estragon zastosowanie

Olej kokosowy to produkt, który zna chyba każdy. W ostatnich latach zrobiło się o nim bardzo głośno, z czego się bardzo cieszę, ponieważ posiada on wspaniałe prozdrowotne właściwości i bardzo wiele Zobacz więcej
Cukier-informacje, rodzaje,zastosowanie|ciastaztradycjami ciastaztradycjami przepisy, które znasz i lubisz Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna ciasta ucierane, Zobacz więcej
Mąka-informacje, rodzaje,zastosowanie|ciastaztradycjami ciastaztradycjami przepisy, które znasz i lubisz Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna ciasta ucierane, Zobacz więcej
Miód - informacje, zastosowanie,rodzaje|ciastaztradycjami ciastaztradycjami przepisy, które znasz i lubisz Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna ciasta ucierane, Zobacz więcej
Uniwersalny przepis na masę kajmakową szerokiego zastosowania: Składniki: 2 łyżki stołowe cukru 1 szkl wody mleko w proszku roślinne (podwójna porcja niż na opakowaniu) Przygotowanie: Rozrabiamy w Zobacz więcej
Szafran przyprawa zastosowanie - Jedzmy-zdrowo.pl Home Współpraca/kontakt Mapa strony Kuchnie świata Przepisy kulinarne Zarejestruj się Dodaj Własny przepis Szafran przyprawa zastosowanie 29 grudnia Zobacz więcej
Zarówno owoce, jak i płatki kwiatów dzikiej róży mają wiele walorów. Jest ona aromatyczna, wspaniale smakuje i ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych. Można wyróżnić trzy najważniejsze sposoby Zobacz więcej
Qchnia Osobista
Qchnia Osobista Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Osobista
Cukier z estragonem

Cukier z estragonem 64

Estragon na nowo odkryłam w styczniu podczas warsztatów w Book&Cook. Szymon Stach zaproponował tatara z ogórka i ananasa z estragonem. Smak mnie zachwycił i od tej pory uparcie szukałam świeżego Zobacz więcej
O olejach roślinnych mówi się coraz częściej w kontekście zbilansowanej diety. Są bogate wzdrowe tłuszcze, w tym gównie wielonienasycone kwasy tłuszczowe (omega-3, omega-6), których nasz organizm sam Zobacz więcej
Zanim na blogu traficie na mój przepis z użyciem mąki żołędziowej, to postanowiłam opisać ją Wam w osobnym poście. Myślę, że warto przeczytać poniższe informacje, ponieważ pomimo wielu właściwości Zobacz więcej
Tatar z ogórka, ananasa i estragonu to fantastyczne letnie smaki od których nie będziecie mogli się uwolnić. Autorem przepisu jest łódzki Szef kuchni Szymon Stach, który otrzymał prestiżowy tytuł Zobacz więcej
Dzień dobry, Dzisiaj zapraszam Was na kolejny post z cyklu „Skarby babiego lata”. No dobrze, nie ma takiego cyklu w Ziołowym Zakątku, ale przecież mógłby być! Dzisiaj będziemy rozmawiać sobie o tych Zobacz więcej
Zatrzymałyśmy się w małej miejscowości niedaleko Częstochowy w Rędzinach. Przywitała nas pani Agnieszka, która od kilku lat wraz z mężem pomaga swojej teściowej prowadzić młyn.Młynpowstał w latach Zobacz więcej
Zatrzymałyśmy się w małej miejscowości niedaleko Częstochowy w Rędzinach. Przywitała nas pani Agnieszka, która od kilku lat wraz z mężem pomaga swojej teściowej prowadzić młyn.Młynpowstał w latach Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Kasza i jej zastosowanie

Kasza i jej zastosowanie 198

Na powyższym zdjęciu możecie zauważyć trzy rodzaje kasz: kaszę jęczmienną w niebieskiej miseczce, kaszę grubą czyli gryczaną paloną w zielonej miseczce, oraz kaszę manną. To tylko mała część Zobacz więcej
Jak pisałam w tytule posta - dziś na blogu Niespodziewajka:) ... trochę ze słownika ;) Według mojej ukochanej stażystki Moniki M. "Niespodziewajka" to inaczej Niespodzianka ;) słyszeliście kiedyś to Zobacz więcej
Kasza – jej rodzaje i zastosowanie Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sos z tuńczyka Kasza – jej rodzaje i zastosowanie Czytałam, że kasze mają być trendem kulinarnym roku 2014 i Zobacz więcej
Obecnie MELISA (Melissa officinalis) uprawiana jest na całym świecie, zarówno na skalę masową jak i w przydomowych ogródkach. Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Znana i wykorzystywana była już w Zobacz więcej
Każdy kiedyś zaczynał gotować. Na początku naszej przygody zapewne większość z nas dokonywała rozróżnienia tylko na mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Z czasem, kiedy zaczęliśmy doskonalić swoje Zobacz więcej
Barszcz czerwony — słodki, winny i bardzo aromatyczny Zawsze go gotuję w dużych ilościach, z dużej ilości buraków, w największym garnku jaki posiadam. Barszcz przechowuję w lodówce przez parę dni i Zobacz więcej