everyday cooking

{{headerMessage}}
,,Everyday cooking" to mój nowy pomysł na cykl postów o jedzeniu, które towarzyszy mi na co dzień. Jak dotąd na blogu, usiłuję Wam pokazać za pomocą serii zdjęć, poszczególne etapy przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świeżo upieczony łosoś jest fantastyczny sam w sobie. Niemniej dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić moim nowym przepisem na sos, który doskonale pasuje do tego dania. Mała porcja bitej śmietany, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Placki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem Skład: wędzony pstrąg 1/2 kg ziemniaków 1 jajko 2-3 łyżki mąki 1-2 ząbki czsonku + garść posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do podania: ubta śmietana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis, to efekt mojego ostatniego eksperymentowania w kuchni. Już od dłuższego czasu miałam ochotę na domowego hamburgera. Zrezygnowałam jednak z dużej i puchatej buły, na rzecz Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Now you’re cooking- Everyday!

Now you’re cooking- Everyday! 21

0
{{headerMessage}}
i smaż na małym ogniu. Jajecznica nie może być zbyt sztywna, musi pozostać półpłynna. Wyłącz ogień, dodaj pozostałą łyżkę masła, wymieszaj. Jajecznicę nakładaj na tosty, na wierzchu każdej porcji Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Now you’re cooking- Everyday!

Now you’re cooking- Everyday! 23

0
{{headerMessage}}
i smaż na małym ogniu. Jajecznica nie może być zbyt sztywna, musi pozostać półpłynna. Wyłącz ogień, dodaj pozostałą łyżkę masła, wymieszaj. Jajecznicę nakładaj na tosty, na wierzchu każdej porcji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepisto moje ulubione rozwiązanie na obiad na tzw. dwa dni :) Możemy go dzień wcześniej przygotować i przed samym podaniem jedynie na chwilę umieścić w rogrzanym piekarniku. Praktycznie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I could eat it everyday. It's really simple as well. Potato puree Some facts: My rating: 10/10 Prep time: 15 minutes Cook time: 25 minutes Total time: 45 minutes Yield: 3 cups of puree (for 2-4 Zobacz więcej
Spring Plate
Spring Plate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SPRING PLATE
MAGAZYN SPRING PLATE NUMER 3

MAGAZYN SPRING PLATE NUMER 3  57

0
{{headerMessage}}
: Kasi z Palety Smaku, Ani z Everyday Flavours, Ani z What's Cooking?, Dominiki z Różne rzeczy Dominiki, Gosi z Delimamma, Marty z Pass the Food, Magdy z Messy Beauty, Agnieszki i Tomka z Na krachym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. My second baby is due... 31st December, so I'll have a little present for either Christmas or New Year :D Can't wait - and quietly hoping it will be a boy this time (not that I'm Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doświadczeniach smakowych z tymi muffinami, zdecydowanie jestem za ! Przepis wypatrzony naEveryday cooking, troszkę zmodyfikowany, bo bez orzechów. Muffiny owsiane z borówką amerykańską Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy zobaczyłam te ciasteczka wiedziałam, że je zrobię prędzej czy później. Ciasteczka owsiane to jedne z moich ulubionych. W okresie jesienno-zimowym szczególnie. Fajne do szklanki gorącej herbaty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne ciasto z morzem wiórków kokosowych i soczystego ananasa. Wilgotne, nie za słodkie. W sam raz na pierwsze dni słońca. Delikatne i pełne zwykłych - niezwykłych aromatów. Przepis znalazłam tu Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Sernik piernik

Sernik piernik 285

1
{{headerMessage}}
. Przepis z blogu Everyday Cooking, z moimi zmianami. Składniki na spód (tortownica o śr. 23 cm): *300 g ciasteczek korzennych (dałam ciasteczka digestive czekoladowe) *150 g roztopionego masła *2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This is take away food you can make at home. Very simple and fantastic dish, the flavor of the chicken is wonderful and this can be a nice change in everyday cooking. Ingredients: cup soy sauce 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
and simplyfy my everyday cooking. It’s not easy though. That’s why I’m abusing the phrase „I try”. However, I don’t strive for perfection. Nobody’s perfect. I just try to be a better person everyday. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciastem francuskim. Przekładamy na ciasto farsz z botwinką. Szparagi myjemy, odrywamy zdrętwiałe końcówki. Układamy szparagi na tarcie, delikatnie wciskając je w farsz. Pieczemy w 180 stopniach przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sposób przygotowania. Często podaje również inne propozycje podania. Oczywiście zawsze wiemy dla ilu osób i jak długo gotujemy/przyrządzamy. Książka podzielona jest na 6 głównych rozdziałów ( Zobacz więcej