farsz do babeczek słonych - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 22186

Test kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych

Ewa w kuchni

składniki : 8 gotowych kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych ( Dan Cake ) Nadzienie : 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 3 plastry kiełbasy szynkowej pokrojonej w kostkę 1/2 dużej pieczarki pokrojonej w kostkę 1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki 1 łyżka pokrojonej w kostkę żółtej papryki 2 łyżki startego żółte...

Napoleonka na słonych krakersach

Kolejny blog kulinarny

Kolejna blogerka jest mało słowna. Miało być ciasto z zielonym kremem agrestowym, a tu napoleonka. W dodatku nie tydzień, a dwa tygodnie później! Fe - nieładnie. Co o samym cieście? Szybkie, smaczne i pewnie bardzo kaloryczne :)  (Przepis zaczerpnięty z COOLinarnej strefy) Składniki: 3 szkl. mleka 2 żółtka niecałe pół szklanki cukru 2 łyżki cukr...

Kremówka na słonych krakersach

Jaskinia Smaku

Niektórym pomysł na kremówkę na krakersach może wydać się szalony, ale naprawdę smakuje znakomicie i jest prosty do przyrządzenia, a cukier puder na wierzchu złamie nam smak soli. 2 duże opakowania krakersów 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 2 żółtka 1 budyń waniliowy cukier puder do pos...

Farsz mięsny

Człowiek jest tym, co zje...

skip to main | skip to sidebar Farsz mięsny Z mięsa rosołowego można zrobić mnóstwo dobrych rzeczy. Mielimy je w maszynce, doprawiamy przyrumienioną cebulką, solą, pieprzem, ew, dajemy jajko. Farszem tym można nadziewać: pierożki, knedle, naleśniki, warzywa czy tarty. Jak mięska za mało to można dodać ryż, kaszę, grzybki, itp.  

Atak babeczek

gotowanie Damsko - Męskie

Dzisiaj zabrałam się za muffinki, odtajałam już nieco po świątecznych słodkościach i stwierdziłam, że nadszedł czas na upieczenie czegoś. Oczywiście padło na muffinki no bo cóż jest bardziej przyjemniejszego i cieszącego oko niż małe cupcakes i niezliczone ich możliwości dekoracji i zdobienia kremem. Pełna zapału zabrałam się za przeszukiwanie i...

Korpusy babeczek

daktyle w czekoladzie

     Na zbliżający się Dzień Matki, Dzień Dziecka i sezon truskawkowy bardzo przydatne są kruche korpusy babeczek. Można z nimi robić praktycznie wszystko: nadziewać różnego rodzaju masami, zalewać owoce galaretką lub wyciskać szprycą gotową  masą kajmakową i dekorować ją według swojej fantazji. Przykłady cukierkowej dekoracji będą dla ...

Testowanie babeczek...

Myszka gotuje

wtorek, 9 października 2012 Testowanie babeczek... Jesień jakoś mnie przygnębia więc dla poprawy nastroju pomyślałam że upiekę babeczki, a że nie miałam pomysłu na jakie mam ochotę i  akurat w sklepie weszłam na regał z  ciastami w proszku to kupiłam na próbę babeczki Dr Oetkera czekoladowe z konfiturą wiśniową. Kiedyś skusiłam się na (...

Dekorowanie babeczek

Widelcem po mapie

Cupcakes to wymysł amerykański. Ja wolę nazywać je babeczkami, bo nie lubię stosować obcojęzycznych nazw na to co zostało już nazwane w Polsce. Idealne babeczki muszą być słodkie - nie tylko tak smakować, ale i wyglądać! Dlatego każdy kto choć raz dekorował babeczki stoczył walkę z lukrami, kremami i posypkami. Czym i jak dekoruję swoje słodkośc...

Zemsta babeczek...

Po_żarcie

Witajcie ponownie. Co mnie podkusiło żeby się za te babeczki zabrać?? Już zapomniałam ile cierpliwości i czasu wymagają. Efekt taki sobie a roboty mnóstwo. Składniki na ciasto: mąka 150g masło 100g cukier puder 50g szczypta soli żółtka 1szt Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i posiekać dokładnie nożem. Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. ...

Babeczek kilka

jakipiernik

Zanim odkryłam pierniczki i lukrowanie bawiłam się w ozdabianie z masy cukrowej... głównie babeczek gdyż torty i ciasta złośliwie nie nigdy nie chcą się udać - a babeczki podobno całkiem smaczne ;)  ... zobaczcie jak wyglądały ...

Jeden farsz, dwa obiady

spoon.blox.pl

Gotowanie codziennie czegoś nowego powoduje, że ciągle spędzamy czas w kuchni. Nie mówię, że nie jest to przyjemne, ale przecież musimy znaleźć czas też na inne rzeczy. Z tego tez powodu zazwyczaj gotuję większą ilość danego dania, dzielę na części i zamrażam. Później wystarczy odpowiednio wcześnie to wyjąć i obiad prawie gotowy :) Dzisiaj chcia...

Napoleonka budyniowa na słonych krakersach

sosweetsospicy

2 opakowania krakersów 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego cukier waniliowy 0,5 szklanki cukru 1/2 kostki masła 1 szklanka mąki 2 żółtka łyżeczka ekstraktu z wanilii cukier puder Blaszkę wykładam pergaminem i układam na spodzie krakersy. Do naczynia wlewam szklankę mleka, budynie, cukier, szklankę mąki, ekstrakt z wanilii, żółtka i wsz...

10 słodkich i słonych wypieków na Wielkanoc

martita cooks

Subiektywny wybór wypieków na Wielkanoc. Słodkich i słonych.  Przepisy są łatwe, sprawdzone, testowane i zaaprobowane przez rodzinę i znajomych. Dobrej zabawy w kuchni! Daj znać czy smakowało :) Słodkie Boski mazurek na kruchym spodzie z masą a'la blok czekoladowy z herbatnikami i bakaliami. Przepis o tu. Wilgotne ciasto makowe z jabłka...

RYBA PO GRECKU - NAJLEPSZY FARSZ

Kaloryczna Kraina Przyjemności

... bo nie samym powietrzem człowiek żyje RYBA PO GRECKU - NAJLEPSZY FARSZ Nie ma lepszego! :P Robię go tylko jeden raz w roku - na Boże Narodzenie. Są to jednak takie ilości, że poza moją zamrażalką, gości jeszcze w zamrażalkach moich najbliższych :D A jest bezapelacyjnie najlepszy, bo mega prosty i zawsze taki sam :D     SKŁADNIKI: 2 ...

KROKIETY Z MIĘSEM INDYCZYM - FARSZ

Kuchnia w opałach

Co zrobić z mięsem, które zostaje z rosołu lub z obiadu poprzedniego dnia ? Jednym z pomysłów jest zmielenie i zrobienie farszu na przykład do krokietów. Mięso nabiera "drugiego życia", a my zyskujemy nowe danie. Nauczyła mnie tego moja mama :) SKŁADNIKI:   40 dag kiszonej kapusty 1 mała marchewka 30-40 dag mięsa z indyka (z rosołu) 4 p...

odkryłam farsz IDEALNY

Ale babka-i robi to co lubi!

Ostatnio często wspominam dzieciństwo - to chyba oznaka starzenia się:) Dla mnie jedzenie to również, a może przede wszystkim wspomnienia. Pamiętam jak z siostrą i kuzynkami spędzałyśmy długie dni nad brzegiem Dunajca, jak budowałyśmy tamy i baseny, jak łapałyśmy małe rybki do słoików. Całe wakacje spędzałyśmy w Pieninach, dla mnie to mój drugi ...

FARSZ DO RUSKICH PIEROGÓW

HIT PYCHOTKA

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Farsz do naleśników Magdy

Skarbnica smaków

   Farsz ten wymyśliła Magda zupełnym przypadkiem, próbując odtworzyć przepis Asi, tyle, że co nieco jej się pokręciło i wyszło zupełnie coś innego :) Coś innego nie oznacza gorszego, bo farsz ten sprawdza się jako nadzienie do naleśników po meksykańsku oraz jako sos do ryżu (gdy chcemy zrobić wersję do ryżu, wtedy używamy więc...

Farsz szpinakowo - brokułowy

Taste Eat

SKŁADNIKI: - 8 różyczek brokuła - 8 kostek brykietu szpinakowego (mrożonka) - 1 jajko ugotowane na twardo - sól - czosnek (użyłam granulowanego) Brokuły ugotowałam na miękko w lekko osolonej wodzie,szpinak delikatnie podsmażyłam na niewielkiej ilości wody dodając do niego 3szczypty czosnku i ok. 2 szczypty soli (tu oczywiście mamy pełną dowolnoś...

Ostatnio wyszukiwane:

jajko niespodzianka, tropikalna wyspa, sernik w biszkopcie orzechowym, naleśniki z otrębami zytnim, galaretka z szynką i warzywami, brzoskwinie w smietanie, przepiorki nadziewane, sernik w ciesie orzechowym, sernik z zmasa, modne ciasto, wkładka, delicja ll, galareta z szynką i warzywami, sałatka z brokułów z kurczakiem i cebulą, tortownica ze szklanym dnem, krakersy pełnoziarniste, sernik paryski, pieczone przepiurki, rybe z warzywami, ciastka posypywane orzechami polfrancuskie

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x