farsz z łososia

Naleśniki to danie, w którym jedynym ograniczeniem w zakresie wymyślania nadzienia jest... wyobraźnia. Mając gotowe placki naleśnikowe, można zacząć szaleć. Przygotowując farsz nie trzeba się trzymać Zobacz więcej
, przyprawiony gęstym cieniem z lasku, A na deser - tort z wietrzyka w księżycowym blasku. Czy tylko ja mam wrażenie, że do tego fragmentu danie z kwiatami cukinii nadaje się doskonale? Tylko kto Zobacz więcej
Kilka dobrych lat temu, w zeszycie kucharskim mojej mamy, znalazłam przepis na niecodzienny farsz, który od razu podbił moje serce. Uwielbiam łososia, wiedziałam więc, że będzie to coś idealnego dla Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do Zobacz więcej
Połączenie smakowe szpinaku, łososia i serów sprawdza się zawsze! Kiedy dodamy do tego posmak ziół i ostrość chili musi być pysznie, ale dodajcie do tego chrupiące ciasto i kremowe wnętrze - będzie Zobacz więcej
tylko podobny, bo dużo lepszy :-) Dla ciekawskich inf. o pokrzywie znajdziecie tu: Pokrzywa i jej właściwości Składniki: naleśniki: 100g ugotowanych i odciśniętych listków pokrzywy 3 ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję Wam pyszne, chrupiące pierożki gryczane, wypełnione wyrazistym farszem z kaszy gryczanej, łososia i selera. Smak tych składników podkreśla i uzupełnia świeży korzeń chrzanu. Jednak Zobacz więcej
A to moja kolejna nafaszerowanych jaj :) Potrzebne będzie: 5 jaj ugotowanych na twardo awokado 1/2 łososia wędzonego w plastrach 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku szczypiorek sól pieprz 1 łyżka Zobacz więcej
To prosta odmiana zwykłego jajka gotowanego, jedzonego z majonezem. Ta wersja zamiast żółtka posiada jajko wypełnione wcześniej przygotowaną masą żółtko + łosoś wędzony + majonez + sól + pieprz + Zobacz więcej
Łosoś - gotowany w galarecie z farszem w środku( farsz składa się z mięso łososia drugiego, pieczarek, pietruszka i przypraw). Zobacz więcej
. . Pierożki z resztek :) . Farsz: kawałek łososia ugotowanego na parze mniej więcej tyle samo ugotowanej zielonej soczewicy zielony koperek sól, pieprz Zobacz więcej
Anika11.03.2013, 16:08 Piękne wiosenne kolory, i sałatki i otoczenia! Sałatka zapewne bardzo smaczna. Ostatnio miałam zuga na łososia! I robiłam z nim różne pasty i farsze:) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Nie jest to co prawda ziemniak upieczony na ognisku ale taki z piekarnika też jest pyszny. Zwłaszcza nadziewany farszem z twarogu i wędzonego łososia. Zobacz więcej
madziamigon21
madziamigon21 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Deliszys4u
Faszerowane jaja

Faszerowane jaja 31

0
Składniki na farsz: * kawałek łososia * łyżka majonezu * szczypiorek * sól Przygotowanie: Łososia rozgniatamy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku. Nakładamy na ugotowane jajko. Gotowe :) Zobacz więcej
. Farsz do pierogów: 10 dag ugotowanego lub upieczonego łososia 2 ugotowane ziemniaki 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka oleju sól pieprz . Cebulę pokroić na Zobacz więcej
Makaronowe muszle z delikatnym farszem Składniki 250 g makaronu muszle 1/2 brokuła 3 jajka 20 dkg łososia 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron ugotować w … Zobacz więcej
Następna propozycja na szybką przystawkę . Kiedyś na Wigilię usmażyłam na maśle filet łososia . Trochę go było za dużo to jeden kawałek - ostudziłam i zamroziłam na potem . Potem zrobiłam taką Zobacz więcej
Składniki : 2 jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskie 3 kostki szpinaku 2-3 łyżki serka homogenizowanego bądź twarogu łosoś wędzony czosnek Białka ubić na sztywno, dodać żółtka, delikatnie wymieszać Zobacz więcej
Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 70 g wędzonego łososia 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżeczki masła 1 łyżeczka posiekanego koperku kilka kropel soku z cytryny sól i pieprz kolorowy Sposób Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 8 jajek Pastella z łososiem i szczypiorkiem Szczypiorek Pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie, skorupkę należy nadtłuc ( Zobacz więcej