farsz szpinakowo-serowy

{{headerMessage}}
rodzaje serów oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy i grzejemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem (nie solimy, bo feta jest słona). Na patelni powinien powstać farsz, dość gęsty. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Naleśniki stanowią ulubione danie obiadowe, albo na kolację. Przyrządzamy je na wiele sposobów w zależności od farszu, którym je wypełnimy. Dzisiaj przedstawiam niebanalne naleśniki z farszem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
MyCookBook.pl - Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem Toggle navigation MyCookBook.pl Name You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanka muszle to świetna propozycja zarówno na domowy obiad, jak również na romantyczną kolację. Doskonała kompozycja kilku rodzajów serów i szpinaku sprawia, że farsz jest soczysty i po prostu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te naleśniki to taka moja próba kulinarna, ponieważ farsz, którego użyłam to właściwie sos do makaronu. :) jednak delikatny smak naleśników razem z pikantnym szpinakowym farszem o intensywnym aromacie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w środku, jedynie na zasmażce, ale za to z dużą ilością czosnku. Moja wersja będzie trochę inna, ale równie pyszna. Składniki farszu: (na 8-10 sztuk naleśników) 2 op. mrożonego szpinaku w liściach 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i dodać do szpinaku, całość dobrze wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Z pozostałego czosnku i pomidorów przygotować sos i wyłożyć trochę na dno naczynia do zapiekania. Muszle napełniać Zobacz więcej
alisz`
alisz` Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia alisz
szpinak ser. szpinak ser.

szpinak ser. szpinak ser. 1088

1
{{headerMessage}}
Lubicie szpinak? Ja uwieelbiam. Musi być z czosnkiem i musi być z serkiem. Najbardziej smakuje nam zapakowany w naleśniki albo oblepiający spaghetti. Świeży mogę jeść nawet surowy. Naleśniki z farszem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś pod pierzynką z sosu szpinakowo-serowego Łosoś - po około 250 g na porcję dla dorosłego 125 g porcja dla dziecka Sos szpinakowo - serowy 450 g mrożonego szpinaku 100 g sera pleśniowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie: Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce masła podsmażyć szpinak (mrożony podsmażać do momentu odparowania wody), pod koniec dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm. Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy w dołki i wbijamy jajka. Delikatnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śmietany. Jeśli jest za luźne dodajemy mąki, jeśli za gęste, to wody. Dodajemy oliwę. Mieszamy. Smażymy z obu stron na dość mocno rozgrzanej, suchej,teflonowej patelni. Nadziewamy ulubionymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieszamy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filet z łososia pokroić na 3 części, opruszyć solą i pieprzem, skropić cytryną, przełożyć na farsz szpinakowo-serowy i zapiec w piekarniku w temp.180 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne pierogi z maki pełnoziarnistej z nadzieniem szpinakowo-serowym. Idealne na obiad, kolacje. Przepis banalnie prosty, każdy da radę. Trzy, dwa, jeden START. SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na obiad lub kolację … tarta z ciast filo z nadzieniem szpinakowo-serowym … z dodatkiem suszonych pomidorów i orzechów nerkowca. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo olej do posmarowania płatów ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na obiad lub kolację … tarta z ciast filo z nadzieniem szpinakowo-serowym … z dodatkiem suszonych pomidorów i orzechów nerkowca. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo olej do posmarowania płatów ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mieszamy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filet z łososia pokroić na 3 części, opruszyć solą i pieprzem, skropić cytryną, przełożyć na farsz szpinakowo-serowy i zapiec w piekarniku w temp.180 Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Kurczak ze szpinakiem i fetą

Kurczak ze szpinakiem i fetą 511

3
{{headerMessage}}
pietruszki sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 200 ml bulionu drobiowego 200 ml wytrawnego białego wina Szpinak podgrzewamy w rondlu i odstawiamy do wystygnięcia. Ser rozdrabniamy widelcem i mieszamy ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozgrzaćmasłoz odrobiną oleju i udusić na nimszpinak,dodaćczosnek i sery i dusić, aż sery się rozpuszczą. Jeśli trzeba dosolić. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do Zobacz więcej