farsz z dynią i grzybami

1 średnia dynia piżmowa Butternut 50 g ryżu basmati garść suszonych grzybów kilka suszonych pomidorów w oliwie papryczka chilli 1-2 ząbki czosnku 3 łyżeczki słonecznika trochę liści świeżej mięty Zobacz więcej
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych - Nie tylko na obiad - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Pieczone pierogi z ciasta Zobacz więcej
1. Zamiast barszczu - zupa buraczkowa. 2. Pierogi ruskie z tofu lub to samo wykorzystanie farszu - w naleśnikach ruskich. 3.Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i grzybami. 4. Pasztet z fasoli Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pierogi - przepisy

Pierogi - przepisy 589

1
Pierogi - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Mięso na święta - przepisy Pierogi - przepisy Najlepsze ciasto na pierogi NA SŁONO Pierogi z kapustą i grzybami Uszka Zobacz więcej
cooklife
cooklife Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cooklife
Pyszna sałatka z tortellini

Pyszna sałatka z tortellini 832

1
W poszukiwaniu nowych świątecznych smaków stworzyłam sałatkę, która wszystkim bardzo posmakowała. Z tradycyjnego farszu do pasztecików (grzyby + kapusta) stworzyłam tortellini. Do mini pierożków Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
dynia faszerowana

dynia faszerowana 1084

3
skład farszu jest dość umowny, bo można rezygnować z poszczególnych składników, można je zamieniać, a i tak dynia wyjdzie dobra :) dynia faszerowana kaszą gryczaną i mięsem 2 kg dynia, 30 dkg mięsa Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Grzyby - przepisy

Grzyby - przepisy 549

0
Grzyby - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasztet z kaszy jaglanej i dyni - bez pieczenia Grzyby - przepisy Grzyby marynowane Jak mrozić grzyby leśne Grzyby leśne duszone Zobacz więcej
Co tu dużo mówić- pierogi uwielbiam! Gdy tylko mogę eksperymentuję z farszem.Były już ze szpinakiem i fetą, z kaszą i grzybami- tym razem padło na zestawienie dyni z ricottą:) Wyszło pysznie:) Zobacz więcej
Sowa w towarzystwie miodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić. 1 sowa duża 1/3 dyni hohhaido 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 Zobacz więcej
Uwielbiam cukinię! To chyba najbardziej wdzięczne warzywo w kuchni zaraz po dyni. Można z niej zrobić praktycznie wszystko... lekko pikantne leczo, delikatną zupę, chrupiące placki lub słodkie ciasta. Zobacz więcej
Choć trudna nam w to uwierzyć nasz Matyldziak ma już rok :) W niedzielę obchodziliśmy hucznie urodziny. Impreza odbyła się w Niebostanie, było mnóstwo radości, chwile wzruszeń, pierwsze obcinanie Zobacz więcej
Pyszne połączenie pieczonej dyni i smażonych leśnych grzybów. Chyba po raz pierwszy zmierzyłam się z bezglutenowym ciastem do tarty. Nie było łatwo, ponieważ mąka ryżowa jest bardzo krucha (dlatego Zobacz więcej
Temat dynia ciągle aktualny. Podobnie jak temat grzyby leśne. W związku z tym, łącze dziś te dwa przysmaki w jednym daniu. Będzie to moja ulubiona przekąska- tarta. Oprócz dyni i grzybów, w farszu Zobacz więcej
Sezon dyniowy w pełni pora więc wykorzystać po raz kolejny to wdzięczne i smaczne warzywo. Tym razem postanowiłam przygotować dynie w duecie z innym typowo jesiennym warzywem, czyli z grzybami. Zobacz więcej
Sezon grzybowy, sezon jesienny czyli pyszne dania z dodatkiem grzybów, dyni i cieszy się brzuch że tak pysznie jest karmiony. Dziś zapraszam na pyszne roladki z udziałem grzybów właśnie. Składniki: Zobacz więcej
Ciąg dalszy fazy dyniowej, czyli nadziewana hokkaido pieczona. Sprawdzana nawet na poźnojesiennym pikniku urodzinowym - bardzo wygodnie"naczynie" się zjada i nie trzeba zmywać :) Przygotowujemy farsz: Zobacz więcej
składniki, 8 porcji: Farsz: • 300 g upieczonej dyni (około 2 kg surowej) • 400 g grzybów (podgrzybki, borowiki lub maślaki) • 200 g żółtej mozzarelli • 1/2 łyżeczki chili • 2 łyżeczki ostrej papryki • Zobacz więcej
Najlepsze kasztany są na placu Pigalle. Ponoć Zuzanna lubi je tylko jesienią. Mowa oczywiście o kasztanach jadalnych, nie tych zbieranych w parku, z których dzieci robią „ludziki”. Przepisu na Zobacz więcej