farsz mięsny na pierogi

. Dodajemy sól, pieprz, kilka łyżek wywaru i mieszamy. Ciasto: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu tłuczemy na pure i studzimy. Do zimnych ziemniaków dodajemy jajka, olej i Zobacz więcej
Przede mną ostatnie dni urlopu... Europejskie wojaże zaliczone (niedługo przygotuję kulinarną relacje niespodziankę z tegorocznej podróży) i czas wracać do rzeczywistości. Korzystając jeszcze z Zobacz więcej
Pierogi?! Uwielbiam! W dzieciństwie stanowiły, obok łazanek, jedyną potrawę jaką jadałam podczas Wigilii. Tak, jako dziecko bardzo nie lubiłam ryb a Wigilia była jednym z najgorszych dni w roku, całą Zobacz więcej
To już moja ostatnia propozycja do konkursu: BLOGERZY KOCHAJĄ OLEJ RZEPAKOWY. Czego by nie mówić o nas, Polakach, większość przyzna, że na obiad chętnie zjada mięso i ziemniaki. Ziemniaczane pierogi z Zobacz więcej
Pełnoziarniste pierogi z mięsem i z cukinią Pierogi to wręcz "kultowe" danie do tego stopnia rozpowszechnione że przygotowywane na bardzo wiele różnych sposobów - na słono, słodko, ze śmietaną, sosem, Zobacz więcej
...wakacje! dziś Was żegnamy, wyjeżdżamy na długo wyczekiwany urlop i mamy nadzieje że wrócimy z odświeżonym umysłem i większymzapałem do pracy!....ale jeszcze przed wyjazdem - czas na pieczone Zobacz więcej
Cebulka troszkę mi się przypiekła, ale dopóki nie jest gorzka, zjem każdą. <3 Jak i takie pyszne pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj, tylko połowa składników (żółtko, Zobacz więcej
lutka406 września 2012 19:48 75 pierogów ??? Podzielcie się Podsmażane na masełku to raj dla mojego podniebienia Wyglądają przepysznie OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Tak! znowu pierogi, tym razem pieczone:- ) Chłopaki sceptycznie odnosili się do tego pomysłu, ale tylko do momentu konsumpcji. Jednogłośnie stwierdzili, że to ulubione pierogi (obok tych owocowych), Zobacz więcej
pierogi ruskie Tradycyjne polskie pierogi ... z farszem mięsnym, warzywnym, serowym lub owocowym. Gotowane, pieczone lub smażone. Pierogi to wyśmienite da... Zobacz więcej
pierogi ruskie Tradycyjne polskie pierogi ... z farszem mięsnym, warzywnym, serowym lub owocowym. Gotowane, pieczone lub smażone. Pierogi to wyśmienite da... Zobacz więcej
pierogi ruskie Tradycyjne polskie pierogi ... z farszem mięsnym, warzywnym, serowym lub owocowym. Gotowane, pieczone lub smażone. Pierogi to wyśmienite da... Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Kibiny

Kibiny 1337

4
Kibiny to karaimskie pierogi z kruchego lub drożdżowego ciasta z farszem mięsnym. Pochodzą z Litwy i są bardzo smaczne Czytaj więcej » Zobacz więcej
Kulinarne podróże z Electroluxem. Dziś kierunek Gruzja! I fajnie, bo na lepienie tych pierożków zbierałam się w sobie już od dawna :-) C h i n k a l i. Duże kołduny / pierogi wypełnione wilgotnym, Zobacz więcej
Mimo, że na codzień zdecydowanie wolę pierogi z farszem wytrawnym, np grzybowym, albo mięsnym, to w sezonie wakacyjnym obowiązkowo na moim stole pojawiają się pierogi owocowe. Najczęściej nadzieniem Zobacz więcej
Pozazdrościłam wszystkim, którzy umieją robić domowe pierogi. Te kupne są do niczego. A już zwłaszcza mięsne. Dlatego postanowiłam zrobić swoje. Pierwsze w życiu. Ciasto z inspiracji. PIEROGI Z MIĘSEM Zobacz więcej
porcji otrzymujemy około 40 pierogów. Farsz mięsny: 20 dag gotowanego mięsa wołowego zmielonego 0,5 szklanki wrzątku 2,5 łyżki kleiku ryżowego sól,pieprz, natka pietruszki, lubczyk Do wrzątku Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Kibiny

Kibiny 1004

0
Składniki: Ciasto: * kostka masła * 200 ml gęstej śmietany 30% * 2 jajka * Sól * mąka (ilość taka aby zagnieść ciasto) Farsz: * 300-400g wołowiny * 3-4 cebule * sól, pieprz do smaku Masło roztopić i Zobacz więcej
Zostały mi z dzisiejszego gotowania ugotowane muszle żytnie oraz trochę farszu mięsnego z pieczonych ziemniaczanych pierogów z mięsem, postanowiłam to wykorzystać i zapiec muszle w sosie Zobacz więcej
Zastanawiałam się, czy temat "nadziewane" nie zawęzić do konkretnej grupy produktów. Odstąpiłam jednak od tego pomysłu, zostawiając nam spore pole do kuchennych działań. Zaserwować możemy przecież Zobacz więcej