Przepis na espuma

Madziorek
Madziorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Don't blame the cook
Espuma szparagowa

Espuma szparagowa 2147

Jednym z moich kulinarnych odkryć podczas pobytu we Francji były espumas - wytrawne musy przygotowywane na bazie warzyw przy pomocy syfonu. Taka wytrawna bita śmietana :) Taki właśnie mus przygotowała Zobacz więcej
Velouté de carottes violettes et espuma de crème de coco au paprika fumée INGREDIENTS: (pour 6 personnes) 4 carottes violettes 3 carottes 1 belle branche de céleri 2 échalotes 3 gousses d'ail 1 cube Zobacz więcej
Velouté aux trois légumes et son espuma au paprika fumée - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Zobacz więcej
Velouté de carottes violettes et espuma de crème de coco au paprika fumée - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Zobacz więcej
La Battle Food initiée par Carole du blog Sunrise Over the Sea, c'est un rendez vous culinaire, un défi culinaire entre blogueurs et non-bloggueurs. Le but n'est pas de gagner mais de participer car Zobacz więcej
Dwa Miejsca
Dwa Miejsca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwa Miejsca
Pastamore – Restaurant Week

Pastamore – Restaurant Week 22

Nadszedł długo wyczekiwany Restaurant Week Polska (w końcu!). Ale zanim całkowicie pochłonie nas festiwalowe łakomstwo opowiemy Wam o naszej miłej (i pysznej) kolacji, którą jako patroni mieliśmy Zobacz więcej
Gazpacho to wspomnienie hiszpańskiego lata. Kiedy słońce rozpala nasze ciała szukamy czegośchłodnego, lekkiego, ale pożywnego. Chcemy dziś przełamać stereotypy i udowodnić, że gazpacho to nie tylko Zobacz więcej
Hasło tegorocznej edycji Festiwalu Dobrego Smaku: "zapomniane na nowo odkryte" zagościło niemal we wszystkich daniach przygotowanych przez restauracje biorące udział w zabawie. Można zauważyć, że Zobacz więcej
Tak, wiem, to niecodzienne, że moja relacja z kulinarnego wydarzenia pojawia się dopiero po tygodniu, ale działo się naprawdę tak dużo, że potrzebowałam dłuższej chwili by Wam to wszystko opisać. Zobacz więcej
Uwielbiam ciasta z malinami!Te jest przepyszne ! Niestety do tej pory jeszcze nie mialam okazji go wypróbowac ,az do dzisiaj;) Zaskoczyla mnie metoda robienia pianki budyniowej ,jest swietna.Wspaniale Zobacz więcej
Na koniec cyklu recenzji z Krakowa- "Trzy kroki w szaleństwo". Prawdziwa wisienka na torcie :) Restauracja "Trzy kroki w szaleństwo" mieści się przy ulicy Lubicz 28 w Krakowie. Z zewnątrz jest to Zobacz więcej
Przez ostatnie miesiące tyle się działo, że nie byłam w stanie znaleźć chwili spokoju, żeby usiąść i to wszystko ładnie Wam wyłożyć, ale spokojnie. Po kolei nadrobię zaległości, a tematów do pisania Zobacz więcej
Pewnie większość z Was wie, że w ubiegły weekend miałam przyjemność brać udział w drugim półfinale konkursu kulinarnego BlogerChef, który odbywał się w czterogwiazdkowym hotelu w pobliżu Ogrodzieńca - Zobacz więcej
Wspaniałym prezentem od męża była kolacja w wyjątkowym miejscu. Zaproszenie do restauracji Sztuczka w Gdyni na długo pozostanie w mojej pamięci. Bardzo chciałam tam zagościć, ponieważ związany z tą Zobacz więcej
Twórczości Marca Chagalla była inspiracją dla właściciela restauracji. Wystrój dwupoziomowego lokalu jest bardzo prosty.W dolnej Sali restauracyjnej znajduję się kuchnia, oczekując na dania możemy Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Zostałam ambasadorką zbliżającego się Restaurant Week w czwartej już – jesiennej – edycji festiwalu najlepszych restauracji. Festiwal odbędzie się w dniach 21 do 30 października. Już Zobacz więcej
Na najwyższym piętrze Warszawskiego Powiśla spotkaliśmy się, aby przygotować kilka dań z królika, którego mięso w Polsce jest ciągle mało znane i tak mało popularne. W tajniki mięsa z królika Zobacz więcej
Ingredientes: Para el caldo: 5 ramas de apio 4 zanahorias un puerro 2 raíces de perejil una cebolla 2 dientes de ajo Para la sopa: 4 zanahorias cortadas en rodajas 4 patatas grandes cortadas en Zobacz więcej
To była ta niespodzianka długo przede mną ukrywana. Jeszcze wczorajszego poranka mąż wspominał coś o Adamskim, Gabrielu… POlaku z pochodzenia, prowadzącym w Bordeaux znakomitą restaurację na Placu Zobacz więcej
latosiowy-dom
latosiowy-dom Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
latosiowy-dom
Pokaz szefa kuchni

Pokaz szefa kuchni 47

Podczas Kulinarnego Relaxu w SPA najbardziej intrygował mnie pokaz szefa kuchni LA Bibliotheque w Medi. Spa Bruno. Gotował dla nasPaweł Pyra. Powitał nas uśmiechem i szybko zabrał się do pracy. Jego Zobacz więcej