fajerkasy

ZOBACZ TAKŻE:

1 kg maki Luksusowej Młynomag 500 ml zsiadłego mleka 1 szkl śmietany 12% 4 łyżki cukru 1 czubata łyżeczka sody szczypta soli 3 jajka Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy luźne ciasto. Zobacz więcej
CulinaryNotes
CulinaryNotes Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Culinarynotes
Pempuchy smażone na fajerkach

Pempuchy smażone na fajerkach 113

Kiedy przyjechaliśmy do Retro Spiżarni w gościnę do Pani Małgosi Wojewódzkiej dzieża już na nas czekała. Obok umiejętności gospodyni dzieża miała zasadnicze znaczenie w procesie przygotowania ciasta, Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
POKAZ FAJERWERKÓW

POKAZ FAJERWERKÓW 10

Fantastyczna w smaku, prosta w przygotowaniu, pięknie prezentująca się przystawka, obok której nie można przejść obojętnie! Idealna na powitanie nowego roku w gronie przyjaciół – to będzie istny pokaz Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Placki z fajerki

Placki z fajerki 129

Placki z fajerki - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Obiady Przetwory Przystawki Sałatki Na słodko Alkohole Napoje Kuchnia Zobacz więcej
Składniki : 10 żółtek dużych jajek 1 l dobrego winiaku 30 dkg cukru 2 małe opakowania cukru waniliowego Sposób wykonania : Jajka umyj, włóż do wrzącej wody na 10 sekund. Oddziel żółtka od białek. Zobacz więcej
okruszynki
okruszynki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Okruszynki
Musy ajerkoniakowe

Musy ajerkoniakowe 22

Czas przygotowania: 1 godzina Czas pieczenia: 10 minut Czas chłodzenia: 2-3 godziny Porcje: 5 musów Długo myślałam nad tym… …jakie smaki zagoszczą w moich tegorocznych świątecznych deserach. Tym razem Zobacz więcej
futermama
futermama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt dziś mam na
349. Ajerkoniak

349. Ajerkoniak 30

Składniki: 200 ml spirytusu 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 250 ml mleka 3,2 % 8 żółtek ( najlepiej od kur wolno biegających, aby żółtka były mocno żółte) 80 g cukru pudru trzcinowego ( Zobacz więcej
Lubię się rozpieszczać czasem. Na co dzień nie mam czasu, pomiędzy praniem tysięcy spodenek i majtek w rozmiarze mikro małym, wymyślaniem kolejnego sposobu na przemycenie brokuła w obiedzie i Zobacz więcej
Wiol
Wiol Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje życie od kuchni ;)
Ajerkoniak.

Ajerkoniak. 16667

Ten przepis jest w mojej rodzinie od dawna. Kiedyś moja Mama i mama mojej kuzynki Ani siadały przy kieliszku ajerkoniaku w kuchni; dzisiaj, siadamy z Anią, tyle że już nie w kuchni, tylko w pokoju :) Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Sernik z ajerkoniakiem

Sernik z ajerkoniakiem 23

„To jest coś co tygryski lubią najbardziej ” Delikatny puszysty i pyszny. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche wrzucić do miski i zagnieść szybko rękoma. Przygotowanie Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Ajerkoniak

Ajerkoniak 14582

Ajerkoniak Żółciutki, kremowy, gęsty, mocny. Smakuje z aromatyczną kawą i z ciastem (nie oszukujmy się, sam też). Można nim nadziewać miniptysie, polać deser lodowyi dodawać do kremu budyniowego. Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Ajerkoniak

Ajerkoniak 12912

Kapusta Młoda ala Bigos » Ajerkoniak Skład: 6 żółtek puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego szklanka spirytusu Przygotowanie: Żółtka jaj ucieramy z Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Domowy ajerkoniak

Domowy ajerkoniak 30

Przed świętami uległam namowom rodziny i przygotowałam domowy ajerkoniak. Nie jest to przepis, jaki obowiązuje w mojej rodzinie, gdyż tamten wymaga i czasu i więcej zachodu. Jeżeli szukasz pomysłu na Zobacz więcej
do-eat-yourself.pl
do-eat-yourself.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
do-eat-yourself.pl
Ajerkoniak

Ajerkoniak 12707

maj 13thAjerkoniak Ten ajerkoniak jest gęsty, puszysty i mocny – dla miłośników procentowych delicji Robimy go często, ponieważ jest pyszną polewą do różnych deserów a także ich Zobacz więcej
mysweetalife
mysweetalife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mysweetalife
Ajerkoniak - likier jajeczny

Ajerkoniak - likier jajeczny 26

Ajerkoniak - likier jajeczny Śląski likier jajeczny, który jest stosunkowo gęsty, ale jednocześnie płynny, dzięki czemu nie ma trudnościz wylewaniem go z butelki. Dawniej przyrządzano go na samym Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Ajerkoniak

Ajerkoniak 10822

Ajerkoniak Przepis na ajerkoniak mam od rodziców. Często jest robiony przez w szczególności na święta. Składniki: 0,5 kostki masła 1.5 szkl cukru pudru 5 żółtek 0,5 l wódki Sposób wykonania: Żółtka Zobacz więcej
Inka VEGANation
Inka VEGANation Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VEGANation
WEGAŃSKI AJERKONIAK!

WEGAŃSKI AJERKONIAK! 25

Przygotowania w pełni, ciasta, pierniczki, pierogi i uszka, ostatnim akcentem dopełniającym całość będzie przygotowanie szybkiego napoju - wizytówki tych świat. To musi być wegański ajerkoniak! Wersja Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
KEKS  Z   AJERKONIAKIEM

KEKS Z AJERKONIAKIEM 27

Keks to pyszne ciasto typowo Bożonarodzeniowe, przypominające babkę. Zawiera dużo suszonych owoców, jest pyszne i pachnące a można je upiec kilka dni wcześniej. Zobacz więcej
basia-cook
basia-cook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
basia-cook
Ajerkoniak

Ajerkoniak 9555

Dziś Ajerkoniak własnej roboty. Bardzo lubię słodkie alkohole dlatego też postanowiłam taki wykonać. Przepis zaczerpnęłam z bloga: przepisy na nalewki Przepis: 6 żółtek szklanka spirytusu szklanka Zobacz więcej
chopwkuchni
chopwkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chopwkuchni
Ruske ajerkuchy (Bliny)

Ruske ajerkuchy (Bliny) 15

Jak czowiek czyto ruske ksiōnżki i patrzy na te ichniyjsze filmy, to ôni1 tam co chwila jōm2 bliny. I sie tak potyn myślymy, co to je za pierziństwo, a tak po prołwdzie3, to to sōm4 take normalne Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: