ewa gotuje odcinek 200 - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 6

Kasza gryczana

kuchennefascynacje

...odcinków Ewy Wachowicz " Ewa gotuje " jak zrobić taką kaszę. Pierwszy raz jadłam ale na pewno nie ostatni, bo jest bardzo smaczna. Ja podałam z sosikiem na którego przepis zapraszam jutro :)   Składniki : ( dla 2-3 osób ) 200 g kaszy gryczanejwrzątekłyżka oliwysól Oliwę rozgrzewamy w rondlu. Wrzucamy suchą kaszę, chwilę podsmażamy cały czas mieszając. Zalewamy wodą. Wody ma być na 2 palce ponad kaszę. Solimy. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. Smacznego :) piątek, 30 marca 2012, kuchennefascynacje...

Angielska zapiekanka makaronowa

Z młodym kuchcikiem galopem przez kuchnię

...makaronu (najlepiej bardzo male kolanka)50 g startego żółtego sera1 łyżka musztardy francuskiej (ew. dodawać stopniowo próbując sosu)2 szkl. śmietany 18% (jeśli będzie potrzeba dodać więcej)1 łyżka masła2 ząbki czosnkuoregano, zioła prowansalskiesól, pieprz Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ugotuj makaron al dente, odcedź,  odstaw. W tym...

Tarta cytrynowa Bożeny Sikoń i warsztaty w Tortowni

Smaczna Pyza

.... W specjalnym odcinku kilka znanych osób zmierzy się podczas kulinarnej rywalizacji - ja jestem ciekawa jak poradzi sobie np. Mariusz Pudzianowski. Drugą edycję programu też będę oglądać, choćby z tego powodu, że wystartował w niej kolega Val czyli Twardy Szparag. Będę śledzić poczynania wszystkich uczestników, ale najmocniej kciuki trzymam...

Top Chef vs MasterChef z dynią w tle

Zjedz Kraków

...Nie mam absolutnie żadnego wykształcenia kulinarnego. Wszystko co gotuję wynika: a) z książek, gazet i YouTube’a; b) z porad babci; c) z własnego widzimisię. Z mediami jest ciut inaczej. Tutaj mogę się wypowiadać nieco profesjonalniej i wymądrzać jeszcze bardziej, bo po coś w tych salach wykładowych przez 5 lat siedziałem. Moda na programy...

Ciemny bulion wołowy lub cielęcy

O bentō i nie tylko

..., że tak powiem, klasycznej. Czyli niebentowej (choć obiadowej) i restauracyjnej. Od dłuższego czasu fascynuje mnie temat gotowania profesjonalnego - nie mam oczywiście najmniejszego zamiaru zamieniać, mojej obecnej, dość wygodnej profesji na niewdzięczny fach profesjonalnego kucharza*, ale fascynacja pozostaje, i od czasu do czasu poświęcam...

Ostatnio wyszukiwane:

kurczaka faszerowanego, krem z pomidorów z bazylią, gorąca kanapka, kiszona kapusta dania, jogurtowe serniczki, surówka szwedzka na zimę, camembert z musztardą z pieca, camembert z musztardą, winegre z pietruszki, winegre z pietruszka, rukolą pomidorki, rukolą ca, sos z granatów pieczona papryka, konfitury z mirabelek, sos z granata pieczona papryka, sos z granatu pieczona papryka, mikatu, salatki do wedliny, jogurtowiec z galaretka, roladki pomidorowe

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x