farsz na pierogi soczewica

Składniki: PIEROGI NA MLEKU: mąka tortowa 70 dag, mleko 3,2% 1 szklanka, gorąca woda 1,5-2,5 szklanki, masło 1 łyżka/miękkie, sól 1 łyżeczka FARSZ : ziemniaki ugotowane 80 dag, twaróg 25 dag, Zobacz więcej
Artykuł Pierogi z farszem kurkowym pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Sezon grzybowy w pełni ! Warto wybrać się do lasu po aromatyczne kurki, podgrzybki czy prawdziwki :). Z leśnych skarbów Zobacz więcej
Pierogi na maślance z zielonym farszem - Tradycyjne a jednak fit - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Pierogi na maślance z zielonym farszem Zobacz więcej
Pyszne wegetariańskie pierogi na cieście pomidorowym, do którego wykorzystałam passatę i który doprawiłam suszonymi ziołami - bazylią i oregano. Bazą farszu jest marchewka, cebula i wędzony twaróg. Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na bezmięsne pierogi, które są smaczne i sycące - to dobrze trafiliście! Te smakują rewelacyjnie, szczególnie po podsmażeniu na maśle. Moja rodzina zajada się nimi bez Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mąki z płaskurki, która ma lekko orzechowy posmak. U nas były pieczone w piekarniku, ale równie dobrze można je przygotować klasycznie, z wody. Wszystkim bardzo smakowały. Kilka Zobacz więcej
Pierogi z soczewicą czerwoną Przyznam się szczerze, że nigdy nie robiłam takich pierożków z soczewicą. Gdy otrzymałam pyszne i zdrowe produkty, w tym czerwoną soczewicę od firmy TARGROCH, postanowiłam Zobacz więcej
Plan wykonany! Nareszcie udało mi się przygotować soczewicowe pierogi. Smak farszu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, a mój mięsożerny mąż po raz pierwszy nie narzekał na brak mięsa:) Przepis Zobacz więcej
Te pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi Zobacz więcej
zauberi
zauberi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niebieska Pistacja
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 131

Pierogi, które zawładnęły naszymi podniebieniami. Idealny farsz, zarówno w smaku jak i konsystencji. W ciągu paru dni robiłam je dwa razy i już trzymam składniki na trzecią powtórkę. Gorąco polecam! Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Przypomniało mi się jeszcze jedno danie na Wigilię (mam nadzieję, że w sam raz na Święta), które (dzięki mojej sis) odkryłam w zeszłym roku. Są to pyszne pierogi z soczewicą, które Zobacz więcej
Te pierogi są lekkie z nadzieniem z czerwonej soczewicy -doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem. Ciasto przygotowałam z dodatkiem masła dzięki temu jest miękkie i delikatne. Pierogi polałam Zobacz więcej
Ponieważ na zewnątrz wciąż mrozy, wiatr i ogólna beznadzieja (wybaczcie pesymizm, ale się przeziębiłam), na naszym stole cały czas królują potrawy raczej ciężkie, sycące i rozgrzewające – zupy-kremy, Zobacz więcej
mariolaharasiuk
mariolaharasiuk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Mariolą
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 100

Moi faceci uwielbiają ten rodzaj pierogów. Są sycące, wilgotne a najlepiej smakują podsmażone na rumiano na patelni. Pierogi z soczewicąSkładniki na farsz: 1/2 kg suchej soczewicy 200 g ziemniaków Zobacz więcej
Składniki: 2 kg kapusty kiszonej 200 g suszonych grzybów 3 cebule sól pieprz vegeta maggi orginalna 1/4 szkl oleju Wykonanie: Kapustę gotować ok 1 h. Grzyby namoczyć na ok 20 min, odcedzić i gotować Zobacz więcej
Co robić w wolny od pracy, deszczowy dzień? Ano lepić pierogi :) Tym razem polecamy Wam wersję z soczewicą i marchewką. Pyszności! Składniki na farsz (trochę nam zostało, ale, że nic się nie może Zobacz więcej
W poprzednim poście pokazałam Wam mój przepis na pierogi z soczewicą, który był próbą odświeżenia smaku poznanego lata temu na Mazurach. Eksperyment się udał. Pierogi są piękne (przez ciasto przebija Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z pieczarkami i soczewicą

Pierogi z pieczarkami i soczewicą 110

Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
Dzień babci to dzień lepienia pierogów! To będzie nasza nowa tradycja, ku pamięci babci Gieni, której niestety nie możemy złożyć dziś już życzeń. Pierwsze danie jakie kojarzy nam się z babcią to Zobacz więcej
Pierogi z farszem dyniowo – parmezanowym Pierogi każdy zna i prawie każdy lubi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne są nie do pokonania , ale od czasu do czasu , Zobacz więcej