farsz do pieczonej przepiórki

{{headerMessage}}
rodzynki, wymieszałam. Po ugotowaniu odstawiłam do ostygnięcia. Jak przepiórki się zamarynowały nadziałam je kaszą z rodzynkami i związałam im nóżki aby farsz nie wyleciał. Na patelni rozgrzałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś bez wspominek. Majówka, Rafał w pracy, rodzice za granicą, a ja sobie sama siedzę w domu. Jakiś gorszy dzień. No trudno, czasami tak bywa, że tęsknota mnie nachodzi. Chyba to normalne, każdy kto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakowita pajda z ziołami ogrodowymi Przepiórki dokładnie myjemy. Jabłka mieszamy z żurawiną i tymiankiem. Farszem napychamy drób. Przepiórki smarujemy z wierzchu porządną, grubą warstwą Smakowitej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Przepiórki faszerowane

Przepiórki faszerowane 2002

0
{{headerMessage}}
3 przepiórki, 2 łyżki brandy, 1 łyżka tartej suchej bułki, 2 garście włoskich orzechów, 1 łyżka świeżego tymianku, 1 wątróbka indycza – ja użyłam podrobów z bażanta, 2 łyżki masła, 1 jajko, sól, 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepiórka to średniej wielkości ptak wędrowny z rodziny kurowatych. Masa jej ciała to zwykle ok. 110 g. Zamieszkuje prawie całą Europę, Azję Środkową i Afrykę Północną. I choć mała, jest wyjątkowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 przepiórki, 15 g suchej bułki, 100 ml mleka, 1 jajko, 25 g wątróbki, 1 łyżeczka trawy żubrowej, 1 jagoda jałowca, sól, 40 g orzechów laskowych, 4-6 plastrów boczku wędzonego Przepiórki umyć, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i delikatnie wymieszać. Wypełnić przepiórkę farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć. Naczynie do zapiekania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakoś ostatnio tu nudą wiało więc postanowiłam tym razem zaszaleć. Jak to mam w zwyczaju, jeśli znajdę w sklepie coś czego nigdy nie jadłam, albo z czym nie mam pojęcia co się robi i jak smakuje - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PERLICZKA FASZEROWANA JABŁKAMI, POMARAŃCZAMI I ŻURAWINĄ Z PURÉE Z ZIEMNIAKÓW I GROSZKU Nigdy nie przyrządzałam przepiórki, ani jej nie jadłam. Ostatnio jednak naczytałam się, naoglądałam i nabrałam Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Przepiórki z foie gras

Przepiórki z foie gras 130

0
{{headerMessage}}
pianę i delikatnie wymieszać. Wypełnić przepiórkę farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć. Zawinąć przepiórki w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o Terina z wędzonego węgorza z musem z łososia · Kuchnia polska – 10 najpopularniejszych potraw regionalnych o Pierś kaczki gotowana z gruszką o Sum w sosie z piernika o Golonka po góralsku o Filet z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowywane z mąki kukurydzianej. Nasza proja nadziana została dwoma rodzajami farszu serowego. Ciasto takie przygotowuje się szybko i nie wymaga użycia zmyślnych składników. Doskonałe do mięs, np Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadszedł czas na podsumowanie Wielkanocnej edycji Akcji Zdrowe Święta. Na stronie durszlaka dodaliście do niej184 przepisy na świąteczne dania. Część z nich jest bardzo zdrowa, część dietetyczna i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brukselkami, pieczone przepiórki z sosem na cydrze z broccolini i kiszoną rzepą arbuzową, kukurydzianą proję z nadzieniem z twarożku, mus z białych szparagów, twarożku i białej czekolady oraz sernik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,a potem do czegoś wykorzystuję,robię różne pasztety,pieczenie lub farsze z takich resztek i nazywam je po swojemu Pozdrawiam serdecznie. autor: 1beamejbpm.bloog.pl dodano: 01 lipca 2012 17:48 Pomysł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podsumowanie konkursu "Smakowita Pajda to kulinarna ... Majanowe pieczenie Nadzieja jest wtedy, gdy jest ciasto. Ciasto jest zawsze.- Dean Ray Koontz Blog > Komentarze do wpisu « Podsumowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pokrojona rybę wędzoną, pokrojony chleb i pokrojone na drobne kawałki zimne masło, dodajemy szczyptę solii pieprzu i wyrabiamy kruszonkę. Polędwicę z dorsza myjemy, osuszamy i delikatnie solimy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysł, aby upiec ją w całości. Nafaszerować czym się da, wsadzić do piekarnika, a za 3 godziny wyjąć złocistą i pachnącą, w końcu już tak piekłem kury, kaczki i indyki. Z tym ptakiem jest jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
twierdząc, że ich jelita są zbyt wyrafinowane, by poradzić sobie z czymkolwiek innym. Biedni zadowalali się ciemnym i twardym pieczywem, które trzeba było namaczać. Prawie 90% społeczeństwa jadało Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
test

test 281

0
{{headerMessage}}
wycieczka do delikatesów w większym mieście (wojewódzkim ;). Od tamtej pory jak widzę ten makaron w sklepie, od razu kupuję, tak na wszelki wypadek*. Wersja ze szpinakiem oczywiście bardzo smaczna, Zobacz więcej