esmeraldazesmakiem

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Propozycja na upalne popołudnie. Hiszpański napój alkoholowy. Dziewczyny będą zachwycone. Una clarita czyli 50% to piwoi drugie 50 % to fanta cytrynowa, pomarańczowa lub la casera. POLECAM:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kremem. Udekorować wg. gustu(ja użyłam brzoskwinie,kiwi i czereśnie) Wstawić do lodówki do czasu podania. Najlepiej spożyć tego samego dnia.po dłuższym czasie arbuz może podejść wodą. Smacznego! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pozostałe składniki, dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na 20 minut. Blaszkę wyłożyć pergaminem, łyżką układać ciasteczka zachowując niewielki odstęp. Piec w nagrzanym piekarniku w 180'C ok. 20 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybko,prosto,smacznie i zdrowo, czyli świeży szpinak z serkiem wiejskim SKŁADNIKI:(czas przygotowania 5 minut) 50 g świeżego szpinaku 200 g serka wiejskiego sól, pieprz, bazylia Szpinak umyć, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,obrać cienko skórkę i wrzucić do mleka. Dodać ryż,cukier, masło i cynamon. Gotować na małym ogniu do miękkości ok. 25 minut. Wyrzucić skórkę z pomarańczy. Gorący ryż ponakładać do pucharków. Jabłka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w płynie 2 łyżki mąki razowej WYKONANIE: W misce zmiksować jajka ze słodzikiem, solą i sodą.Dodać serek. Zmiksować. Wsypać cynamon, mąkę i otręby. Wymieszać. Nakładać łyżką w papiloty lub foremki do Zobacz więcej
EsmeraldaZeSmakiem
EsmeraldaZeSmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Esmeralda Ze Smakiem
Babka piwna

Babka piwna 97

1
{{headerMessage}}
mąkę z sodą i cynamonem. Wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Na koniec wlewamy odmierzone piwo i jeszcze raz dokładnie mieszamy składniki. Wlać do foremki i piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krem kajmakowy jest jednym z moich ulubionych kremów. Doskonały do przełożenia ciasta jak i do dekoracji. Ponieważ jest dość słodki, dobrze jest zrobić biszkopt z mniejszą ilością cukru niż podaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut. Ważne,żeby robić to tylko w jednym kierunku. Utarty lukier przełożyć do pergaminowego rożka lub woreczka. Naciąć malutki koniec i dekorować ciasteczka, pierniczki itp. Pozostawić na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na kratce lub pergaminie do zastygnięcia (najlepiej w lodówce). UWAGA! Jeśli śliwki są zbyt wysuszone możemy namoczyć je dzień wcześniej w alkoholu i przed włożeniem do czekolady dokładnie osuszyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć formę. Nakłuć widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w 180'C. na złoty kolor. Ugotować według przepis dodając dodatkowo 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 4 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, aby dotykała całej powierzchni (zapobiegnie powstania skórki), pozostawić do ostygnięcia. Masło miksujemy do białości z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i dalej miksujemy, aż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
delikatnie wyłożyć na talerzyk , górą do dołu. Polać owocowym syropem, można udekorować świeżymi owocami. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na Facebooku www.facebook.pl/ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżkę mleka skondensowanego, wymieszać. Czekolada zacznie szybko gęstnieć i będzie przypominać swoją konsystencją elastyczną pastę. Za pomocą łyżeczki od kawy nabierać niewielką ilość pasty i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powstanie lekki sosik(ok. 50 minut od czasu do czasu mieszając). Doprawić pieprzem i solą. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami oraz surówką. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
keksówki. Posmarować jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 40 minut. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku www.facebook.pl/EsmeraldaZeSmakiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krem ma konsystencję jedwabna, jest błyszczący, bardzo delikatny i aromatyczny. Doskonały do przekładania tortów, ciasteczek, dekorowania muffinek czy nadziewania rurek. SKŁADNIKI:(do przełożenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI:( ok.35/40 sztuk ; czas przygotowania 70 minut) 12 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 400 ml letniego mleka 1 jajko szczypta soli ok. 600 g mąki 1 duże jabłko 200 g twarogu cukier puder do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodać chrzan i wodę, jeszcze raz wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać w wysokich szklankach, najlepiej z lodem. Smacznego :) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w kształcie serca lub innej wycinać ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 15 minut. Upieczone wyłożyć na metalową kratkę i pozostawić do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: