esencjonalny gulasz

Urok tego gulaszu (w polskim rozumieniu tego słowa) polega na tym, że każdy kęs to niespodzianka: nie wiesz, na jaki rodzaj mięsa natrafisz: na soczystą polędwicę, delikatną cielęcinę, czy może na Zobacz więcej
Pikantny Gulasz z ciecierzycy z papryką Przepis poznałam na Warsztatach Kulinarnych ( możecie o tym przeczytać tutajklik ), zmieniłam go trochę abyście mogli go zrobić szybciej – korzystając m.in. z Zobacz więcej
Esencjonalny, aromatyczny gulasz z dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorów. Doprawiony suszonymi ziołami, papryką i sosem sojowym. Im dłużej go gotujemy, tym bardziej będzie gęsty i zawiesisty. Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Pierś z kurczaka inaczej

Pierś z kurczaka inaczej 2063

7
:-) GULASZ Z PIERSI KURCZAKA 60 dag piersi z kurczaka 2 duże ząbki czosnku łyżeczki soli łyżeczki białego pieprzu łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki mąka do oprószenia oliwa dwie cebule pokrojone Zobacz więcej
Kasia Nazapiecku
Kasia Nazapiecku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na zapiecku
Potrawka piwna

Potrawka piwna 137

0
Zimowe menu znacznie się różni od letniego. Zmarznięci i przemoczeni marzymy aby potrawy nas ogrzały i dały siłę na walkę z przyrodą. W taką pogodę najbardziej lubię wszelkiego rodzaju potrawki, Zobacz więcej
Jadłam na Węgrzech dwie zupy gulaszowe: Jedną w czardzie, na przedmieściach Budapesztu - była podana w kociołku, esencjonalna, ostra, ale bez przesady, gęsta, przepyszna! Drugą - w Wyszehradzie, w Zobacz więcej
Tak naprawdę, to oryginalny węgierski gulasz różni się od znanej w Polsce pod tą nazwą potrawy. Węgierski oryginał to gęsta, zawiesista, pikantna zupa składająca się z mięsa, ziemniaków, papryki i Zobacz więcej
wołowinę, wieprzowinę, królika, mięso mielone, a także podroby - płucka, wątróbki i między innymi serca cielęce. Wcześniej miałam okazję jadać jedynie serduszka drobiowe, malutkie, w gulaszach lub Zobacz więcej
Aromatyczny, esencjonalny gulasz… Smak świeżego mięsa przełamany smakiem marynowanych pieczarek, papryki i ogórków. Moja rodzinka nie przepada za sosami/gulaszami, wręcz ich nie lubią. Jednak w tym Zobacz więcej
Noworoczny Gulasz z szynki z kaszą gryczaną Dziś postanowiłam zrobić gulasz z szynki. Świetna propozycja na biesiadę ale też na ciepły, sycący i rozgrzewający obiad. Często używam do tego typu Zobacz więcej
Blanquette de veau to klasyka kuchni francuskej. Cielecina duszona w białym, kremowym sosie (od jego koloru pochodzi nazwa dania) z pieczarkami i marchewką. Ja natomiast proponuję kurczaka w stylu Zobacz więcej
Kontynuując temat ostatniego szaleństwa w kuchni czas na zapowiadany gulasz z serduszek. Domowa kwaśnica oraz gulasz z serduszek drobiowych, czyli ostatni wpis i dzisiejszy, to nawiązanie do kuchni Zobacz więcej
wodą i gotuję bardzo długo, żeby bulion był esencjonalny. Używam szybkowaru i gotuję 55 minut. Myślę, że bez szybkowaru należałoby gotować dwa razy dłużej. Gotowy, wystudzony bulion przelewam do Zobacz więcej
Gulasz to węgierskie danie narodowe. Zanim nim zostało, było podstawową potrawą pasterzy, którzy od wiosny do jesieni wypasali bydło na nizinach. Gęsty, esencjonalny, aromatyczny i bardzo Zobacz więcej
Podroby wracają dołask napolskich stolach, aja pamiętam jak wdomu rodzinnym gulasz zżołądków znikał ztalerzy wtempie błyskawicznym. Dziś podzielimy się zWami przepisem, którysprawi, żenawet nie Zobacz więcej
Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły, kto spotyka w lesie dzika ten na drzewo zaraz zmyka. Jeśli jednak spotkacie mięso z dzika w sklepie, koniecznie je kupcie i zróbcie ten Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Strogonow

Strogonow 399

14
Strogonow to treściwa, sycąca, gęstazupa z mięsem. W smaku przypomina gulasz, jest mocno aromatyczna, esencjonalnai rozgrzewająca. W ekonomicznej wersji wołowinę można zastąpić mięsem z szynki czy Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Węgierski gulasz wg Aleex

Węgierski gulasz wg Aleex 311

0
jeszcze przez kilka godzin, zanim obudzą ich odgłosy codzienności i zapachy docierające z kuchni. A dziś w mojej kuchni od samego rana wiele się dzieje. Kroję mięso, mieszam przyprawy, rozgrzewam Zobacz więcej
wywodząca się z Południowej Francji. Jest to zupa rybna, do jej przygotowania używamy różnych gatunków ryb i owoców morza, jest bardzo aromatyczna i esencjonalna. Natomiast Chińczycy mają w swojej Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Gulasz afrykański

Gulasz afrykański 289

1
Gulasz afrykański Gulasz afrykański a właściwie zupa (bo tak nazywają to danie moi znajomi z Ghany, którzy nauczyli mnie ją przyrządzać). Ghańska, pikantna zupa jest z wołowiny, wędzonej ryby, chilli, Zobacz więcej