empanadas z mięsem, chorizo

"Dostałem w pracy dynię więc obiecałem, że zrobię empanadas... zapomniałem że dziś jest mecz..." - tak powstały pyszne, jesienne empadanas z dynią i chorizo :) Składniki na ciasto: 280g mąki 110g Zobacz więcej
Empanadas to zapiekane pierogi nadziewane najczęściej farszem mięsnym, ale nie tylko. Charakterystyczne są dla tej części świata, której obecnie poświęcamy naszą kulinarną uwagę. Występują w wielu Zobacz więcej
Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy Zobacz więcej
Walentynki już za rogiem, więc dzisiaj mała propozycja dla tych, którzy zdecydowali się uciec od tłumów w mieście i przygotować coś pysznego w domu. I nieważne czy spędzacie je z ukochaną osobą czy z Zobacz więcej
Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami. Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo popularna. Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Empanadas

Empanadas 83

Empanadas to tradycyjne hiszpańskie pierożki, niezwykle popularne także w Ameryce Południowej (chyba nie powinno to nikogo dziwić), w szczególności w Argentynie i Chile. Przepis na empanadas, które Zobacz więcej
Empanadas zmięsem, chorizo igorgonzolą 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: (na14 pierogów ośrednicy 10cm) Ciasto: 200g mąki Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis nawegańskie empanadas z salsą pomidorową i awokado. Empanadas czyli pieczone pierogi, ale bez drożdży i proszku do pieczenia. Jest to takie raczej kruche ciasto, bardzo Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In cooking we trust
Carbonara z chorizo

Carbonara z chorizo 21

Pewnie już wspominałam, że uwielbiam carbonarę i chorizo ;) Dzisiejszy przepis z powodzeniem łączy obie te rzeczy. Zamiast boczku z tradycyjnego przepisu zastosowałam chorizo, które po wytopieniu Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Krewetki z chorizo

Krewetki z chorizo 46

Nigdy nie byłam w Hiszpanii. Ale bardzo bym chciała, dlatego za pomocą prostych, hiszpańskich smaków mogę choć na chwilę przenieść się do tego słonecznego kraju. Krewetki z chorizo wmaślanym sosie na Zobacz więcej
Empanadas to meksykańskie pierożki z ciasta kruchego nadziewane zazwyczaj mięsnym farszem z ddatkiem warzyw i sera, smażone lub pieczone na blaszce. Idealne jako danie na ciepło lub tak jak lubię Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Patki
JAJECZNICA Z CHORIZO

JAJECZNICA Z CHORIZO 9

SKŁADNIKI: na 1 porcję 2 jajka 6 plastrów chorizo 1 gałązka natki pietruszki 1 papryka czerwona mini słodka Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Chorizo kroję w plastry. Paprykę myję i kroję w Zobacz więcej
Nieskomplikowana i bardzo smaczna przekąska. W sam raz na dobry mecz w tv Chorizo można zastąpić kiełbasą paprykową, niezbyt twardymi kabanosami lub inną wyrazistą w smaku wędliną. Składniki: 2 Zobacz więcej
Empanadas to argentyńskie kruche pierożki najczęściej nadziewane mięsem i warzywami. Występują w wersji smażonej lub pieczonej. O ich walorach smakowych nie będę wspominać bo chyba zabrakło by mi Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Potrawka z fasoli z chorizo

Potrawka z fasoli z chorizo 29

Mięsny wtorek Potrawka z fasoli z chorizo to alternatywna wersja znanej zapewne wszystkim fasolki po bretońsku, którą nawet niedawno robiłam, ale była tak pyszna, że nie zdążyłam zrobić jej zdjęcia, Zobacz więcej
Pyszne, pieczone pierożki prosto z Ameryki Południowej polecają się na obiad lub imprezę! Nie robiłam ostrego farszu, bo jadła je też moja córka, ale dla dorosłych przygotowałam trzy ostre sosy, w Zobacz więcej
Co to takiego empanadas i jakie są ich rodzaje już trochę pisałam we wstępie do przepisu na ciasto dla empanadas. Dodam tylko, że jeśli przyjrzeć się głębiej kuchni każdego kraju, to na pewno w Zobacz więcej
Dzień dobry, Dziś zapraszam Was na moją wersję empanadas, popularnych w Hiszpanii i Ameryce Południowej chrupiących pierogów. Tradycyjnie przygotowuje się je z ciasta chlebowego, a następnie smaży lub Zobacz więcej
Empanadas to pierogi kuchni argentyńskiej, nadziewane różnymi farszami ale przeważnie mięsem z warzywami. Pierogi są duże a piecze się je w piekarniku lub głębokim oleju. Podajemy z ostrym sosem Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Patki
TARTALETKI Z CHORIZO

TARTALETKI Z CHORIZO 10

SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciasto Zobacz więcej