farsz na pierogi z czosnkiem

Pierogi na maślance z zielonym farszem - Tradycyjne a jednak fit - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Pierogi na maślance z zielonym farszem Zobacz więcej
Pyszne wegetariańskie pierogi na cieście pomidorowym, do którego wykorzystałam passatę i który doprawiłam suszonymi ziołami - bazylią i oregano. Bazą farszu jest marchewka, cebula i wędzony twaróg. Zobacz więcej
Te pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi Zobacz więcej
Pyszne domowe pierogi z mięsnym farszem. Polecam. Pierogi z mięsem wieprzowym gotowanym - farsz pasztetowy Składniki: 3 szklanki mąki pszennej ok. 1 1/4 szklanki wody 1 duże jajko 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Wegańskie pierogi z ziemniaczano-grzybowym farszem – pyszne! Podane z kapustą kiszoną i kremem z nerkowców. Te pierogi to jedne z lepszych jakie do tej pory jadłam. To przepis, który przypadnie do Zobacz więcej
Witam Wszystkich Serdecznie Pierogi z pewnością możemy zaliczyć do jednej ze specjalności polskiej kuchni, która kojarzy mi się przede wszystkim z daniem obiadowym. W mojej głowie zrodził się jednak Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Pierogi z serem na słodko

Pierogi z serem na słodko 46

Gdy w tym roku lato nie rozpieszcza. Jest szaro i deszczowo, zabieram się za robienie moich ulubionych pierogów z serem na słodko. Są to pyszne, zdrowe i smaczne pierogi. Pełno w nich słodkiego sera. Zobacz więcej
Te pierogi zachwyciły wszystkich domowników. Ze mną na czele. PYCHOTA Zjedliśmy i chciało się jeszcze! Co nam trzeba? Na farsz potrzebujemy 200g twarogu, 2 łyżki cukru, żółtko i 3 łyżki proszku Zobacz więcej
SKŁADNIKI Farsz Łopatka 250 g 250 g kapusty kiszonej 1 cebula 50 g grzybów (namoczone przez noc) 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz Ciasto na pierogi 450 g maki pszennej typ 550 100 g mąka pszenna Zobacz więcej
Dzień babci to dzień lepienia pierogów! To będzie nasza nowa tradycja, ku pamięci babci Gieni, której niestety nie możemy złożyć dziś już życzeń. Pierwsze danie jakie kojarzy nam się z babcią to Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na bezmięsne pierogi, które są smaczne i sycące - to dobrze trafiliście! Te smakują rewelacyjnie, szczególnie po podsmażeniu na maśle. Moja rodzina zajada się nimi bez Zobacz więcej
Pierogi z farszem dyniowo – parmezanowym Pierogi każdy zna i prawie każdy lubi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne są nie do pokonania , ale od czasu do czasu , Zobacz więcej
Te pierogi to jedno z moich ulubionych dań z dzieciństwa, niedawno nauczyłam się robić je sama i dość często goszczą w mojej kuchni. Zwykle robię większą porcję i część zamrażam. Później mamy gotowy, Zobacz więcej
Dziś, po długiej przerwie będzie o tym, jak z porażki zrobić sukces. Co, jak co, ale kuchnia daje w tym temacie spore pole do popisu;) Zabierając się za ten przepis chciałam na początku zrobić samosy. Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Pierogi z bobem na 2 sposoby

Pierogi z bobem na 2 sposoby 103

Już wiem, że znalazłam moje ulubione pierogi. Z bobem, który wprost ubóstwiam, oraz serem feta (rekomenduję ten prawdziwy, grecki, aromatyczny; niestety polskie podróbki są tylko słone a aromatu nie Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mąki z płaskurki, która ma lekko orzechowy posmak. U nas były pieczone w piekarniku, ale równie dobrze można je przygotować klasycznie, z wody. Wszystkim bardzo smakowały. Kilka Zobacz więcej
Dziś na obiad serwuję pierogi z słodkim nadzieniem twarogowym ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 250 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru 1 Zobacz więcej
W Poznaniu na ulicy Wrocławskiej była bardzo fajna restauracja, która podawała pierogi z pieca. Ostatnio przechodząc tamtędy stwierdziłam, że chętnie bym do niej zajrzała na pierogi z mięsem. Okazało Zobacz więcej
Składniki: 2 kg kapusty kiszonej 200 g suszonych grzybów 3 cebule sól pieprz vegeta maggi orginalna 1/4 szkl oleju Wykonanie: Kapustę gotować ok 1 h. Grzyby namoczyć na ok 20 min, odcedzić i gotować Zobacz więcej
Pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami to danie, którego u mnie nie może zabraknąć na Wigilii. Czytaj dalej » Zobacz więcej