Przepis na fasola adzuki gotowanie

Kochani, podaję przepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu Zobacz więcej
Fasola adzuki jest popularną rośliną uprawianą w krajach azjatyckich. Bogata w białko aminokwasy, żelazo i wapń. W wyglądzie jest podobna do znanej nam czerwonej fasoli, ale jej ziarenka są mniejsze. Zobacz więcej
Dzisiejszy post powstał w powarsztatowym szale jaglanym! Przepisy pochodzą od Matki Smakoterapii ! Zakochałam się w chlebku jaglanym <3<3<3 Przepis- chlebek jaglany 2 szkl. kaszy jaglanej Zobacz więcej
Moczenie ziaren fasoli przed ugotowaniem czyni je łatwiej przyswajalnymi. Namoczone ziarna fasoli można przemienić w jeszcze bardziej przyswajalne i wartościowe, jeżeli damy im chwilę i warunki na Zobacz więcej
LittleMissGarlic
LittleMissGarlic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
LittleMissGarlic
Burrito z fasoli adzuki

Burrito z fasoli adzuki 1421

Burrito z fasoli adzuki jest posiłkiem bardzo sycącym ze względu na sporą ilość samej fasoli. Powinniśmy również wiedzieć o cudownych właściwościach adzuki, jest to fasola wskazana dla osób Zobacz więcej
LittleMissGarlic
LittleMissGarlic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
LittleMissGarlic
Fasola adzuki z warzywami

Fasola adzuki z warzywami 2206

50g fasoli adzuki, wcześniej namoczonej pół puszki pomidorów zielona papryka papryka konserwowa 30 dkg pieczarek mała czerwona cebula pół kostki rosołowej, pieprz cayenne, papryka czerwona, ocet Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na proste, rozgrzewające i aromatyczne danie – wegańskie chili z fasoli adzuki. Pikantne chili świetnie komponuje się ze słodkimi batatami i marchewką, tworząc pyszne i pożywne Zobacz więcej
ku-zdrowiu.pl
ku-zdrowiu.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ze Smakiem KU ZDROWIU
Pasta z fasoli adzuki

Pasta z fasoli adzuki 1165

W każdej dobrze zbilansowanej diecie potrzebne jest białko. Rośliny strączkowe są jego doskonałym źródłem. Pamiętajcie tylko, iż w diecie dorosłego człowieka nie powinno się ich jeść zbyt często. My, Zobacz więcej
Bibi
Bibi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bibimini
Pralinki z fasoli adzuki

Pralinki z fasoli adzuki 469

Czekoladowe, delikatne, wyjątkowe w smaku - tak bym opisała pralinki robione na bazie fasoli adzuki, daktyli i karobu. Pozostałe dodatki możemy dobrać według swoich upodobań :) można je zrobić z Zobacz więcej
WegAnka Blog
WegAnka Blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Pasztet z fasoli adzuki

Pasztet z fasoli adzuki 1255

Opakowanie fasoli adzuki stało w szafce kilka miesięcy z zerową liczbą pomysłów na potrawę. Przygotowałam z niej pasztet, który można jeść sam z dodatkiem warzyw, podsmażyć na patelni pokrojony na Zobacz więcej
Cytrynowy Gaj
Cytrynowy Gaj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CytrynowyGaj
Zapiekanka z fasoli adzuki

Zapiekanka z fasoli adzuki 1260

Dla niektórych może wyglądać niezbyt apetycznie, jednak i w tym przypadku potwierdza się reguła, że wygląd nie jest najważniejszy! Smakuje wybornie. Ze względu na dużą ilość fasoli, jest to danie Zobacz więcej
Fasola adzuki lub azuki pod takimi nazwami możemy ją spotkać. Nie jadam jej zbyt często, ale od czasu do czasu funduję sobie takie smaczne danie. Fasola nie jest zbyt popularna u nas, ale warto ją Zobacz więcej
Fasola adzuki jest w Polsce mało znana, uprawiana jest głównie na Dalekim Wschodzie (w Japoni np. robi się z niej słodycze) i w Stanach. U nas dostępna w sklepach ale chyba nieczęsto kupowana. A można Zobacz więcej
PatchuliaM
PatchuliaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qlinarnie i qlturalnie
Fasola adzuki

Fasola adzuki 23

Skład: fasola adzuki 100%. Firma: Bio Planet Sp. z o.o. Cena: ok. 8 zł. Masa netto: 400 g.Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z Zobacz więcej
Nanaly
Nanaly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mix smaku
Anko - pasta z fasoli adzuki

Anko - pasta z fasoli adzuki 202

składniki * 400 g fasoli adzuki * 300-400 g cukru * szczypta soli Sposób wykonania Fasolę wsypać do garnka, zalać zimną wodą i pozostawić do namoczenia na 8-12 godzin. Po tym czasie fasolę odcedzić, Zobacz więcej
Kiedy mam dosyć wędlin, mięsa i takich tam... Składniki: > 150g suchej fasoli adzuki, > 4 łyżki oliwy (u mnie z czosnkiem), > duża łyżka białego sezamu, > około 1/3 szklanki wywaru z Zobacz więcej
Niestety w polskiej kuchni często zapominamy o roślinach strączkowych... Wielu również nie zna innych odmian niż tradycyjna fasola biała Jaś. Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przeczytania o Zobacz więcej