farsz na pierogi z cieciorka

Czerwona soczewica od czasu do czasu gości w koperkowej kuchni. Robimy z niej pasztet, farsz do pierogów, podajemy do obiadu, lub, jak w tym przypadku, dodajemy do zupy. Ciecierzyca to zupełnie inna Zobacz więcej
S k ł a d n i k i:(na 36 pierogów) - 3 szklanki mąki pszennej - 30 g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka+ 2 łyżki - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru - 2 łyżki oleju - 3 szklanki ugotowanej Zobacz więcej
Idąc tropem mojej miłości do pierogów, wymyśliłem farsz, który z założenia będzie stosownie doprawiony ze względu na jeden ze składników... Składniki na farsz: - cztery wędzone parówki sojowe - puszka Zobacz więcej
Ciecierzyca , inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne . Ciecierzycajest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, Zobacz więcej
mam dla was pierogi z mąki orkiszowej z farszem z cieciorki, smażonej cebulki oraz fety. Składniki Ciasto: mąka orkiszowa woda gorąca sól Farsz: puszka ciecierzycy 2 małe cebulki 2 ząbki czosnku 1/3 Zobacz więcej
To był taki eksperyment poplątany z improwizacją. Było tak: najpierw zapuszkowana cieciorka przemówiła do mnie ze sklepowej półki, a ja nie potrafiąc jej odmówić zabrałam ją ze sobą, po czym nie Zobacz więcej
DO PASZTECIKÓW FARSZ DO RUSKICH PIEROGÓW FILIPIŃSKI KURCZAK ADOBO FLAN CUKINIOWO - ZIEMNIACZANY FRANCUSKIE PODUSZECZKI Z KASZĄ GRYCZANĄ FRANCUSKO-RUSKIE GJUWECZ (DZIUWECZ ) KLASYCZNY GJUWECZ Zobacz więcej
Taste me
Taste me Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste me!
Pralinki z ciecierzycy

Pralinki z ciecierzycy 193

1
Ciasto marchewkowe wielbię ponad wszystko, dlatego była przekonana, że pralinki z ciecierzycy też podbiją moje serce. Ojjj, myliłam się. Nie zostałam fanką cieciorki na słodko. Mimo wszystko Zobacz więcej
Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Orkiszki cieciorkowe

Orkiszki cieciorkowe 101

0
Fantazja znów mnie porwała. Jako, że część domowego stada nie przepada za dynią, a jej wykorzystanieprzewidywałpierwotny plan obiadowy, wersja powstała w pełni spontanicznie. Ekologicznie, Zobacz więcej
Daafnee
Daafnee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bezglutenowi
Gryczane Calzone na bogato

Gryczane Calzone na bogato 106

2
Calzone gryką pachnące! Calzone, czyli po prostu pizza zawinięta na kształt pieroga. Dozwolone wszystkie dodatki, ja dziś postawiłam na sprzątanie lodówki. Młode cebulki, papryka, cukinia, mocny Zobacz więcej
Pierogi domowej roboty muszą przynajmniej raz w roku znaleźć się na moim stole. Tradycyjny farsz został wzbogacony o cieciorkę (ciecierzyca, garbanzo, chickpeas). Uprawiana od wieków roślina Zobacz więcej
Ilość: ok. 60 sztuk Czas przygotowania: 60 min, Czas pieczenia: ok. 25 min, Cena: 20 zł Znudziły ci się chipsy i inne słone cuda jako przekąska? Pieczone pierogi to idealna propozycja na imprezę lub Zobacz więcej
- mąkę mi zrobiła. Taki kulinarny eksperyment sobie wymyśliłam. Potem otrzymaną miksturę zmieszałam z mąką kukurydzianą i mam teraz wartościową mieszankę na placki i pieczone pierogi. I licho wie co Zobacz więcej
Zamiast tradycyjnych - dziś proponuję pierogi pieczone z przepysznym farszem na bazie ricotty i cieciorki. Różnią się od zwykłych tym, że zawierają drożdże więc potrzebują nieco więcej czasu, żeby Zobacz więcej
zależało na wersji bez jajek. Jeśli natomiast zrobicie masę z podwojonych składników, część możecie zapiec w natłuszczonej foremce, a po ostygnięciu zalać czosnkowym masłem i schłodzić. Otrzymacie Zobacz więcej
pierogów. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mąki żytniej szklanka ciepłej wody łyżka masła + masło do pierogów żeby się nie posklejały Farsz: 1 puszka cieciorki 1 puszka fasoli Zobacz więcej
W poprzednim poście pokazałam Wam mój przepis na pierogi z soczewicą, który był próbą odświeżenia smaku poznanego lata temu na Mazurach. Eksperyment się udał. Pierogi są piękne (przez ciasto przebija Zobacz więcej
z pikantnych papryczek z dodatkiem czosnku, kolendry, kminku, mięty i oliwy z oliwek. Spożywana z pieczywem, mięsem, kaszami, a nawet jajkami. Jeśli chodzi o dania główne-narodowym daniem Tunezji Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu ciecierzyca (inaczej cieciorka lub groch włoski) wiedzie prym w mojej kuchni. ”Jest skarbnicą białka i posiada bardzo wiele cennych właściwości. Ma słodkawy, delikatny smak z Zobacz więcej
ugotowane ziarno ciecierzycy może stanowić farsz do pierogów i naleśników. Oprócz tego służy ona do wyrobu specjalnej mąki o nazwie besan oraz tzw.hummusu-smarowidła do chleba i placków w tradycyjnej Zobacz więcej