farsz szpinakowo-serowy

rodzaje serów oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy i grzejemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem (nie solimy, bo feta jest słona). Na patelni powinien powstać farsz, dość gęsty. Na Zobacz więcej
Naleśniki stanowią ulubione danie obiadowe, albo na kolację. Przyrządzamy je na wiele sposobów w zależności od farszu, którym je wypełnimy. Dzisiaj przedstawiam niebanalne naleśniki z farszem Zobacz więcej
MyCookBook.pl - Cannelloni z farszem szpinakowo-serowym pod beszamelem Toggle navigation MyCookBook.pl Name You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
Te naleśniki to taka moja próba kulinarna, ponieważ farsz, którego użyłam to właściwie sos do makaronu. :) jednak delikatny smak naleśników razem z pikantnym szpinakowym farszem o intensywnym aromacie Zobacz więcej
w środku, jedynie na zasmażce, ale za to z dużą ilością czosnku. Moja wersja będzie trochę inna, ale równie pyszna. Składniki farszu: (na 8-10 sztuk naleśników) 2 op. mrożonego szpinaku w liściach 1 Zobacz więcej
i dodać do szpinaku, całość dobrze wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Z pozostałego czosnku i pomidorów przygotować sos i wyłożyć trochę na dno naczynia do zapiekania. Muszle napełniać Zobacz więcej
alisz`
alisz` Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia alisz
szpinak ser. szpinak ser.

szpinak ser. szpinak ser. 1058

1
Lubicie szpinak? Ja uwieelbiam. Musi być z czosnkiem i musi być z serkiem. Najbardziej smakuje nam zapakowany w naleśniki albo oblepiający spaghetti. Świeży mogę jeść nawet surowy. Naleśniki z farszem Zobacz więcej
Łosoś pod pierzynką z sosu szpinakowo-serowego Łosoś - po około 250 g na porcję dla dorosłego 125 g porcja dla dziecka Sos szpinakowo - serowy 450 g mrożonego szpinaku 100 g sera pleśniowego Zobacz więcej
Przygotowanie: Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce masła podsmażyć szpinak (mrożony podsmażać do momentu odparowania wody), pod koniec dodać Zobacz więcej
i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm. Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy w dołki i wbijamy jajka. Delikatnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta, Zobacz więcej
śmietany. Jeśli jest za luźne dodajemy mąki, jeśli za gęste, to wody. Dodajemy oliwę. Mieszamy. Smażymy z obu stron na dość mocno rozgrzanej, suchej,teflonowej patelni. Nadziewamy ulubionymi Zobacz więcej
mieszamy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filet z łososia pokroić na 3 części, opruszyć solą i pieprzem, skropić cytryną, przełożyć na farsz szpinakowo-serowy i zapiec w piekarniku w temp.180 Zobacz więcej
pietruszki sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 200 ml bulionu drobiowego 200 ml wytrawnego białego wina Szpinak podgrzewamy w rondlu i odstawiamy do wystygnięcia. Ser rozdrabniamy widelcem i mieszamy ze Zobacz więcej
rozgrzaćmasłoz odrobiną oleju i udusić na nimszpinak,dodaćczosnek i sery i dusić, aż sery się rozpuszczą. Jeśli trzeba dosolić. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do Zobacz więcej
Rolada serowa z nadzieniem szpinakowo-łososiowym. Przygotujcie: 30dag żółtego sera 20dag mrożonego szpinaku 10-15dag wędzonego łososia Camembert/Serek topiony* 3 ząbki czosnku Sól, pieprz Wykonanie: Zobacz więcej
szpinaku dodajemy biały ser i rozgniatamy go widelcem, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. 3. Farszem szpinakowo- serowym nabijamy każdą rurkę makaronu. 4. Do pomidorów w puszce dodajemy zioła, sól, Zobacz więcej
serka topionego light, można go również zabielić np. serkiem wiejskim, serkiem homogenizowanym lub jogurtem naturalnym. Ja farszu użyłam jako wkładki do pulpetów drobiowych, dodając do niego serek Zobacz więcej
Pyszne pierogi z maki pełnoziarnistej z nadzieniem szpinakowo-serowym. Idealne na obiad, kolacje. Przepis banalnie prosty, każdy da radę. Trzy, dwa, jeden START. SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki pszennej Zobacz więcej