estonski

ZOBACZ TAKŻE:

JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
ESTONSKI  KRINGEL

ESTONSKI KRINGEL 42

0
. Jest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz. Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej * 120 ml letniego mleka Zobacz więcej
do pieczenia, posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i przyprawą i posypać cukrem. Odstawić na pół godziny. Piec w temperaturze 160C, pierwsze 10 minut z termoobiegiem, kolejne 10 tylko z dolną Zobacz więcej
końce. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na niego wieniec**, przykryć go tkaniną i pozostawić w ciepłym miejscu na około 30 minut, do „napuszenia”. Piekarnik rozgrzać do 189*C. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: