fasola awokado

Inspirowałam się przepisem na Nachos z fasolą zawartego w serii wydawanej przez Rzeczpospolitą, Tom V, Kuchnia meksykańska, s. 71. Składniki: nachos ser cheddar 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 małe Zobacz więcej
Dzięki Kwestii Smaku odkryłam szakszukę. To nic innego jak jajko sadzone na podduszonych pomidorach z dodatkami. Takie proste, a takie pyszne! Dziś chciałam Wam pokazać wersję z fasolką i awokado. Zobacz więcej
1 dojrzałe awokado (S) 1 czerwona papryka (S) 3 jajka (S) 1 szklanka czerwonej fasoli (S) 1 mała cebula (O) 4-5 łyżek posiekanego szczypiorku (O) 1 łyżka ostropestu (O) – opcjonalnie rzeżucha (O) – Zobacz więcej
Statystyki mojego bloga jasno pokazują, że najczęściej wyświetlanym przez Was przepisem jest pasta z awokado. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ jestem wielką miłośniczką tego owocu i staram się Zobacz więcej
Świetna pasta do kanapek, tortilli i przekąsek. Idealna do maczania i smarowania. Myślałam że połączenie fasoli z awokado będzie średnie w smaku a wyszło fantastyczne. Do tego żeby urozmaicić smak Zobacz więcej
Sałatka z pomidorkami, ciecierzycą, fasolą i awokado Witajcie po przerwie. :) Dzisiaj zapraszam Was na jedną z moich ulubionych sałatek. Składniki: 1 puszka (400g) ciecierzycy 1/2 puszki czerwonej Zobacz więcej
Kolejna i równie pyszna propozycja na fajitas, tym razem z dodatkiem składników które zawsze kojarzą mi się z kuchnią meksykańską - czerwona fasola i awokado. Wyciągnęłam też z szafki zalegający tam Zobacz więcej
Kupiłam ostatnio awokado Hass, zadziwona tą niewiele mówiącą nazwą i skuszona potencjalną niespodzianką. Od standardowego awokado, różniło się ono jedynie kolorem skórki, ponieważ była ona prawie Zobacz więcej
Awokado mam w domu naprawdę bardzo często. Często wykorzystuję je do past wszelakich. Jest naprawdę fajną opcją do przyrządzenia czegoś na szybko na wieczór. Wystarczy dokupić placki lub nachosy i Zobacz więcej
Tacos to cudowne danie na imprezy w gronie przyjaciół. Może to być wspólne oglądanie meczu piłki nożnej lub ciekawy film. Trzeba tylko zrobić lub kupić wystarczającą ilość tortilli, przygotować Zobacz więcej
wybór padł na fasolę mung bardzo popularną w kuchni chińskiej. Kupiłam ją już jakiś czas temu, ale nie miałam jak dotąd okazji jej wypróbować. Zdecydowałam się połączyć ją z awokado i natką zielonej Zobacz więcej
Zbliża się jesień, mam na myśli teraz tą zimną i słotną jesień gdy po powrocie do domu marzymy o czymś pożywnym i gorącym na obiad. Dziś zaproponuje Wam przepyszną i pożywną zupę która Was w sobie Zobacz więcej
, w tym kwas linolowy i linolenowy; olejki eteryczne mające właściwości bakteriobójcze; a także wiele witamin i składników mineralnych. Warto wspomnieć, że mielone nasiona czarnuszki stanowią Zobacz więcej
. Składniki (na 4 sztuki): 4 tortille (mogą być domowe wg tego przepisu) 200g czerwonej fasoli z puszki 8 plastrów chudego wędzonego boczku 1 awokado 6 pomidorków koktajlowych 1 nieduża czerwona Zobacz więcej
Obiad błyskawiczny. Na dodatek tak zasmakował dzieciom, że dzisiaj robimy powtórkę. Najbardziej podobały im się oczywiście nachosy, ale przy okazji zjedli też całkiem sporo sałaty, fasoli i guacamole. Zobacz więcej
Dzisiaj przygotowałam czekoladowe ciasto z awokado i fasoli czerwonej. Polecam jeść je do kawy czy mleka, ponieważ może przyklejać się do podniebienia. Mimo to według mnie jest pyszne, nie czuć w nim Zobacz więcej
Pasta z czerwonej fasoli i awokado Dzisiaj bardzo prosta, zdrowa i szybka pasta (chociaż w sumie pasty zazwyczaj są szybkie, więc to jej zbytnio z tłumu nie wyróżnia). Pasta z czerwonej fasoli to taki Zobacz więcej
Brownie to najprawdopodobniej najłatwiejsze ciasto na świecie. Wśród moich przepisów znajdziecie obłędne SERNIKO-BROWNIE Z OREO, czy SERNIKO-BROWNIE Z CZEREŚNIAMI. Dzisiaj czas na czekoladowe brownie Zobacz więcej
Dzisiaj pomysł na pyszny krem wegański, idealny do wszelkiego rodzaju makaronów. Charakteryzuje się delikatnym smakiem, w którym wyróżnić możemy nutę bazylii. Krem zawiera dużą ilość białka Zobacz więcej
Smarowidła to dla mnie kłopotliwa sprawa. Nie znoszę tych kupnych, a na własne, większe wyroby nie zawsze znajduję czas. Ratują mnie wówczas pięciominutowe pasty, np. z awokado, czy groszku, które Zobacz więcej