farfalle z kiełbasą

zachwala i dokłada. Składniki (na 2 porcje): 150-180g makaronu farfalle (waga przed ugotowaniem) 1/2 kiełbasy podwawelskiej 300-350g passaty pomidorowej 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łodygi selera Zobacz więcej
anika85
anika85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jodłowe zacisze
Farfalle z kiełbasą

Farfalle z kiełbasą 156

0
Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe na obiad lub ciepłą kolację. Spokojnie mieści się w 28 cm głębokiej patelni. Składniki: 40 dag kiełbasy cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu z kurczaka Zobacz więcej
Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Zobacz więcej
Actinidia
Actinidia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Muffinalia
Sałatka kokardkowa

Sałatka kokardkowa 76

0
Dziś sałatka z makaronu farfalle, czyli z kokardek. Prosta, szybko można ją przyrządzić i jest smaczna. Jest syta i mało w niej zieleniny, więc powinna zadowolić płeć męską. Składniki: 300 g makaronu Zobacz więcej
By otrzymać świetnie skomponowane, aromatyczne i pełne smaku danie, wystarczy salami (albo fuet lub chorizo), czosnek, przyprawy, cukinia i makaron. Większość tych składników zwykle mam w domu, trzeba Zobacz więcej
litra domowego przecieru pomidorowego słoiczka czerwonego pesto 1 cebuli kilku ząbków czosnku kiełbasy kawałka gorgonzoli szpinak parmezan łyżkę ostrej pasty paprykowej zioła i przyprawy Cebulkę, Zobacz więcej
W końcu nadszedł czas eksperymentów ze szparagami. Dzisiaj z ukochanym makaronem. Muszę się jednak przyznać, że ostatnio zdradzam makarony z brązowym ryżem, tak bardzo zaczął mi smakować. Jednak o Zobacz więcej
kuchnią Ramsay'a czy Jamie'go. Ten ostatni zauroczył mnie zupą, w której poza rybą i pikantną kiełbasą, znalazła się ciecierzyca. Nie zastanawiając się długo, otworzyłam paczkę ulubionych farfalle, Zobacz więcej
większych dla 2 osób i w sumie całość wyszła na 3-4 porcje ) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka chilli ( oczywiście według uznania,ja użyłam odrobinę pieprzu cayenne, dobrze jeśli danie będzie Zobacz więcej
Spaghetti: 1. Makaron spaghetti z serkiem, owocami i czekoladą - To i owo Stokrotki 2.Spaghetti z pulpetami - Moje domowe kucharzenie 3. Spaghetti carbonara - Skarbnica Smaków Farfalle/Kokardki: 1. Zobacz więcej
Uwielbiam dania makaronowe za to, że są szybkie do przygotowania, łatwe, smaczne, a sam makaron daje wiele możliwości i smakuje z każdym innym składnikiem, jest idealny zarówno w daniach wytrawnych, Zobacz więcej
delikatesach Picolla Italia) Włoska kiełbasa Salsiccia Romagnola Secca – 150g; Farfalleall’ nuovo z twadrej semoliny – 1/3 opakowania; Podwójny koncenrat pomidorowy – doppio contentrato – starczy Zobacz więcej
zblanszowana brukselka ugotowany makaron (użyłam farfalle/motyle) kiełbasa pokrojona w kostkę ok 12 dag żółtego sera Ugotowałam makaron, zblanszowałam brukselkę (główki przekrojone na pół) i Zobacz więcej
Chociaż kiełbasa nie jest to produktem z listy moich żelaznych zapasów, to od czasu do czasu pojawia się dla niej miejsce w lodówce. Na kiełbasie gotuję zalewajkę, dodaję do chłopskiego garnka, a do Zobacz więcej
minut. Dlaczego akurat tyle? 8 minut to czas gotowania makaronu plus minuta na przełożenie z patelni do pojemnika. • Makaron farfalle (ilość wg potrzeb), • 50 g Chorizo, • 4 suszone pomidory, • Zobacz więcej
w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim Zobacz więcej
domowe kucharzenie Fasolka szparagowa – Klavell Fasolka szparagowa na ostro – Pola gotuje FASOLKA SZPARAGOWA PO BRETOŃSKU – Smaki ogrodu Fasolka szparagowa po francusku – Co mi w duszy gra Fasolka Zobacz więcej
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej
chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Kiełbasę Chorizo Zobacz więcej
charakterze chorizo. Kiełbasę chorizo suszy się tygodniami, a proces dojrzewania nadaje jej charakterystyczny kwaskowy smak. Uzupełnieniemjest czosnek, oregano, brandy, saletra albo sól peklowa. Zobacz więcej