espuma

Madziorek
Madziorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Don't blame the cook
Espuma szparagowa

Espuma szparagowa 1557

0
Jednym z moich kulinarnych odkryć podczas pobytu we Francji były espumas - wytrawne musy przygotowywane na bazie warzyw przy pomocy syfonu. Taka wytrawna bita śmietana :) Taki właśnie mus przygotowała Zobacz więcej
Velouté de carottes violettes et espuma de crème de coco au paprika fumée INGREDIENTS: (pour 6 personnes) 4 carottes violettes 3 carottes 1 belle branche de céleri 2 échalotes 3 gousses d'ail 1 cube Zobacz więcej
... Sûrement vous devinez ... C'est pas un Cappuccino classique .... ༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻ Velouté de cèpes et son espuma au café {Battle Food} ༺༻ ༺༻ ༺༻ INGREDIENTS: Crème de cèpes : 280 g de cèpes 80 g Zobacz więcej
Velouté de carottes violettes et espuma de crème de coco au paprika fumée - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Zobacz więcej
Uwielbiam ciasta z malinami!Te jest przepyszne ! Niestety do tej pory jeszcze nie mialam okazji go wypróbowac ,az do dzisiaj;) Zaskoczyla mnie metoda robienia pianki budyniowej ,jest swietna.Wspaniale Zobacz więcej
molde (cubierto con papel para hornear). Las claras batir a punto de nieve,poquito a poco añadir azúcar,pudin,azúcar de vainilla y aceite.Al final poner coco. Encima de la masa que esta en el molde Zobacz więcej
nie jadło było prawdziwą przyjemnością: lody tymiankowe, espuma orzechowa...mmm pycha. Obsługa kelnerska bardzo miła i służąca pomocą. Jednak wystrój lokalu trochę zaskakuje. Moim zdaniem jest on za Zobacz więcej
ugotowanej kaszy jęczmiennej 5 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek czarnego pieprzu 4 listki laurowe sól do smaku Preparación: Lavar las verduras y colocarlas en una olla grande con las especias Zobacz więcej
-tarteletki z orzeszkami ziemnymi pokryte galaretka z kokosa. Po czym na stol, po wizycie Sommelier i wyborze win wjechaly takie oto kule porcelanowe a w nich: a w nich tartar z ryby "Maigre" nie Zobacz więcej
musieliśmy się wszyscy poznać! Atmosfera była naprawdę gorrrrrrąca! Po kulinarnych atrakcjach przyszedł czas na kolejne: kolacja! W menu były same smakołyki: przystawka: łosoś Bałtycki macerowany w Zobacz więcej
. Deser był tak pięknie podany, że naprawdę szkoda było go ruszać ale cóż... nie mogłam się powstrzymać :-) i zjadłam do ostatniego kawałeczka. Jakie to było pyszne!!! Połączenie czekolady z miętą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wiosna w Tamka 43

Wiosna w Tamka 43 75

0
, które pełni tu rolę czekadełka. Wracając do kaszanki... W skrócie można by powiedzieć -galaretka z nóżek z pęczakiem...do tego sos z czerwonego wina z rodzynkami, świeżo tarty chrzan, podwędzane Zobacz więcej
przygotowania dania). Następnie usmażone krótko w głębokim tłuszcz – oblizuję twarz na samo wspomnienie! Cudownym doznaniem było również spróbowanie oliwy z oliwek z Fuertaventury! Do tego można było Zobacz więcej
kiad
kiad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Pokaz szefa kuchni

Pokaz szefa kuchni 37

0
. Ale jaki! Ahhh. Nawet teraz zamykam oczy i czuję ten smak delikatnego musu czekoladowego z delikatnym kwaskowatym posmakiem owocu karmelizowanego w winku… Do tego chrupiąca posypka… Byłyśmy w raju! Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Amber Room

Amber Room 125

0
jak na degustacyjną, piękna sztuka polędwicy. Nie pytajcie jak dotrwaliśmy do deseru, a był nim sernik z mlecznej czekolady, karmelizowany banan z espuma espresso (mus z espresso). Bardzo delikatny Zobacz więcej
pokryte jadalnym złotem bardzo działają na wyobraźnię. Ostatecznie zdecydowałam się zamówić dwie przystawki zamiast dania głównego. I oczywiście deser ;) Mój wybór padł w pierwszej kolejności na "ser Zobacz więcej
Makaron czekoladowy z agarem [Foto: Pamela Światłowska] Żelki z agaru z syropem blue curacao. Budziły chyba najwięcej emocji i zainteresowania :) [Foto: Pamela Światłowska] Cytrusowa espuma -okazało Zobacz więcej
Sushi, ul. Piotrkowska 89 Danie"Małże Świętego Jakuba- przegrzebek zwyczajny, czyli małże smażone na palonym maśle z plackiem marchwiowo-imbirowym i pianą z buraka" Danie można było zjeść samymi Zobacz więcej
, adicionar o vinagre e bater mais um pouco. Deve-se obter um preparado bastante consistente e brilhante. 5. Usando uma colher colocar a espuma no tabuleiro revestido com papel vegetal. 6. Cozer Zobacz więcej
. I to w zasadzie tyle, co w tej propozycji było oczywiste. Szaleństwo smakowych połączeń wprowadzał twarożek doprawiony palonym sianem, liście pak-choi i kwaskowato-ziołowa espuma z hibiskusa. Jedno Zobacz więcej