farsz do gołąbków

Polska złota jesień i w taką pogodę moja mama postanowiła zrobić gołąbki. Tak, więc skorzystałam z przygotowanych liści i zrobiłam wegetariańską wersję gołąbków. Tak propos zastanawiał się ktoś Zobacz więcej
Składniki: farsz: - w opisie, cukinia 2 sztuki, pomidory 3 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, ser żółty morski 15 dag, woda 1/2 szklanki FARSZ DO GOŁĄBKÓW: ryż-jajka-mięso mielone z łopatki-papryka Zobacz więcej
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie gołąbków. Można zmienić kapustę, farsz lub sos. Te, przygotowane przeze mnie, to tradycyjne z farszem mięsno-ryżowym w sosie pomidorowym. Zawinęłam w liście Zobacz więcej
Jakoś nigdy do tej pory nie było okazji, żeby zrobić gołąbki;) jadalnym je tylko u mamy, albo babci. Zmotywował mnie przejazd mamy. Wcale nie są takie trudne i czasochłonne, jak mi się wydawało;) Zobacz więcej
Wege gołąbki z farszem ziemniaczanym Bardzo je lubię. W sumie to łezka mi się w oku kręci na myśl o ich smaku, bo jadałam je w domu mojej przyjaciółki, kiedy miałyśmy jeszcze 16-19 lat i wszystko było Zobacz więcej
Zostało mi trochę farszu z gołąbków, a to tylko dlatego, że...kapusta miała...za mało liści … Gołąbki znajdziecieW TYM MIEJSCU W ciągu całego swojego życia, nauczyłam się nie marnować i nie wyrzucać Zobacz więcej
Trochę nietypowe gołąbki z włoskiej kapusty, zapiekane w piekarniku. Farsz z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Składniki: duża kapusta włoska 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg Zobacz więcej
... LETNIE PAPRYCZKI FASZEROWANE ... Oto najprostszy sposób, aby wykorzystać farsz do gołąbków w inny sposób. Niedawno robiłam gołąbki i pozostał mi farsz (brakło liści), a że staram się jedzenia nie Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam w ten sposób gołąbki.Zawsze był to farsz z mięsa i ryżu a teraz zastąpiłam go kaszą perłową i mieszanką grzybów:suszonych i świeżych pieczarek. Zawinięte gołąbki natomiast nie Zobacz więcej
Zwykle przynajmniej moja rodzina , gołąbki jemy gotowane z sosem pomidorowym , ale można je również zapiekac ....szczerze powiem , nie wiem , które mi bardziej smakują. Jedno jest pewne , gdzie jest Zobacz więcej
Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest dla tych Zobacz więcej
Wiem, wiem, że ostatnio sporo gołąbkowych dań na blogu :) Obiecuję, że przez jakiś czas ich nie będzie, jednak jeszcze dziś zapraszam na propozycję gołąbków z farszem bez mięsa. Nigdy nie robiłam Zobacz więcej
szalotkę i czosnek, doprawić. Dokładnie wymieszać. Kapustę obgotować (pozbawioną głąba) aby zmiękła i aby łatwiej odrywać liście. Każdego liścia wypełnić farszem i zawijać (postaraj się ciasno). Dno Zobacz więcej
Robiłam ostatnio gołąbki tradycyjne z mięsem. Miałam piękną, ogromną kapustę i zostało mi sporo dużych liści, które aż żal było przeznaczyć na co innego niż gołąbki. Przypomniałam sobie, że kiedyś Zobacz więcej
Co prawda przepis na gołąbki pojawia się dość późno na moim blogu, i choć zawsze bardzo je lubiłam, to zniechęcała mnie wieloetapowość i długi czas ich przygotowania. Postanowiłam go nieco skrócić Zobacz więcej
Skład: większe liście botwinki Na Farsz: 250g wołowiny 1 mniejsza cebulka 2 żółtka sól, pieprz Na Sos: 100g śmietany 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej 3 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki tartego sera Zobacz więcej
Bardzo wiosenne i lekkie gołąbki z młodej kapusty. Na takie gołąbki czekamy cały rok bo młoda kapusta jest najlepsza w maju i wtedy takie gołąbki są wyjątkowe. Gołąbki są być może trochę pracochłonne Zobacz więcej
Mam w domu wielkiego wielbiciela gołąbków. Dlatego pojawiają się one na naszym stole kilka razy w roku. Niemal za każdym razem z innym farszem i innym sosem. Tym razem zrobiłam gołąbki wegetariańskie Zobacz więcej
Pieczone gołąbki z mięsem , kaszą kuskus i warzywami Składniki: (Na ok 13 gołąbków) 1 mała główka młodej białej kapusty 400g. mielonej łopatki wieprzowej 300g. kaszy kuskus KUPIEC 1 mała cukinia 1 Zobacz więcej