, które podaję się zamiast chleba w Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: