eric lanlard

Co sądzicie o recenzji książek kulinarnych na blogu? Dzisiaj postanowiłam zrecenzować dla Was jedną z nich - "Czekolada" Eric Lanlard. Nie mam zamiaru koloryzować jaka jest fantastyczna i że to moja Zobacz więcej
"Glamour Puds - Wspaniałe desery" Eric Lanlard - recenzja Bardzo miłym zaskoczeniem była dla mnie prośba portalu Bobyy.pl o krótką recenzję jednego z przedpremierowych odcinków programu, który w Zobacz więcej
, delikatnie mieszamy i dopiero wtedy dodajemy resztę). Wylewamy masę na wystudzony spód i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy przez około 20 – 25 minut. Tarta delikatnie się zarumieni i popęka – Zobacz więcej
, delikatnie mieszamy i dopiero wtedy dodajemy resztę). Wylewamy masę na wystudzony spód i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy przez około 20 – 25 minut. Tarta delikatnie się zarumieni i popęka – Zobacz więcej
cm x 24 cm, więc ciasto wyszło mi niższe, co ma swoją zaletę - mniej kalorii w jednym kawałku ;) P.S. Eric Lanlard prowadzi świetne programy w których zdradza sekrety swoich obłędnych wypieków -w Zobacz więcej
Przepis jak stąd Mus podpatrzyłam w telewizji z programie Wspaniałe Desery (Eric Lanlard). Nie podane było ile masła, a jajek 5. Ja zrobiłam tak: Gorzka czekolada 4 jajka (piana z białek i 4 żółtka) Zobacz więcej
:). Polecam! Przepis pochodzi z programu "Baking Mad with Eric Lanlard"" Justin Składniki na ok. 12 muffinek: 225g mąki pełnoziarnistej 1 średnia cukinia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki Zobacz więcej
Miałam straszna ochotę na coś czekoladowego. Sięgnęłam do książki „Czekolada. Kuszące przepisy” Eric Lanlard i znalazłam biszkopt czekoladowy bez mąki. Chwila zastanowienia i robię. Moim zdaniem nie Zobacz więcej
Ciasto o wyraźnym i mocnym smaku czekolady, właściwie nie jest to biszkopt, tylko lekko wilgotne ciasto w stylu brownie; dla wielbicieli gorzkiej czekolady.Przepis pochodzi z książki "Czekolada, Zobacz więcej
tak przynajmniej twierdzi Eric Lanlard, autor książki „Czekolada. Kuszące przepisy” Jest to wersja musu bez mąki. Autor sugeruje, że można zrobić wersję dla dorosłych i dodać niewielką ilość likieru Zobacz więcej
. Rewelacyjny, trochę pracochłonny, bo trzeba czekać aż wszystko się dokładnie połączy, ale naprawdę warto. Sernik cytrynowy z ciasteczkami amaretti i lemon curd ( z książkiHome Bake, Eric Lanlard) - Zobacz więcej
Bananowych ciast ciąg dalszy. Tym razem ciasto bananowe z dodatkiem maku. Co prawda maku jest w nim bardzo malutko, więc nazwa trochę na wyrost, ale można go wyczuć. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował Zobacz więcej
kuchni: Allan Pickett / Anna Hansen / Antony Worrall Thompson / Atul Kochhar / Ben Tish / Colin Layfield / Eric Lanlard / Francesco Mazzei / Frank Raymond / Gary Rhodes / Hugh Fearnley-Whittingstall Zobacz więcej
Po świętach zostały mi dosłownie 3 kawałki piernika... Kompletnie o nich zapomniałam i nie zawinęłam szczelnie w pergamin no i trochę obeschły ! Żeby dać piernikowi drugie życie postanowiłam zrobić z Zobacz więcej
Kolejne ciasto, które upiekłam na Wielkanoc. Mooooocno czekoladowe, wilgotne, na wierzchu pyszna, chrupiąca beza. Po upieczeniu jedna strona była idealna, druga spękała więc doprawiłam ją całą… Zobacz więcej
. Mąkę wraz kakao przesiewamy do białek i delikatnie łączymy. Ciasto wyjmujemy z piekarnika wykładamy bezę na wierzch, następnie pieczemy min 25 min lub dłużej ( u mnie ok. 40min :-) ... Pozostawiamy Zobacz więcej
Nasze kolejne Ezoteryczne spotkanie przy piekarniku. Tym razem boskie czekoladki z orzechowym wnętrzem. Oblane czekoladą z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakują wyśmienicie. Mężu powiedział, że to Zobacz więcej
Nie mogłam się oprzeć. Znowu zajrzałam do książki „Czekolada. Kuszące przepisy” Eric Lanlard. Korzenne ciasto czekoladowe jest przepyszne, z dodatkiem miodu, na mące pełnoziarnistej smakuje Zobacz więcej
Ostatnio kupiłam książkę „Czekolada. Kuszące przepisy” Eric Lanlard. Po jej obejrzeniu miałam ochotę przygotować połowę przepisów na raz. Nie da się, wiem. Kto to wszystko zje? Ale stopniowo i raz na Zobacz więcej
Pianki dla dorosłych bo z alkoholem. Nie jestem pewna czy finalny twór mojej produkcji ma właściwą piankowatość i konsystencję, ale jest smaczny, więc zdecydowałam się zamieścić przepis. Pochodzi on z Zobacz więcej