ewa gotuje karczek

Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Placek po „węgiersku”

Placek po „węgiersku” 263

0
{{headerMessage}}
. Z mąki i odrobiny wody zrobić zagęszczacz – dodać go do sosu i gotować, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem, koncentratem i wędzoną papryką. Podawać na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak to w każdym domu bywa po Świętach zawsze coś zostaje i nie wiadomo co z tym począć. U mnie tak jest z pieczonym karczkiem. Tak więc powstał pomysł na karczek w sosie pieczeniowym. Jak Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Gulasz

Gulasz 1732

16
{{headerMessage}}
Gęsty sos z mięsem duszonym z cebulą i kasza, kopytka albo kluski śląskie to zestaw ulubiony całej rodziny. Ci, którzy lubią gotować zgodnie ze wskazówkami źródłowymi, powinni użyć do wstępnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa z archiwum bo w tym roku nie udało się wyskoczyć na Słowację w celu nazbierania szmaciaka a w Polsce jest pod ścisłą ochroną. Pisałam już o tym grzybku w przepisie na cukinię ze szmaciakiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, liście laurowe, grzyby. Mieszamy i gotujemy ( ew. dodając trochę wody ) . Po ok godzinie gotowania dodajemy dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego, mieszamy i gotujemy nadal. Bigos będzie idealny na Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy 3073

2
{{headerMessage}}
Sos pieczeniowy Wspaniały sos pieczeniowy uzyskany spod doskonałej pieczonej karkówki. Poznaj triki i sekrety tworzenia doskonałego restauracyjnego sosu pieczeniowego. Dla 4 osób PT10M Czas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten bigos robiłam kilka dni przed Świętami...wiadomo...im dłużej go się gotuje,podgrzewa ..tym bardziej jest smaczny...Przepis wg Ewy Wachowicz..do bigosu dodajemy różne rodzaje mięs...i im więcej tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso" autorka: KuszenieSukkuba | blog: Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Witajcie po przerwie

Witajcie po przerwie 213

0
{{headerMessage}}
profil Popularne posty Sałatka z cukinii na zimę Sałatka z czerwonej kapusty Sałatka tortellini z pieczarkami Zapiekanka z dynią Najprostsza szarlotka Sałatka z makaronem ryżowym Jabłecznik z Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Bigos

Bigos 545

0
{{headerMessage}}
Więc bigos. Gotuję bigos przy dobrych wiatrach raz do roku i nie uznaję drogi na skróty. Jeśli kogoś odrzucają przepisy zawierające więcej niż 5 składników, proszę przewinąć, na dole są zdjęcia ;) - w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchnia - czosnkowe ciastka z suszonymi pomidorami i bazylią Pinkcake - blog Trochę Inna Cukiernia:crumble jabłkowe Wojciech - blog Gotuj z Wojciechem:steki z polędwiczki Jola i Olek - blog Smak Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Pawełek.

Pawełek. 507

0
{{headerMessage}}
Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Z konieczności kura domowa, szukająca ciągle nowych wyzwań: manualnych i kulinarnych Renata Walczak znajdziecie mnie też na drugim blogu To co lubię Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Alfabetyczny spis treści

Alfabetyczny spis treści 1484

7
{{headerMessage}}
winie Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy Bitki wieprzowe panierowane Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - galaretka z czarnej porzeczki z bitą śmietanką Bliny gryczane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Pasztet z cukinii skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... poniedziałek, 14 października 2013 Pasztet z cukinii 3 Zobacz więcej