Przepis na empanada z mielonym

Dziś kuchnia hiszpańska Empanada de atún czyli ciasto z farszem z tuńczyka Proporcje dla 4 osób. Czas: przygotowanie: 1 godz. 20 min; pieczenie 20 min. Składniki na ciasto: 250 g mąki białej 1 łyżka Zobacz więcej
Dzisiaj znowu gotuje z Kasią :) Zdecydowanie lepiej się we dwójkę gotuję. Chodząc po sklepach spotkaliśmy 'Pomysł na zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym'. Co potrzeba: pomysł na zapiekankę... Zobacz więcej
Na wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które swym kształtem Zobacz więcej
magi1
magi1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Szaleństwa Maniusi
Mielone...mielone :-)

Mielone...mielone :-) 8475

Lubicie mielone... ja lubię, ale zawsze wymyślam jakąś modyfikacje, aby nie było nudno a smacznie :-) Tym razem taka propozycja :-) wyszły pyszne :-) polecam. Zróbcie na obiad i zaskoczcie nim Zobacz więcej
Dzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was przepis na empanadas, czyli rodzaj chrupiących pierogów z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. Takiego pieroga można śmiało wziąć do ręki i zjeść na stojąco - Zobacz więcej
Limelka
Limelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limelka
Mielone

Mielone 5315

Gdy brak pomysłu na obiad - nasze stare dobre polskie mielone Z mielonymi jest jak z sałatka jarzynową - u każdego smakują inaczej, ja dodatkowo nie mam odmierzonych proporcji tylko jak zawsze Zobacz więcej
Plasterki ziemniaków przełożone mięsem mielonym i pysznym sosem na bazie gęstej śmietany. Danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a smakiem zachwyci na pewno wszystkich. U nas w rodzinie takie Zobacz więcej
Mam kilka przepisów, których nie opublikowałam, ale ostatnio zupełnie nie mam czasu nawet na bloga L. Jest mi strasznie z tym źle, bo zawsze obiecywałam sobie, że na blog nigdy mi czasu nie braknie, a Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Empanada de carne picada.

Empanada de carne picada. 155

Empanada z miesa mielonego. Zrobilam ja wczoraj.Pierwsze wrazenie to wygladala bardzo ladnie.Do tego pachnialo w calym domu.Dlugo nie czekalam aby ja sprobowac.Ciasto bylo ok:) smakowalo:)ale bylo Zobacz więcej
Spaghetti można robić na wiele sposobów. Jednym z nich, a ulubionym mojej niespełna 5-letniej córki, jest spaghetti z mięsem mielonym. Składniki na 4 porcje: 500 g. mięsa mielonego 1 duża czerwona Zobacz więcej
Empanada to rodzaj dania z krajów iberyjskich, w którym w cieście chlebowym zamyka się różnorakie nadzienie - mięsne, rybne, warzywne. Do tej pory empanady kojarzyłam z pierożkami. Od znajomego Zobacz więcej
nefertari
nefertari Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Hoo Hooo things
mielone

mielone 6758

Uwielbiam potrawy, które można przyrządzać za każdym razem inaczej, popisując się inwencją albo wykorzystując to, co aktualnie znajduje się w lodówce. Ostatnio Mąż miał ochotę na konkretny obiad - Zobacz więcej
Makaron rurki z mięsem mielonym, oczywiście wolno wykorzystać każdy inny kształt makaronu. Zapiekankę można podać na obiad, a także na kolację. Jest szybka w przygotowaniu i mało kosztowna, choć Zobacz więcej
Lukrecja
Lukrecja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mam smaczek
Mielone

Mielone 5797

A wczoraj na obiad były mielone z ziemniaczkami. Wyszły wyjątkowo pyszne, super doprawione - jak NIGDY!! Chłop mój nazwał mnie " mistrz kotleta " hahaha urocze ;) składniki: 500 g dowolnego mięsa Zobacz więcej
Empanada gallega to jedno z typowych dań północnego regionu Półwyspu Iberyjskiego, hiszpańskiej Galicji. Wersji empanady jest tyle ile hiszpańskich gospodyń :). I mimo, że w całej Hiszpanii jest ona Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Empanada z pieczoną papryką

Empanada z pieczoną papryką 49

Tweet Wraz z dzisiejszym przepisem wracam myślami do mojej podróży po Galicji, która zachwyciła mnie przepyszną kuchnią. Jednym ze sztandarowych dań tego regionu jest „empanada gallega” (empanada po Zobacz więcej
Była już empanada z kurczakiem czas na empanada z sardynkami! Składniki i farszu: 2 puszki sardynek w sosie pomidorowym 1 papryka zielona (może być również czerwona) 1 cebula czerwona 1 pomidor Zobacz więcej
Empanadas (w Ameryce) czy empanadillas (w Hiszpanii) możnaby nazwać pieczonymi pierogami. Ciasto nie jest takie samo, ale za to można je nadziewać czym tylko dusza (żołądek:) zapragnie. W Zobacz więcej
AsiaSH
AsiaSH Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakhiszpanii@gmail.com
Empanada z grzybami

Empanada z grzybami 104

Empanada to taki ogromny pieczony pieróg i starszy brat empanadillas, czyli małych pieczonych pierożków, popularnych w Hiszpanii i wielu krajach Ameryki Południowej. W Hiszpanii najpopularniejsze są Zobacz więcej
comidasyvinos
comidasyvinos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
comidas y vinos
Empanada z tuńczykiem

Empanada z tuńczykiem 15

Empanada to klasyka północnej kuchni hiszpańskiej, uważa się że pochodzi z Galicji. Tradycyjnie przygotowywana jest z tuńczykiem, cebulą i papryką, chociaż na północy właśnie, znajdziecie ją z Zobacz więcej