Przepis na empanadas z farszem warzywnym

Hej! To moja druga wersja na pierożki Empanadas. Tym razem przetestowałam wersję z warzywami. Im więcej dasz chilli tym lepiej :) Zdjęcie przedstawia ucztę Empanadasową na liściu bananowca w Zobacz więcej
misiapat
misiapat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Food Haven
Empanadas.

Empanadas. 1230

Empanadas to specjał typowo argentyński, bardzo popularny i dostępny w zasadzie wszędzie. Te pieczone pierożki mają niezliczoną ilość wersji regionalnych, zarówno ciasta jak i nadzienia. Najczęściej Zobacz więcej
Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy Zobacz więcej
mariolak87
mariolak87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zakątek Smakosza
Empanadas

Empanadas 841

Empanadas to pierożki z ciasta kukurydzianego, nadziewane farszem mięsnym lub warzywnym i pieczone w oleju lub na blasze. Najbardziej popularne są w Argentynie i Chile, gdzie każdy region posiada Zobacz więcej
Oj, była uczta dzisiaj. Zażyczyłam sobie dzisiaj chilijską wersję empanadas. Wspólnymi siłami wraz z naszą „naną” dokonałyśmy tego bez większych problemów.Empanadas de pino al horno to nic innego jak Zobacz więcej
Empanadas to kruche pierożki z farszem, pieczone lub smażone w głębokim tłuszczu. Podobno wymyślili je Portugalczycy, ale triumfy popularności święcą w Ameryce Południowej, ze szczególnym wskazaniem Zobacz więcej
Zamiast krokietów czy pasztecików postanowiłam zrobić do czerwonego barszczu pierożki popularne w Ameryce Południowej. Choć farsz powinien być mięsny, warzywny czy serowy, zastąpiłam go kapustą i Zobacz więcej
Empanadas to wytrawne, nadziewane pierożki, pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. To fajny pomysł na imprezową przystawkę, świetnie komponujący się z pikantną salsą, albo innymi ostrymi Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolandminty
EMPANADAS

EMPANADAS 286

Na początku tygodnia zazwyczaj gotuję esencjonalny bulion drobiowy, który jeszcze gorący przelewam do wyparzonych słoików i od razu zakręcam. Po wystygnięciu wstawiam do lodówki i w ciągu kilku Zobacz więcej
Empanadas to latynoamerykańskie pierogi, które są popularnym daniem szczególnie w Argentynie i Chile. Możemy się z nimi spotkać również w Hiszpanii. Pierogi piecze się lub smaży, a ich nadzienie różni Zobacz więcej
Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami. Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo popularna. Zobacz więcej
Lekkie sajgonki z farszem warzywnym Dużo się dzieje, tempo zawrotne, chociaż niestety nie związane z prowadzeniem bloga, ale może kiedyś doczekam miłej współpracy, która mnie pochłonie :) Tymczasem Zobacz więcej
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym to smaczne i sycące danie obiadowe. Chyba każdy z nas lubi naleśniki zarówno na słodko jak i te wytrawne. Farsz mięsno-warzywny w takim połączeniu przygotowałam po Zobacz więcej
Ziemniaczane placki z farszem warzywnym Monika, Rewia Smaków - niedziela, 01-04-2012 Placki przyrządzone z gotowanych ziemniaków z farszem warzywnym. Potrawa na pierwszy rzut oka przypomina mini Zobacz więcej
Krokiet to nic innego jak naleśnik, w który zawinięty jest warzywny, mięsny lub "inny" farsz. W moim domu najczęściej pojawiają się z kapustą i mięsem lub z jajkiem (czyli tak zwane pasztety), Zobacz więcej
Cukinia z farszem warzywnym Sezon na cukinie trwa, dlatego z przyjemnością korzystam i również polecam. Cukinia z farszem warzywnym jest bardzo sycąca, choć poza warzywami w potrawie jest tylko Zobacz więcej
Kiedy pytam moich chłopaków co chcieliby zjeść na obiad, odpowiedź zawsze jest jedna „Pierogi!!!”. Lepimy więc pierogi z serem, z wiśniami, z truskawkami, z jagodami… Dziś podam przepis na pierogi z Zobacz więcej
Naleśniki razowe z warzywnym farszem to danie mocno przez nas zmodyfikowane. Na początku miały być krokiety, które znalazłyśmy w książce "Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską". Jednak, gdy zaczęłyśmy Zobacz więcej
Składniki na kotlety: 1 pierś z kurczaka (250g) groszek zielony (50g) 1 cebula (50g) 1 jajko (60g) przyprawy (sól, pieprz) Składniki na farsz: seler ze słoika (100g) papryki czerwonej (50g) 2 ogórki Zobacz więcej
Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Zobacz więcej