emulsja

końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga i końcówka sama się odłamuje. Szparagi zrobiłam na patelni z emulsją maślaną. Szparagi smażymy Zobacz więcej
Danie napewnojest czasochłonne. Ale smak w 100% rekompensujępoświęconyna jej przygotowanie czas. Składniki: Na ciasto: 500g mąki 1/2 szklanki wody 2 jajka szczypta soli Na farsz: 150g świeżego fileta Zobacz więcej
serrano (lub innej dojrzewającej) 3 jabłuszka kaparowe 10 g borówek 10 g roszponki 5 g szczypiorku 4 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka miodu sok z połowy limonki sól i pieprz Przygotowanie: Szczypiorek, Zobacz więcej
kozi ser, pokrojony w ok. 1cm paseczki boczek, połówki winogron i posiekany tymianek mieszamy razem w misce. Olej sezamowy, miód i tabasco mieszamy, żeby zrobić emulsję (najlepiej w shakerze smaków Zobacz więcej
nie pożałujesz Składniki dla 4 osób: * 4 steki z karkówki, po 200 g każdy marynata: * 50 ml szkockiej * łyżka miodu * 2 cieniutkie plastry imbiru * pieprz * sól * wędzona papryka w proszku emulsja Zobacz więcej
Przepisy » Przekąski i przystawki » Dietetyczne » Przyjęcia małe i duże » Bakłażan z pomidorem, kozim serem i bazyliową emulsją » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre Zobacz więcej
się w inny sposób. Wyciągnąłem moją grillowaną polentę i przygotowałem przekąski z foie gras i sosem-emulsją z białych porzeczek, mięty i anyżu. Na szczęście Ania, Kuba i Julita z którymi Zobacz więcej
próbującego do kulinarnego nieba, w którym chmury to wata cukrowa a sam nieboskłon wypełniony jest jagodowymi lodami. Danie jest treściwe i przepyszne. Strukturalne – kremowe w środku i chrupiące z Zobacz więcej
wrzątku. Układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na połowę cebulę i rzodkiewkę na plasterki. Cukinię na połowę po długości. Na koniec dodajemy listki ziół i skrapiamy dresingiem. Składniki dresingu Zobacz więcej
To danie przygotowuje dosc czesto, zazwyczaj na jakas proszona kolacje. Bylo tez gosciem dwa razy na naszym Bozonarodzeniowym stole. Jest proste ale dosc wyrafinowane w smaku. Kilka godzin przed Zobacz więcej
To może najpierw kilka słów o krewetkach modliszkowych. Na świecie jest tak, że krewetki modliszkowe są tańszą alternatywą krewetek prawns. Więcej informacji o krewetkach znajdziecie na stronie Zobacz więcej
posiekany ząbek czosnku, chili i kolendrę. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Koperek blendujemy z żółtkiem, olejem, solą, pieprzem, ząbkiem czosnkui miodem na emulsję – olej dobrze jest Zobacz więcej
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
Sałatka grecka

Sałatka grecka 100

0
Składniki: - 400 g pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - 90 g rukoli - 100 g zielonych oliwek -opakowaniesera feta sos: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka wody - 2 łyżki octu balsamicznego - 1 Zobacz więcej
Jola M
Jola M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jola'scooking
Szparagi na surowo

Szparagi na surowo 83

0
Odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy szparagi w bardzo cieniutkie paski, najlepiej przy użyciu obieraczki do warzyw. Oliwę i sok z cytryny dokładnie mieszamy, aż powstanie emulsja. Szparagi polewamy Zobacz więcej
Dzisiaj fajna niespodzianka na mnie czekała jak wróciłam z nieudanej rozmowy o pracę. Kurier przyniósł mi paczuszkę od firmy RichMont. Paczka zawiera szklankę do herbaty mrożonej dzbanek do parzenia Zobacz więcej
1) Mango dokładnie myjemy, kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki. Miąż kroimy w kostkę i wrzucamy do miksera lub misy w której zblendujemy koktajl. 2) Owoce zalewamy mlekiem, dodajemy Zobacz więcej
z cytryny; zrobić emulsję, polać nią pora z cebulką. wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego! Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Tagi: cebula, cytryna, musztarda francuska, oliwa, por Zobacz więcej