ernesto

ZOBACZ TAKŻE:

weronikka1
weronikka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Patelnie Ernesto - recenzja

Patelnie Ernesto - recenzja 23

Patelnia w kuchni jest dla mnie ważna, ponieważ dość często jej używam. Poszukiwania nowej były dość ciężkie i długie. Tanie niestety wydawały mi się, że będą tylko na chwilę, oraz że nie będę z Zobacz więcej
Składniki: 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 320 g mąki 2 żółtka szczypta soli aromaty: waniliowy i migdałowy po kilka kropli Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier Zobacz więcej
W minionym tygodniu otrzymałam paczkę niespodziankę od Lidl. Nie ukrywam, że czekałam na nią z niecierpliwością :) Sklep często odwiedzam, zbieram i kolekcjonuje ich książki z przepisami. Obecnie Zobacz więcej
Ostatniego dnia trójmiejskiego festiwalu kawy Czas na kawę, odwiedziłam hotel Mercure Gdańsk Posejdon, który znajduje się tuż przy morzu. Lokalizacja jest naprawdę świetna, ponieważ hotel mieści się Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Nowe miejsce: Winestone

Nowe miejsce: Winestone 14

W drugiej połowie września, dosłownie kilka kroków od Galerii Krakowskiej, otwarto pierwszy w Krakowie hotel marki Mercure, a wraz z nim dwunastą w Polsce restaurację, kawiarnię i bar Winestone. Sam Zobacz więcej
Biografia wskazuje, iż Ernest Hemingway mógł napisać książkę Stary człowiek i morze... rumu. Od momentu, gdy rozpoznano u niego cukrzycę, musiał zrezygnować ze swojego ulubionego słodkiego Daiquiri. Zobacz więcej
Uznana za najlepszy adres w Poznaniu, Cucina w City Park inauguruje nową jesienno-zimową kartę. Doskonała gra kompozycją, barwą, teksturą, zapachem, smakiem i temperaturą, czyli Ernest Jagodziński w Zobacz więcej
Kulinarną mapę Poznania właśnie wzbogacił nowy elegancki punkt – restauracja Cucina. Ulokowano ją w poznańskim City Park, stylowym kompleksie rezydencyjno-handlowym, który, zgodnie z ideą właścicieli, Zobacz więcej
Ostatniego dnia festiwalu Czas na kawę, odwiedziłam hotel Mercure Gdańsk Posejdon, który znajduje się tuż przy morzu. Lokalizacja jest naprawdę świetna, ponieważ hotel mieści się zaledwie Zobacz więcej
Wspólnie z Piotrem lubimy uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, gdzie pod okiem profesjonalnych szefów kuchni przygotowujemy różne dania! Wreszcie doczekaliśmy się wspaniałego studia kulinarnego Zobacz więcej
W poprzednią sobotę miałem okazje wziąć udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Blogerchefa, markę Eterno i restaurację Cucina. Warsztaty prowadził kucharz, którego osobiście bardzo Zobacz więcej
Buntowniczka
Buntowniczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chwila smaku
Nestle, Aero hot choc

Nestle, Aero hot choc 19

Wstęp miał być kompletnie inny. Wpływ na zmianę miały ostatnie wydarzenia z życia, ale to nieważne. Nie będę zagłębiając się w szczegóły - przynudzać. Pewne jest jedno - jedzenie rozumie (adekwatnie Zobacz więcej
Kuchnię autorską niełatwo jest prowadzić, wymaga to wiele kreatywności i dbałości o szczegóły. W poznańskiej restauracji Cucina szef kuchni Ernest Jagodziński poradził sobie z tym zadaniem doskonale. Zobacz więcej
PudełkoSłonia
PudełkoSłonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pudełko Słonia
Sola w sosie bernese

Sola w sosie bernese 46

Drugi i ostatni już przepis z wczorajszych warsztatów :) Mięsnych prezentować nie będę, bo nie mam pojęcia jak smakują, a nie wstawiam tu nieprzetestowanych przeze mnie dań.To danie mnie zaskoczyło. Zobacz więcej
Brytyjski pisarz, autor m.in. słynnej "Papugi Flauberta", popełnił zbiór kulinarnych felietonów, w których odnosi się do swojego gotowania. Dawno nie czytałam tak lekkiej i zabawnej książki o Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
zupa minestone

zupa minestone 40

Składniki: 500 g mięsa wołowego 3 różnokolorowe papryki 500 g ziemniaków 500 g pieczarek 1 marchew 2 cebule 1 pietruszka kawałek selera pomidory bez skórki z puszki lub passata pomidorowa 1 czubata Zobacz więcej
Nie jestem wielką zwolenniczką słodkich win. Nie przeszkadza mi ilość cukru, którą regularnie przyjmuję wraz z czekoladą, ale cukier w winie maskuje smak, zniekształca aromaty, jest niesmaczny. Moje Zobacz więcej
gosiabrooks
gosiabrooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczni Przyjaciele
Zupka jak minestone

Zupka jak minestone 66

U nas w domu w poniedziałki zawsze królowała na stole pomidorówka z makaronem (resztki rosołu z niedzielnego obiadu). Zupa minestrone to jest taka w zasadzie pomidorówka tylko z dodanymi warzywami, Zobacz więcej
Stjerneskud – czyli spadająca gwiazda „Stjerneskud” czyli w tłumaczeniu na język polski „spadająca gwiazda” – jest to otwarta warstwowa kanapka ze smażoną panierowną flądrą i dodatkami takimi jak : Zobacz więcej
„Winestone to nowy koncept restauracji wprowadzany przez Mercure w Polsce. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: