emulsja

{{headerMessage}}
końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga i końcówka sama się odłamuje. Szparagi zrobiłam na patelni z emulsją maślaną. Szparagi smażymy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie napewnojest czasochłonne. Ale smak w 100% rekompensujępoświęconyna jej przygotowanie czas. Składniki: Na ciasto: 500g mąki 1/2 szklanki wody 2 jajka szczypta soli Na farsz: 150g świeżego fileta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
serrano (lub innej dojrzewającej) 3 jabłuszka kaparowe 10 g borówek 10 g roszponki 5 g szczypiorku 4 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka miodu sok z połowy limonki sól i pieprz Przygotowanie: Szczypiorek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kozi ser, pokrojony w ok. 1cm paseczki boczek, połówki winogron i posiekany tymianek mieszamy razem w misce. Olej sezamowy, miód i tabasco mieszamy, żeby zrobić emulsję (najlepiej w shakerze smaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie pożałujesz Składniki dla 4 osób: * 4 steki z karkówki, po 200 g każdy marynata: * 50 ml szkockiej * łyżka miodu * 2 cieniutkie plastry imbiru * pieprz * sól * wędzona papryka w proszku emulsja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy » Przekąski i przystawki » Dietetyczne » Przyjęcia małe i duże » Bakłażan z pomidorem, kozim serem i bazyliową emulsją » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w inny sposób. Wyciągnąłem moją grillowaną polentę i przygotowałem przekąski z foie gras i sosem-emulsją z białych porzeczek, mięty i anyżu. Na szczęście Ania, Kuba i Julita z którymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
próbującego do kulinarnego nieba, w którym chmury to wata cukrowa a sam nieboskłon wypełniony jest jagodowymi lodami. Danie jest treściwe i przepyszne. Strukturalne – kremowe w środku i chrupiące z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 małe cukinie z kwiatami (ładnie wyglądają) listki mięty, tymianku, bazylii, kopru (co macie to dajcie) sos: chlust oliwy z oliwek kilka pędów czosnku niedźwiedziego pół garści koperku pół łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie przygotowuje dosc czesto, zazwyczaj na jakas proszona kolacje. Bylo tez gosciem dwa razy na naszym Bozonarodzeniowym stole. Jest proste ale dosc wyrafinowane w smaku. Kilka godzin przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To może najpierw kilka słów o krewetkach modliszkowych. Na świecie jest tak, że krewetki modliszkowe są tańszą alternatywą krewetek prawns. Więcej informacji o krewetkach znajdziecie na stronie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jałowca 200 ml wódki żubrówki 200 g melona kantalupa 1 sztuka avocado 2 ząbki czosnku łyżka świeżo posiekanej kolendry łyżeczka świeżo posiekanej papryczki chili 50 ml oliwy z oliwek sok z limonki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
Sałatka grecka

Sałatka grecka 101

0
{{headerMessage}}
Składniki: - 400 g pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - 90 g rukoli - 100 g zielonych oliwek -opakowaniesera feta sos: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka wody - 2 łyżki octu balsamicznego - 1 Zobacz więcej
Jola M
Jola M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jola'scooking
Szparagi na surowo

Szparagi na surowo 85

0
{{headerMessage}}
Odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy szparagi w bardzo cieniutkie paski, najlepiej przy użyciu obieraczki do warzyw. Oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy, aż powstanie emulsja. Szparagi polewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj fajna niespodzianka na mnie czekała jak wróciłam z nieudanej rozmowy o pracę. Kurier przyniósł mi paczuszkę od firmy RichMont. Paczka zawiera szklankę do herbaty mrożonej dzbanek do parzenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1) Mango dokładnie myjemy, kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki. Miąż kroimy w kostkę i wrzucamy do miksera lub misy w której zblendujemy koktajl. 2) Owoce zalewamy mlekiem, dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z cytryny; zrobić emulsję, polać nią pora z cebulką. wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego! Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Tagi: cebula, cytryna, musztarda francuska, oliwa, por Zobacz więcej