ewa olejniczak śliwki

W zeszły weekend miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w warszawskim CookUp studio organizowanych przez producenta wody Cisowianka. Warsztaty miały temat „Gotujmy zdrowo – mniej Zobacz więcej
takich jak: suszone morele lub figi czy awokado. Ale jak się domyślacie samo to nie wystarczy, najlepiej przełożyć to na stosowanie mniejszej ilości soli w codziennych potrawach lub zastępowanie jej Zobacz więcej
Kolejny z przepisów podany przez kulinarnego mistrza - Ewę Olejniczak - jedną z najbardziej utalentowanych szefów kuchni, na co dzień odpowiedzialną za kuchnię w hotelu Intercontinental. Pisałam już o Zobacz więcej
W ubiegłym tygodniu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez markę Cisowianka. Tytuł warsztatów, a zarazem ich myśl przewodnia to “Gotuj zdrowo – mniej soli”. Zadaniem Zobacz więcej
sałatką z ciecierzycy i botwinki, szparagi i winegret, truskawkowo-arbuzowy chłodnik na białym winie zaostrzony chilli i brandy snaps z sosem anglaise. Najciekawiej zapowiadała się pierś z kaczki. Zobacz więcej
, krakersów i paluszków) i półproduktów (sosów do makaronów, gotowych mięs do grillowania). 2. Przed soleniem, zastanowić się czy dodatki do naszego dania już same w sobie nie są słone. Przykład? Zobacz więcej
we wszystkich interesujących mnie warsztatach i wykładach, ale ostatniego dnia udało mi się dotrzeć na warsztaty prowadzone przez szefową kuchni Qchni Artystycznej - Ewę Olejniczak. Tematem Zobacz więcej