fasola azuki

AsiaSH
AsiaSH Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakhiszpanii@gmail.com
Dynia z fasolą azuki

Dynia z fasolą azuki 163

2
{{headerMessage}}
Popularna w krajach azjatyckich- wszczególnościw Japonii i Chinach -fasola azuki, zwana także czerwoną soją, zawiera duże ilości białka, żelaza, wapnia i kobaltu oraz aminokwasów. Pierwszy raz Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Pasztet z fasoli azuki

Pasztet z fasoli azuki 29

0
{{headerMessage}}
Tweet Pasztet z fasoli azuki należy do moich ulubionych, jest pożywny i doskonale komponuje się z ziołami, które do niego dodajemy. W moim przypadku najczęściej pada na tymianek lub rozmaryn, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tweet Cieszę się bardzo, że rośliny strączkowe są coraz bardziej popularne w naszych kuchniach. Różnorodność odmian, smaków i ich zastosowań jest naprawdę ogromna, a dodatkowo uraczą nas cennymi dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oraz green plums zorganizowały akcję wspólnego pieczenia bułeczek z słodką pastą z fasoli azuki. Skorzystałyśmy z przepisu na bułeczki z Japońskiej Kuchni Karoliny. Upieczone bułeczki są delikatne i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przed i po treningu. Bardzo energetyczne. Mają moc! ;-) A sama fasola adzuki (zwana również azuki) chyba nie wymaga przedstawienia? Na szybko: znakomicie "odnajduje się" w słodyczach. Kolorem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiełków, kaszę niepaloną do skiełkowania i fasolę kupiłam w biogo.pl, to bardzo dobrze zaopatrzony internetowy sklep ekologiczny, gdzie jest prawie wszystko, co nam się zamarzy na wiosnę. Pierwszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I rozpoczął się Nowy Rok. Oby był pomyślny. Myślmy ciepło, działajmy sprawnie, marzmy zamaszyście. Ja nie snuję planów, jedynie nadzieje. Które z nich uda się spełnić?... Mam nadzieję, że dobrze się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolkę azuki możemy podawać do dań głównych ale bardziej sprawdzi się jako dodatek do deserów. Dziś zrobimy bułeczki drożdżowe z pasta z owej fasolki. Przepis na pastę podam jutro. W mojej wersji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zacznijmy od tego, ze nie umiem zrobić ładnego zdjęcia paście. Przepis prosty i łatwy w wykonaniu. Tsubuan, słodka pasta z fasolki azuki to popularny składnik japońskich deserów. Przepisów na Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
Beziki z tsubu an

Beziki z tsubu an 45

0
{{headerMessage}}
Jest wiele sposobów, aby połączyć kuchnię japońską z europejską. Czasem wystarczy tylko do sprawdzonego przepisu dodać typowy dla innej sztuki kulinarnej składnik. Tak też powstał pomysł na delikatne, Zobacz więcej
dietoholic
dietoholic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowe gotowanie
100% warzyw

100% warzyw 133

0
{{headerMessage}}
Nie ma nic lepszego niż mix warzywny. I tym razem nie mówię o sałatce, tylko o przepysznym pseudo-leczo, pseudo-ratatouille :) I o młodych ziemniakach! Leczo: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tyaki (z omletem japońskim) · Tempura Moria Wase (z ryb, owoców morza i warzyw) · Pad Thai (smażony makaron japoński z krewetkami i kurczakiem o słodko-kwaśnym smaku) · Sushi: § Gunkan Maki z Zobacz więcej
Luki93sc
Luki93sc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Full smaku
10 najdziwniejszych smaków Pepsi

10 najdziwniejszych smaków Pepsi 55

0
{{headerMessage}}
Pepsi sprzedawana oczywiście w Japonii. 2. Pepsi Azuki Tym razem odsłona popularnego napoju o smaku fasoli Azuki. 3. Pepsi Baobab A może Pepsi Baobab, napój o smaku drzewa? Jakby to brzmiało w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, zainteresowały również profesjonalnych cukierników (recenzja wraz z przepisem pojawiły się w czerwcowym numerzeW Piekarni W Cukierni). Rolada biszkoptowa o smaku sosu sojowego z nadzieniem z tsubu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam japońskie desery i ciasta inspirowane europejską sztuką kulinarną. To często dobrze nam znane wypieki, do przygotowania których używa się składników charakterystycznych dla Kraju Kwitnącej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na 15 min. do spieniania. Do przesianej mąki dodać cukier, sól i ptaszek do pieczenia. Wsypać do misy miksera dodać letnia wodę i mieszać. Powoli wlewać stopione masło. Zagnieść ciasto, uformować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (3 porcje) 250 g fasolki adzuki (azuki), namoczyć na noc 2 duże cebule, drobno posiekane 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 pomidory, obrane ze skóry 1 garść świeżej kolendry 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najbliższą liczbę. Jeżeli kilka osób poda właściwą liczbę, każda zostanie nagrodzona. Jeżeli zwycięzca już posiada moją książkę, to będziemy mogli ponegocjować :P Macie czas do Sylwestra. Można podać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie! Dziś na tapetę bierzemy fasolę adzuki (azuki). Zwana inaczej czerwoną soją, roślina strączkowa o czerwonych okrągłych nasionach. Popularna w kuchni japońskiej, od niedawna dostępna w naszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasola adzuki lub azuki pod takimi nazwami możemy ją spotkać. Nie jadam jej zbyt często, ale od czasu do czasu funduję sobie takie smaczne danie. Fasola nie jest zbyt popularna u nas, ale warto ją Zobacz więcej