Przepis na farsz sajgonki

Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.Z pikantnym sosem słodko- kwaśnymsmakowały Zobacz więcej
Lekkie sajgonki z farszem warzywnym Dużo się dzieje, tempo zawrotne, chociaż niestety nie związane z prowadzeniem bloga, ale może kiedyś doczekam miłej współpracy, która mnie pochłonie :) Tymczasem Zobacz więcej
Moje ulubione :) Szczerze mówiąc tracę nad sobą kontrolę jak je widzę ;) Pewnie dlatego nie robię ich zbyt często, bo jak mi nikt nie zabierze talerza to zjem wszystko :) Podobnie podchodzi do nich Zobacz więcej
Sajgonki nadziewane pastą z czerwonej fasoli, kaszy gryczanej i buraka. Wyglądają jak kiełbaski, a smakują gryczano-ziarnisto-ziołowo. Bardzo smaczne na ciepło jak i zimno. SKŁADNIKI - papier ryżowy - Zobacz więcej
annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Sajgonki

Sajgonki 2716

Zapraszam na sajgonki w szybkiej wersji. Składniki: - 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk - 1 połówkafileta z kurczaka - 200 g mrożonych warzyw po chińsku - przyprawa do potraw chińskich - olej Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Sajgonki z mięsem mielonym

Sajgonki z mięsem mielonym 3094

Sajgonki to jedno z moich ulubionych dań, w którym się po prostu zakochałam podczas podróży do Azji. Teraz bardzo często robię je w domu i w różnych postaciach. Dziś są to sajgonki z mięsem mielonym i Zobacz więcej
W sajgonkach najbardziej lubię ich chrupkość i to co kryją w swoim wnętrzu. Moje dziś skrywają kremowo - serowyfarsz z kaszą jaglaną o smaku czosnku i ziół. 1 opakowanie papieru ryżowego (12 sztuk) 1 Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Sajgonki

Sajgonki 1405

Sajgonki to tradycyjna potrawa kuchni wietnamskiej. Składają się z zawiniętego w papier ryżowy różnego rodzaju farszu i można je podawać na ciepło lub na zimno. Sajgonki podaje się zazwyczaj z sosem Zobacz więcej
piekielniedobre
piekielniedobre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piekielnie Dobre
Sajgonki

Sajgonki 2312

Sajgonki - czyli idealny pomysł na obiad inny niż zawsze. Podane wraz z pysznym ryżem i sosem z kurczakiem tworzą idealną kompozycję. Nuta maggi nadaje im niesamowitego smaku. Polecam! :) Składniki na Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Sajgonki

Sajgonki 1565

Sajgonki Z sajgonkami jest chyba tak jak z pierogami, jedno ciasto - różne nadzienia. W zależności od upodobań i gustów kulinarnych można włożyć do środka wszystko co nam się podoba. Mnie spodobało Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sajgonki

Sajgonki 1084

Sajgonki to znana potrawa kuchni wietnamskiej. Można jeprzyrządzaćz różnymi farszami: mięsnym, warzywnym lub krewetkowym.Farsz zawija się w bardzo cienkie placki z mąki ryżowej, tzw. papier ryżowy. Zobacz więcej
Wersja sajgonek z mięsem mielonym , według mojej koleżanki. Sajgonki wyszły przepyszne, można je robić na różne okazje. Sajgonki z mięsem mielonym Składniki: na farsz Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Sajgonki

Sajgonki 2196

Skład: Mięso mielone wieprzowe-25 dag cebula-1 mała kapusta pekińska-1 mała marchewka-1 duża grzyby-garść pieczarki-10 dag papier ryżowy Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w kostkę i podsmażamy na Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
sajgonki z kurczakiem

sajgonki z kurczakiem 1153

Moich azjatyckich wariacji ciąg dalszy. I nie wiem jak Wam, ale jeśli o azjatycką kuchnię chodzi to sajgonki to pierwsza rzecz, jaka mi przychodzi do głowy. Kiedyś, dawno temu podjęłam już jedną Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
apetyt i smak
Sajgonki w cieście filo

Sajgonki w cieście filo 2071

Chodziły za mną sajgonki, już chyba od pół roku. W końcu postanowiłam je zrobić. W markecie nie mogłam dostać papieru ryżowego, ale znalazłam listkowe ciasto filo, które okazało się być doskonałym Zobacz więcej
Blog NPS-MIX
Blog NPS-MIX Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta-ok.pl
Sajgonki

Sajgonki 883

Czasami słyszymy, że przygotowanie sajgonek jest czasochłonne i trudne, a podczas smażenia sajgonki rozpadają się. Jest sposób, aby do tego nie doszło. Po pierwsze farsz ryżowy musi zostać pozbawiony Zobacz więcej
smolinskaangelika
smolinskaangelika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plato apetitoso
Sajgonki

Sajgonki 1229

Nie znam osoby, której nie smakowałyby sajgonki. Pozornie wydają się trudne w zrobieniu, ale nie ma nic bardziej banalnego! :) Do sajgonek możemy dodawać co tylko chcemy! Mogą być mięsne jak również Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sajgonki

Sajgonki 1383

Smaczna, dość szyba przekąska, popularna w kuchni chińskiej oraz w kuchni Azji Południowo- Wschodniej. Sajgonki składają się z farszu zawiniętego w papier ryżowy, który przeważnie przyrządza się z Zobacz więcej
Gotuj z Misiem
Gotuj z Misiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Misiem
Sajgonki

Sajgonki 1104

Okazuje się, że zrobienie sajgonek jest banalnie proste. Nie wiem czemu wydawało mi się, że z tym daniem jest więcej zachodu. W moim osiedlowym sklepie nie było grzybów mun, więc zamiast nich kupiłem Zobacz więcej
Sajgonki uwielbiam :-) ale niestety do dietetycznych dań nie należą. postanowiłam zamiast je smażyć upiec w piekarniku..ja dla mnie pycha..choc wiadomo to nie to samo co smażone na głębokim oleju... Zobacz więcej