farsz mięsno dyniowy

Gołąbki do tej pory jadłam gotowane z sosem pomidorowym,ale można je również zapiekać ....szczerze powiem,nie wiem ,które mi bardziej smakują. Jedno jest pewne,gdzie jest mielone ,ryż i kapustka,nie Zobacz więcej
…hreczanyki to mięsno-gryczane kotlety wywodzące się z Kresów, a swą nazwę zawdzięczają „hreczce”, czyli regionalnemu określeniu gryki, z której wytwarza się kaszę. Kotlety z kaszy gryczanej są Zobacz więcej
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie gołąbków. Można zmienić kapustę, farsz lub sos. Te, przygotowane przeze mnie, to tradycyjne z farszem mięsno-ryżowym w sosie pomidorowym. Zawinęłam w liście Zobacz więcej
W końcu znalazłam przepis idealny jeśli chodzi o kruche babeczki. :-) Nie pękają, nie tworzą się na nich pęcherzyki powietrza, nie odkształcają się. Znalazłam go tutaj: KLIK. Farsz wymyśliłam sama, Zobacz więcej
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym to smaczne i sycące danie obiadowe. Chyba każdy z nas lubi naleśniki zarówno na słodko jak i te wytrawne. Farsz mięsno-warzywny w takim połączeniu przygotowałam po Zobacz więcej
Kiedy pytam moich chłopaków co chcieliby zjeść na obiad, odpowiedź zawsze jest jedna „Pierogi!!!”. Lepimy więc pierogi z serem, z wiśniami, z truskawkami, z jagodami… Dziś podam przepis na pierogi z Zobacz więcej
Składniki na ciasto: mąka pszenna (150g) woda (120ml) łyżeczki soli Składniki na farsz mięsny: 1 pierś z kurczaka (250g) 2 duże marchewki (200g) 2 duże cebule (200g) przyprawy (sól, pieprz, curry) Zobacz więcej
Rolada mięsno-pieczarkowa z Nowej Zelandii - Potrawy mięsne - Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Dorodne pomidory, czyli szukać Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.Z pikantnym sosem słodko- kwaśnymsmakowały Zobacz więcej
Świetne danie główne lub przekąska dla Gości. Składniki: mięso z 1 ugotowanej nogi z kurczaka (możecie użyć mięsa mielonego 300g - przesmażone) mała cukinia (25 - 30 cm) 4 średnie marchewki 1 cebula 1 Zobacz więcej
(Proporcje na ok. 15 sztuk) SKŁADNIKI: - 2 opakowania ciasta francuskiego (w sumie 550g), - 400g filetu z kurczaka, - 250g mieszanki meksykańskiej (np.z firmy PUDLISZKI /kukurydza, marchew, zielony Zobacz więcej
Tak to już jest , że czasem robimy coś podświadomie. Miałam w planie pierogi z wołowiną z zupy, albo krokiety. Wyjmując z lodówki przypomniałam sobie o papryce która za długo już leży. ,,Zabrzęczało". Zobacz więcej
Taka przystawka pasuje na większe imprezy rodzinne , ale jak mamy czas możemy zrobić je na obiad. Wymagają troszkę pracy i wprawy , ale warto :) Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym składniki 1 kg Zobacz więcej
Dwa farsze w jednym daniu! Składniki na farsz mięsny: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej przyprawy: sól, pieprz, ostra i słonka papryka, oregano Zobacz więcej
Zapraszam Was na bułeczki, dziś z nadzieniem mięsnym z dodatkiem pieczarek. Świetnie nadają się do zabrania na wycieczkę. Kiedy dopadnie nas głód one będą idealne! Składniki na ciasto; 40 dag mąki Zobacz więcej
Cieszę się ,że dieta ta obfituje w takie smakowitości jak mięso i warzywa.Bez tego do dziś nie wiem czy bym ją utrzymala .Zdarzaja się i mi wpadki ,chyba jak każdemu ,że" pożrę "coś czego nie ma na Zobacz więcej
Lubię pasztety i to nie tylko mięsna, lecz również jarskie i mieszane. Na ostatnie święta wielkanocne przygotowałam klasyczny pasztet mięsny, w trzech wariantach smakowych. Zrobiłam jedną masę z Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam podobną roladę na przyjęciu urodzinowym synka koleżanki. Wiele miesięcy później przypomniałam sobie o niej na weselu u kolegi, gdzie także została podana (choć nieco w innej Zobacz więcej
Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka Zobacz więcej
Kaczkę można przyrządzić na wiele sposobów, a jednym z najsmaczniejszych jest wersja pieczona, nadziewana mięsem i wątróbką. Taką kaczkę podaje się w mej rodzinie na wyjątkowo uroczystych obiadach. Zobacz więcej