farsz sajgonki

{{headerMessage}}
Lekkie sajgonki z farszem warzywnym Dużo się dzieje, tempo zawrotne, chociaż niestety nie związane z prowadzeniem bloga, ale może kiedyś doczekam miłej współpracy, która mnie pochłonie :) Tymczasem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.Z pikantnym sosem słodko- kwaśnymsmakowały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sajgonki nadziewane pastą z czerwonej fasoli, kaszy gryczanej i buraka. Wyglądają jak kiełbaski, a smakują gryczano-ziarnisto-ziołowo. Bardzo smaczne na ciepło jak i zimno. SKŁADNIKI - papier ryżowy - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryżowego Tao-Tao. Z podanych proporcji wyjdzie Wam ok. 16 małych lub 8-10 dużych sajgonek :) Polecam baaaardzo :) Składniki: 5-6 grzybków Mun 50g makaronu chińskiego 1-2 marchewki 1 średnia cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sajgonkach najbardziej lubię ich chrupkość i to co kryją w swoim wnętrzu. Moje dziś skrywają kremowo - serowyfarsz z kaszą jaglaną o smaku czosnku i ziół. 1 opakowanie papieru ryżowego (12 sztuk) 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki na ostro

Sajgonki na ostro 26

2
{{headerMessage}}
Moje drugie sajgonki. Te są z surowego farszu. Jeśli dajemy farsz surowy to trzeba dłużej smażyć sajgonki. Według mnie są lepsze. I jak widać lepiej się prezentują od pierwszych więc idzie moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy poprzednio prezentowałam Wam przyrządzone przez siebie sajgonki wybrałam dość tradycyjny farsz: mięso, marchewka oraz grzyby mun, całość doprawiona sosem rybnym. Taki zestaw składników pozawala Zobacz więcej
Słodka Strona
Słodka Strona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Strona
Sajgonki - Jak zawijać?

Sajgonki - Jak zawijać? 109

0
{{headerMessage}}
Arkusz papieru ryżowego namaczamy w w letniej wodzie przez 2-3 sekundy. Przekładamy na płaską powierzchnie, chwilę czekamy - aż papier zmięknie i na jego środek wykładamy ok. łyżkę farszu. Składamy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Arkusz papieru ryżowego namaczamy w w letniej wodzie przez 2-3 sekundy. Przekładamy na płaską powierzchnie, chwilę czekamy - aż papier zmięknie i na jego środek wykładamy ok. łyżkę farszu. Składamy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spaghetti cukiniowo-graham i sajgonki ze szpinakiem. Trąci tu kuchnią fusion a jest to super warzywna sprawa! Cukinia Makaron tagliatelle graham Szpinak Sól, pieprz Czosnek Papier ryżowy Szpinak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sajgonki wegańskie. Składniki : 10 płatów papieru ryżowego, 200g ryżu, 25g grzybów mun, 2 marchewki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki ostrej papryki, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka przekąska, z mega ostrym sosem to danie dla zabieganych ludzi. •papier ryżowy •mieszanka chińska •czosnek •chilli •pomidory •sałata 1) Warzywa z czosnkiem przesmażamy na suchej patelni 2) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam sajgonki, zazwyczaj kupowałam mrożone w biedronce. Są świetne, Dziś postanowiłam zrobić sama i o to są. Składniki: Papier ryżowy, Filet z kurczaka Pieczarki Papryka Sałata lodowa Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Sajgonki

Sajgonki 68

5
{{headerMessage}}
W końcu je zrobiłam. Moje pierwsze sajgonki. Do doskonałego kształtu im daleko ale w smaku wyszły dobre. Czytałam różne przepisy bo nie bardzo wiedziałam jak się za nie zabrać i zrobiłam swoją wersję Zobacz więcej
slinkacieknie
slinkacieknie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ślinka cieknie!
Sajgonki

Sajgonki 2159

6
{{headerMessage}}
10 min. Następnie kroimy je w kostkę i dodajemy do naszego farszu. Papier ryżowy moczymy przez 3-4 sekundy w wodzie, a następnie nakładamy farsz i zwijamy w ciasny rulon. Gotowe sajgonki układamy na Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Sajgonki

Sajgonki 984

5
{{headerMessage}}
Spolszczona wersja pysznych sajgonek. Składniki opakowanie papieru ryżowego 400 g pieczarek 10-15 liści kapusty pekińskiej 1/2 lub cały woreczek ugotowanego ryżu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PRZEPIS na 12 sajgonek 100g papieru ryżowego (12 płatów) 120g ugotowanego ryżu ćwiartka upieczonego bakłażana 140g pasztetuz tego przepisu 40g groszku konserwowego 80g kukurydzy konserwowej 12 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: (na 4 sajgonki) kostka tofu mała marchewka mały pęczek szczypiorku garść szpinaku 4 sztuki papieru ryżowego 2 łyżki sosu sojowego łyżka masła orzechowego olej (u mnie z kiełków Zobacz więcej
Mimbla
Mimbla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ruskie raz!
resztki

resztki 938

1
{{headerMessage}}
Po zjedzeniu kotletów chińskich zostało mi trochę reszek - nie zjedzone kotlety i te, które przez moją nieuwagę rozpadły się podczas smażenia. Miałam też resztkę ryżu, który jadłam z jogurtem i Zobacz więcej