empanada gallega

{{headerMessage}}
Empanada gallega to jedno z typowych dań północnego regionu Półwyspu Iberyjskiego, hiszpańskiej Galicji. Wersji empanady jest tyle ile hiszpańskich gospodyń :). I mimo, że w całej Hiszpanii jest ona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Istnieje kilka rodzajów empanady, różnią się zarówno ciastem jak i wypełnieniem. Tradycyjną empanadę galicyjską wyróżnia brak pomidora w nadzieniu, dodanie go to dla gallegos profanacja tego dania. Zobacz więcej
AsiaSH
AsiaSH Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakhiszpanii@gmail.com
Empanada z grzybami

Empanada z grzybami 98

0
{{headerMessage}}
Empanada to taki ogromny pieczony pieróg i starszy brat empanadillas, czyli małych pieczonych pierożków, popularnych w Hiszpanii i wielu krajach Ameryki Południowej. W Hiszpanii najpopularniejsze są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tweet Wraz z dzisiejszym przepisem wracam myślami do mojej podróży po Galicji, która zachwyciła mnie przepyszną kuchnią. Jednym ze sztandarowych dań tego regionu jest „empanada gallega” (empanada po Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Przepisy 2012

Przepisy 2012 198

0
{{headerMessage}}
miesne.Pulpeciki z warzywami Pulpeciki w sosie:)Albondigas en salsa Pulpeciki/kulki miesne z warzywami i z prawdziwkami:) Filety ruskie w sosie Empanadillas criollas(czytaj empanadijas kriojas) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i portugalskiej, a koncepcja ich przygotowywania prawdopodobnie została przewieziona do Europy przez Arabów. Zapraszam! Empanada - chrupiący pieróg Empanadas są z grubsza podobne do naszych pierogów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarne Przygody Gatity Tureckie simit Pieczywo na zakwasie Knäckebröd szwedzki chleb chrupki Tarzynkowo Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi happy kitchen Dyniowe rogaliki drożdżowe Zobacz więcej