farsz sajgonki

Lekkie sajgonki z farszem warzywnym Dużo się dzieje, tempo zawrotne, chociaż niestety nie związane z prowadzeniem bloga, ale może kiedyś doczekam miłej współpracy, która mnie pochłonie :) Tymczasem Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.Z pikantnym sosem słodko- kwaśnymsmakowały Zobacz więcej
Sajgonki nadziewane pastą z czerwonej fasoli, kaszy gryczanej i buraka. Wyglądają jak kiełbaski, a smakują gryczano-ziarnisto-ziołowo. Bardzo smaczne na ciepło jak i zimno. SKŁADNIKI - papier ryżowy - Zobacz więcej
ryżowego Tao-Tao. Z podanych proporcji wyjdzie Wam ok. 16 małych lub 8-10 dużych sajgonek :) Polecam baaaardzo :) Składniki: 5-6 grzybków Mun 50g makaronu chińskiego 1-2 marchewki 1 średnia cebula Zobacz więcej
W sajgonkach najbardziej lubię ich chrupkość i to co kryją w swoim wnętrzu. Moje dziś skrywają kremowo - serowyfarsz z kaszą jaglaną o smaku czosnku i ziół. 1 opakowanie papieru ryżowego (12 sztuk) 1 Zobacz więcej
Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki na ostro

Sajgonki na ostro 21

1
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja Zobacz więcej
Gdy poprzednio prezentowałam Wam przyrządzone przez siebie sajgonki wybrałam dość tradycyjny farsz: mięso, marchewka oraz grzyby mun, całość doprawiona sosem rybnym. Taki zestaw składników pozawala Zobacz więcej
Arkusz papieru ryżowego namaczamy w w letniej wodzie przez 2-3 sekundy. Przekładamy na płaską powierzchnie, chwilę czekamy - aż papier zmięknie i na jego środek wykładamy ok. łyżkę farszu. Składamy w Zobacz więcej
Arkusz papieru ryżowego namaczamy w w letniej wodzie przez 2-3 sekundy. Przekładamy na płaską powierzchnie, chwilę czekamy - aż papier zmięknie i na jego środek wykładamy ok. łyżkę farszu. Składamy w Zobacz więcej
Spaghetti cukiniowo-graham i sajgonki ze szpinakiem. Trąci tu kuchnią fusion a jest to super warzywna sprawa! Cukinia Makaron tagliatelle graham Szpinak Sól, pieprz Czosnek Papier ryżowy Szpinak Zobacz więcej
Sajgonki wegańskie. Składniki : 10 płatów papieru ryżowego, 200g ryżu, 25g grzybów mun, 2 marchewki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, Zobacz więcej
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
Uwielbiam sajgonki, zazwyczaj kupowałam mrożone w biedronce. Są świetne, Dziś postanowiłam zrobić sama i o to są. Składniki: Papier ryżowy, Filet z kurczaka Pieczarki Papryka Sałata lodowa Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 45

4
W końcu je zrobiłam. Moje pierwsze sajgonki. Do doskonałego kształtu im daleko ale w smaku wyszły dobre. Czytałam różne przepisy bo nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać i zrobiłam swoją wersję Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Sajgonki

Sajgonki 2121

6
10 min. Następnie kroimy je w kostkę i dodajemy do naszego farszu. Papier ryżowy moczymy przez 3-4 sekundy w wodzie, a następnie nakładamy farsz i zwijamy w ciasny rulon. Gotowe sajgonki układamy na Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Sajgonki

Sajgonki 962

5
Spolszczona wersja pysznych sajgonek. Składniki opakowanie papieru ryżowego 400 g pieczarek 10-15 liści kapusty pekińskiej 1/2 lub cały woreczek ugotowanego ryżu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól olej Zobacz więcej
PRZEPIS na 12 sajgonek 100g papieru ryżowego (12 płatów) 120g ugotowanego ryżu ćwiartka upieczonego bakłażana 140g pasztetuz tego przepisu 40g groszku konserwowego 80g kukurydzy konserwowej 12 Zobacz więcej
Składniki: (na 4 sajgonki) kostka tofu mała marchewka mały pęczek szczypiorku garść szpinaku 4 sztuki papieru ryżowego 2 łyżki sosu sojowego łyżka masła orzechowego olej (u mnie z kiełków Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
resztki

resztki 841

1
Po zjedzeniu kotletów chińskich zostało mi trochę reszek - nie zjedzone kotlety i te, które przez moją nieuwagę rozpadły się podczas smażenia. Miałam też resztkę ryżu, który jadłam z jogurtem i Zobacz więcej