farsz mięsno dyniowy

Lubię pasztety i to nie tylko mięsna, lecz również jarskie i mieszane. Na ostatnie święta wielkanocne przygotowałam klasyczny pasztet mięsny, w trzech wariantach smakowych. Zrobiłam jedną masę z Zobacz więcej
Światowy Dzień Makaronu postanowiłam uczcić jednym zmoich ulubionych dań makaronowych, roladkami zmakaronu Lazania smażonymi napatelni. Makaron wczasie smażenia dostaje cudownie chrupiącej skórkę, a Zobacz więcej
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie gołąbków. Można zmienić kapustę, farsz lub sos. Te, przygotowane przeze mnie, to tradycyjne z farszem mięsno-ryżowym w sosie pomidorowym. Zawinęłam w liście Zobacz więcej
No i proszę jak się jesiennie tutaj zrobiło...cały czas teraz dyniowo, w końcu sezon trwa a w domu dynię chyba nawet polubili. Powiem Wam tak...nie jestem jakimś mega miłośnikiem trufli, no cóż są Zobacz więcej
Każdy ma swój przepis na naleśniki. Jedni lubią cieniutkie, jak pergamin, smażone na suchej patelni, inni wolą grubsze, takie, które wiedzą, co to jest tłuszcz dodany do smażenia. Jedni jedzą Zobacz więcej
W końcu znalazłam przepis idealny jeśli chodzi o kruche babeczki. :-) Nie pękają, nie tworzą się na nich pęcherzyki powietrza, nie odkształcają się. Znalazłam go tutaj: KLIK. Farsz wymyśliłam sama, Zobacz więcej
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym to smaczne i sycące danie obiadowe. Chyba każdy z nas lubi naleśniki zarówno na słodko jak i te wytrawne. Farsz mięsno-warzywny w takim połączeniu przygotowałam po Zobacz więcej
Kiedy pytam moich chłopaków co chcieliby zjeść na obiad, odpowiedź zawsze jest jedna „Pierogi!!!”. Lepimy więc pierogi z serem, z wiśniami, z truskawkami, z jagodami… Dziś podam przepis na pierogi z Zobacz więcej
Składniki na ciasto: mąka pszenna (150g) woda (120ml) łyżeczki soli Składniki na farsz mięsny: 1 pierś z kurczaka (250g) 2 duże marchewki (200g) 2 duże cebule (200g) przyprawy (sól, pieprz, curry) Zobacz więcej
Świetne danie główne lub przekąska dla Gości. Składniki: mięso z 1 ugotowanej nogi z kurczaka (możecie użyć mięsa mielonego 300g - przesmażone) mała cukinia (25 - 30 cm) 4 średnie marchewki 1 cebula 1 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.Z pikantnym sosem słodko- kwaśnymsmakowały Zobacz więcej
Cieszę się ,że dieta ta obfituje w takie smakowitości jak mięso i warzywa.Bez tego do dziś nie wiem czy bym ją utrzymala .Zdarzaja się i mi wpadki ,chyba jak każdemu ,że" pożrę "coś czego nie ma na Zobacz więcej
Tak to już jest , że czasem robimy coś podświadomie. Miałam w planie pierogi z wołowiną z zupy, albo krokiety. Wyjmując z lodówki przypomniałam sobie o papryce która za długo już leży. ,,Zabrzęczało". Zobacz więcej
(Proporcje na ok. 15 sztuk) SKŁADNIKI: - 2 opakowania ciasta francuskiego (w sumie 550g), - 400g filetu z kurczaka, - 250g mieszanki meksykańskiej (np.z firmy PUDLISZKI /kukurydza, marchew, zielony Zobacz więcej
Taka przystawka pasuje na większe imprezy rodzinne , ale jak mamy czas możemy zrobić je na obiad. Wymagają troszkę pracy i wprawy , ale warto :) Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym składniki 1 kg Zobacz więcej
Dwa farsze w jednym daniu! Składniki na farsz mięsny: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej przyprawy: sól, pieprz, ostra i słonka papryka, oregano Zobacz więcej
Zapraszam Was na bułeczki, dziś z nadzieniem mięsnym z dodatkiem pieczarek. Świetnie nadają się do zabrania na wycieczkę. Kiedy dopadnie nas głód one będą idealne! Składniki na ciasto; 40 dag mąki Zobacz więcej
magdzialenka00
magdzialenka00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojamalakuchnia
Rolada mięsno-serowa

Rolada mięsno-serowa 54

Sylwester i Nowy Rok to idealny czas na nowe dania, a szczególnie na nowe przekąski. Rolada mięsno-serowa jest przepyszna. Nigdy takiej nie jadłam. Jest idealna do kanapek albo jako małe co nieco Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam podobną roladę na przyjęciu urodzinowym synka koleżanki. Wiele miesięcy później przypomniałam sobie o niej na weselu u kolegi, gdzie także została podana (choć nieco w innej Zobacz więcej
Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka Zobacz więcej