eric kayser

sweetworldofs
sweetworldofs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet World of S
Eric Ripert

Eric Ripert 27

źródło: fillermagazine.com “For me, food is about memories, feelings, emotions, and so is Le Bernardin, and that’s why it’s not just a restaurant.” Eric Ripert źródło: www.findeatdrink.com c źródło: Zobacz więcej
Co sądzicie o recenzji książek kulinarnych na blogu? Dzisiaj postanowiłam zrecenzować dla Was jedną z nich - "Czekolada" Eric Lanlard. Nie mam zamiaru koloryzować jaka jest fantastyczna i że to moja Zobacz więcej
"Glamour Puds - Wspaniałe desery" Eric Lanlard - recenzja Bardzo miłym zaskoczeniem była dla mnie prośba portalu Bobyy.pl o krótką recenzję jednego z przedpremierowych odcinków programu, który w Zobacz więcej
Dziś urodziny obchodzi mój ulubiony pisarz – Éric-Emmanuel Schmitt. Wszystkiego najlepszego! Skąd pomysł, by zamieścić informację o jubileuszu autora „Oskara i Pani Róży”, „Małych zbrodni małżeńskich” Zobacz więcej
Kolejny dowód na to, że Internet wypiera telewizję – kanały na youtube dotyczące gotowania. Chyba największym w tej chwili jest Food Tube, stworzony przez Jamie Oliver-a, ale w ślad za nim idzie coraz Zobacz więcej
Od czasu, kiedy zobaczyłam to ciasto w jednym z programów telewizyjnych, nie mogłam się doczekać, kiedy je przygotuję. Tak naprawdę nie wiem, dlaczego – nie przepadam za limonkami. Jednak warto było Zobacz więcej
Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 150 g masła + dodatkowa ilość do natłuszczenia formy 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej 150 g drobnego cukru trzcinowego 3 jajka 75 g mąki pszennej 2 łyżki Zobacz więcej
Od czasu, kiedy zobaczyłam to ciasto w jednym z programów telewizyjnych, nie mogłam się doczekać, kiedy je przygotuję. Tak naprawdę nie wiem, dlaczego – nie przepadam za limonkami. Jednak warto było Zobacz więcej
Kiedys robilam piernik rodzinny, mojej mamy, babci... od 2 lat robie ten Piernik, zgodnie z receptura Eric'a Kayser'a, polskiego pochodzenia piekarza paryskiego, ktorego popularnosc nad Sekwana Zobacz więcej
Wydawnictwo: Znak Data wydania: 2010Format : KsiążkaIlość stron: 460Półka: posiadamDo kupienia: Merlin, Gandalf, Matras ,,Marzycielka z Ostendy" Głównym bohaterem książki staje się mężczyzna, pisarz, Zobacz więcej
Martyna kilka dni temu przeczytała u Dominikio tej pozycji. Okazało się, że można ją wypożyczyć w bibliotece, więc postanowiłam się z nią zapoznać. Czytaj więcej » Zobacz więcej
czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Przez wiele miesięcy z zazdrością patrzyłam na piękne chleby na zakwasie wypiekane przez innych blogerów. Zazdrościłam im tego zapachu, smaku, tych pięknych dziur w chlebowym miąższu. Tej niesamowitej Zobacz więcej
czwartek, 03 lipca 2014 środa, 02 lipca 2014 wtorek, 01 lipca 2014 poniedziałek, 30 czerwca 2014 niedziela, 29 czerwca 2014 sobota, 28 czerwca 2014 | < Lipiec 2014 > | Pn Wt Śr Cz Pt So N 1 2 3 Zobacz więcej
Food Talk | Tropical Fresh Turmeric Chia Energiser ... with maple syrup - Passionate About Baking Home About me Contact Me Mentions Recipe Index Fruit Gluten Free Healthy product review Sweet Zobacz więcej
Już dawno nosiłam się z zamiarem upieczenia tych pięknie wyglądających amerykańskich pączków z dziurką. W końcu znalazłam odpowiedni przepis i postanowiłam że w tym roku się skuszę i wiecie co? Są Zobacz więcej
Kolejny post w ramach Klubu Polki na Obczyźnie. W listopadzie dziewczyny piszą na tematy filmowe. Miałam napisać post na temat jednego filmu, ale nie mogłam się zdecydować. Od dawna już wiem, którego Zobacz więcej
Ola Milc
Ola Milc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bake with Ola
Wegański nibysernik

Wegański nibysernik 23

Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy, tak jak wakacje i sezon na świeże owoce. Jednak znalazłam sposób na zatrzymanie wakacyjnych wspomnień. Oto przed wami pyszny i zdrowy, wegański i Zobacz więcej
dietykon
dietykon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietykon
Ser „ricotta”

Ser „ricotta” 8

W trakcie robienia serków podpuszczkowych pozostaje niewykorzystana serwatka, właśnie z tej serwatki można wykonać serek typu „ricotta”, smarowny, bardzo delikatny w smaku, idealny dodatek do ciast Zobacz więcej
Zapraszam was do zapoznania się z ofertą kosmetyków Natura Siberica. O kosmetykach możecie więcej przeczytać w moim pościeTUTAJ. Chciałabym wam teraz opisać produkty które mam możliwość testować od Zobacz więcej