esmeraldazesmakiem

ZOBACZ TAKŻE:

Propozycja na upalne popołudnie. Hiszpański napój alkoholowy. Dziewczyny będą zachwycone. Una clarita czyli 50% to piwoi drugie 50 % to fanta cytrynowa, pomarańczowa lub la casera. POLECAM:) Zobacz więcej
kremem. Udekorować wg. gustu(ja użyłam brzoskwinie,kiwi i czereśnie) Wstawić do lodówki do czasu podania. Najlepiej spożyć tego samego dnia.po dłuższym czasie arbuz może podejść wodą. Smacznego! Zobacz więcej
pozostałe składniki, dokładnie wymieszać łyżką. Odstawić na 20 minut. Blaszkę wyłożyć pergaminem, łyżką układać ciasteczka zachowując niewielki odstęp. Piec w nagrzanym piekarniku w 180'C ok. 20 Zobacz więcej
Szybko,prosto,smacznie i zdrowo, czyli świeży szpinak z serkiem wiejskim SKŁADNIKI:(czas przygotowania 5 minut) 50 g świeżego szpinaku 200 g serka wiejskiego sól, pieprz, bazylia Szpinak umyć, Zobacz więcej
,obrać cienko skórkę i wrzucić do mleka. Dodać ryż,cukier, masło i cynamon. Gotować na małym ogniu do miękkości ok. 25 minut. Wyrzucić skórkę z pomarańczy. Gorący ryż ponakładać do pucharków. Jabłka Zobacz więcej
w płynie 2 łyżki mąki razowej WYKONANIE: W misce zmiksować jajka ze słodzikiem, solą i sodą.Dodać serek. Zmiksować. Wsypać cynamon, mąkę i otręby. Wymieszać. Nakładać łyżką w papiloty lub foremki do Zobacz więcej
mąkę z sodą i cynamonem. Wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Na koniec wlewamy odmierzone piwo i jeszcze raz dokładnie mieszamy składniki. Wlać do foremki i piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez Zobacz więcej
400 g gotowej masy kajmakowej lub krówki kilka kropli olejku rumowego WYKONANIE: Miękkie masło miksujemy do białości. Do puszystego masła dodajemy po łyżce masy kajmakowe i dalej miksujemy ,aż do jej Zobacz więcej
minut. Ważne,żeby robić to tylko w jednym kierunku. Utarty lukier przełożyć do pergaminowego rożka lub woreczka. Naciąć malutki koniec i dekorować ciasteczka, pierniczki itp. Pozostawić na Zobacz więcej
na kratce lub pergaminie do zastygnięcia (najlepiej w lodówce). UWAGA! Jeśli śliwki są zbyt wysuszone możemy namoczyć je dzień wcześniej w alkoholu i przed włożeniem do czekolady dokładnie osuszyć Zobacz więcej
. Zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć formę. Nakłuć widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w 180'C. na złoty kolor. Ugotować według przepis dodając dodatkowo 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 4 łyżki Zobacz więcej
, aby dotykała całej powierzchni (zapobiegnie powstania skórki), pozostawić do ostygnięcia. Masło miksujemy do białości z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy zimny budyń i dalej miksujemy, aż Zobacz więcej
delikatnie wyłożyć na talerzyk , górą do dołu. Polać owocowym syropem, można udekorować świeżymi owocami. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na Facebooku www.facebook.pl/ Zobacz więcej
łyżkę mleka skondensowanego, wymieszać. Czekolada zacznie szybko gęstnieć i będzie przypominać swoją konsystencją elastyczną pastę. Za pomocą łyżeczki od kawy nabierać niewielką ilość pasty i Zobacz więcej
powstanie lekki sosik(ok. 50 minut od czasu do czasu mieszając). Doprawić pieprzem i solą. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami oraz surówką. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na Zobacz więcej
keksówki. Posmarować jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 40 minut. Smacznego ;) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku www.facebook.pl/EsmeraldaZeSmakiem Zobacz więcej
. Na koniec dodać kilka kropli olejku. Wymieszać. Tak przygotowanym kremem możemy od razu przekładać ciasto, ciasteczka czy nadziewać rurki. Jeśli krem chcemy użyć do dekoracji ,należy go lekko Zobacz więcej
wymieszać (do ciasta można dolać łyżkę wódki, aby nie nasiąkało tak tłuszczem w trakcie smażenia) Odczekać 15 minut. Łyżką nabierać ciasto, wykładać na patelnie z gorącym tłuszczem. Smażyć z obu Zobacz więcej
. Dodać chrzan i wodę, jeszcze raz wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać w wysokich szklankach, najlepiej z lodem. Smacznego :) Serdecznie zapraszam do polubienia mnie na facebooku Zobacz więcej
w kształcie serca lub innej wycinać ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180'C przez ok. 15 minut. Upieczone wyłożyć na metalową kratkę i pozostawić do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: