Przepis na epigon

Powiązane przepisy:

becia89
becia89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
Medaliony z łososia

Medaliony z łososia 1722

Medaliony z łososia Witajcie! Dziś chciałam Wam tylko pokazać moje ostatnie odkrycie z TESCO, nie wiem czy w innym sklepie też je znajdziecie, ale można poszukać na dziale z mrożonkami. Medalion z Zobacz więcej
kikimora
kikimora Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szpinakowa Wróżka
Miętowy bób-hummus

Miętowy bób-hummus 37

Pamiętam, jak w zeszłym roku przyszło mi do głowy, aby zrobić hummus z bobu. Wydawało mi się to oryginalne i ciekawe, bo pomysł wpadł niezależnie. Zajrzałam do internetu i okazało się, że to przepis Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
LETNI EPIZOD

LETNI EPIZOD 40

Ku mojemu wielkiemu ubolewaniu sezon na szparagi i absolutnie bezkonkurencyjne, polskie truskawki jest bardzo krótki. Wielkie szczęście, że się on zazębia, bo w mojej ocenie zestawienietych dwóch Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Must eat in Brussels. Ergon.

Must eat in Brussels. Ergon. 34

Do kuchni greckiej ma szczególną słabość. To pewnie przez te wszystkie wspomnienia i sentymenty. Ergon to stosunkowo nowa restauracja w Brukseli. Mam nadzieję, że uda się utrzymać poziom, który udało Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Plate
Indie. Epilog.

Indie. Epilog. 120

Moja indyjska podróż dobiega końca. Powoli pakuję do plecaka porozrzucane po hotelowym pokoju t-shirty i przygotowuję się do drogi do domu. Kiedy opublikowałam na blogu pierwsze posty z Indii, Zobacz więcej
200 g spaghetti 100 g boczku 2 jajka 100 g śmietany 18% 1/2 szklanki białego wytrawnego wina parmezan pęczek pietruszki pieprz Kolejny przepis z serii Cooking rocks! Tym razem gościmy Francuza, który Zobacz więcej
poluzuj tam, gdzie cię ciśnie : Tajfun Ruby aka Hagupit nad wyspą Bantayan – epilog poluzuj tam, gdzie cię ciśnie podróż przez świat, podróż przez życie, bo dopóki wiemy o co chodzi, ty i ja będziemy Zobacz więcej
Od chwili, kiedy po raz pierwszy spróbowałam wykonać własne praliny (te), nie mogę przestać o nich myśleć. Moja kuchnia wielkości pudełka do butów tonie w czekoladzie rozmaitych rodzajów i gatunków - Zobacz więcej
Kilka dni temu otrzymałam kolejną nominację do Liebster Award, od Dagmary – autorki bloga „U stóp Benbulbena”, po czym na śmierć o niej zapomniałam. Liebster to taki trochę blogowy łańcuszek, ale Zobacz więcej
Sztormy szaleją na całego. Wczoraj Egon zrywał dachy z domów i przewracał drzewa, a ja, mimo powagi sytuacji, nie potrafiłam opanować uśmieszku, myśląc o słynnym Egonie Olsenie, założycielu niemniej Zobacz więcej
powiedzmy to sobie jasno - każde gotowanie poprzedzone jest zakupami. ktoś te składniki musi wybrać na półce w sklepie i zatahać do domu (no chyba że ktoś, tak jak ja, zrobił dzisiaj zakupy Zobacz więcej
5 dl śmietanki kremówki (500 g) 3-4 łyżki cukru (50 g) 1 gram szafranu 1,5- 2 liścia żelatyny Zagotuj śmietankę z cukrem i szafranem. Dodaj na koniec zamoczone wcześniej w zimnej wodzie liście Zobacz więcej
Takoyaki to japoński przysmak, który wywodzi się z kulinarnej stolicy Kraju Kwitnącej Wiśni, czyli Osaki. Zanim jednak opiszę Wam moją przygodę z tym daniem pozwólcie, że zrobię krótki wstęp. Był rok Zobacz więcej
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.” Thomas Edison Zobacz więcej
kamilciaak
kamilciaak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
la cuchara
Ogórki w musztardzie francuskiej

Ogórki w musztardzie francuskiej 2198

Tym postem kończę już tegoroczny epizod ogórkowy. Na tapecie ogórki w musztardzie. Ostre i takie do schrupania;) sami spróbujcie. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 Zobacz więcej
pannamadzia
pannamadzia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
breakfast's time!
35.

35. 85

naleeeeeśniiikiiiiii????!!! nie wiem, kto wymyślił naleśniki, ale Edison, czy Einstein nie dorastają mu do pięt! Też miałam ochotę na naleśniki dzisiaj, ale wiedziałam, że zabraknie mi czasu i wczoraj Zobacz więcej
Niezły początek nowego roku: 2 stycznia na wizji, czyli dobry dzień Faceta i Kuchni w Dzień Dobry TVN. Ciekawych szczegółów dzisiejszego FiK-owego epizodu na małym ekranie zapraszam przed monitory. Co Zobacz więcej
Gdyby ktoś zapytał mnie jaka jest moja ulubiona książka bez wątpienia odpowiedziałabym, że cała seria Igrzysk Śmierci. Przeczytałam ją dość dawno temu i powiem wam, że jeżeli nie przeczytałaś jej Zobacz więcej
Lululemon
Lululemon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
my morning melody
#13 Tartaletto Jaboletto

#13 Tartaletto Jaboletto 68

Tartaletki jabłkowe (plus niewidoczna tu ulubiona kawa :]) Uwielbiam 'ciastowe' śniadania! W każdej postaci. Z nieodłączną kawą. Taka dawka słodkich słodkości napełnia energią na cały dzień. Te Zobacz więcej
Od kiedy pamiętam przywiązywałam duża wagę do tego co jem i jak się odżywiam - były oczywiście epizody z zupkami chińskimi z paczki czy objadaniem się wyłącznie czekoladą - ale to było dawno, za Zobacz więcej