fasola lima

Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
Fasola Lima

Fasola Lima 182

2
{{headerMessage}}
Na pierwsze jesienne chłody proponuję prostą ciepłą zupę. Aby strączkowe były lżej strawne i nie przysparzały nam trawiennych sensacji należy je przed ugotowaniem moczyć całą noc, a potem ugotować do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 370 g fasoli LIMA 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe garść świeżego majeranku garść świeżej bazyli 2-3 cebulki dymki (opcjonalnie) 2 łyżki pesto 2 gąłązki selera naciowego świeżo zmielony pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Składniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- pycha ! Składniki : 2 szklanki fasoli Lima 3 szklanki wrzątku do namoczenia 2 szklanki zimnej wody 200 g. przecieru pomidorowego 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka ciemnego cukru 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznam się bez bicia, przepis jest z torebki po fasoli, konkretnie z torebki peruwiańskiej fasoli masłowej "Lima", firmy nie pomnę. Myślę, że ze swojskim Jasiem też będzie taka dobra. Fasola z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PRZEPIS tortownica 24cm 140g płatków owsianych(pełna szklanka) 500g ugotowanej fasoli(u mnie fasola masłowa lima, ale sprawdzi się każda inna; jeśli korzystacie z fasoli z puszki, wypłuczcie ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 1 awokado garść pomidorków koktajlowych 1 świeży ogórek 2-3 łodygi selera naciowego 1 papryka (dowolny kolor) 1 puszka czerwonej fasoli garść fasoli Limy(opcjonalnie) listki świeżej posiekanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, zajadając fasolę z samym sosem. Fasolka jest najlepsza na drugi dzień, kiedy sos pomidorowy dokładnie obklei każde ziarenko. W taki chłodny dzień, jak dziś, fasolka idealnie nas rozgrzeje... Do jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w proszku 4 małe lub 2 duże pomidory (u mnie odmiany Limo) 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki ziarenkolendry zgniecionych w moździerzu 2 łyżeczki majeranku czubata łyżka mąki Fasolkę namocz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oko na targu, a potem wpadła do gara i okazało się, że to nasze "polskie leczo" uzupełnia idealnie. Smacznego letniego! Składniki (na 2- 3 porcje): pół średniej cebuli 1 duża pierś z kurczaka (około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, ale tym razem postanowiłam ją zrobić inaczej, z dodatkiem soji. Nie wiedziałam jak to wyjdzie w smaku, ale eksperyment bardzo udany. Danie wyszło pyszne, bardzo syte Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeczytać w dotychczasowych zaproszeniach: o kuchni meksykańskiej Hola Mexico, o kuchni meksykańskiej Hola Mexico 3. Ze swojej strony zachęcam Was do wypróbowania: - Sopa de Lima czyli pysznego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500g białej fasoli (u mnie drobny "Jaś") 1 cebula, posiekana, 2 marchewki, posiekana (u mnie w słupki), 1 papryka pokrojona na kawałki, 1 papryczka chilli, drobno posiekana, 1 łyżeczka dżodżenu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 papryka pokrojona w paski 1 papryczka chilli, drobno posiekana 1 łyżeczka dżodżenu (mięty kędzierzawej) lub zwykłej suszonej mięty 3 pomidory lima drobno posiekane (lub pomidory krojone w puszce) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
feta 3 pomidory (użyłam moich ulubionych „lima”) 4 łyżki rzadkiego jogurtu naturalnego ok. 10 oliwek pieprz, zioła prowansalskie Potrzebny sprzęt: Miska Nóż Szklanka Forma do pieczenia tarty Fasola Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Któregoś piątkowego popołudnia przyjechało do mnie dziesięć kilogramów cukinii, wielki wór fasoli szparagowej, seler, marchew, por, kabaczka i cebula. Niby od przybytku głowa nie boli, tylko szkoda, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w tym przepisie go nie pomijajcie, podsmażony i duszony z warzywami dodaje daniu pazura. Składniki: duża porcja: 1 1/2 kg cukinii 1 kg dojrzałych pomidorów – najlepiej rodzaju lima 4 kolorowe Zobacz więcej
la.dolce.vita
la.dolce.vita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
La dolce Vita!
Toskańska zupa fasolowa.

Toskańska zupa fasolowa. 242

2
{{headerMessage}}
z Toskanii. Potrzebujesz: - 400 gramów suszonej fasoli lima (białej, maślanej), moczonej przez noc w wodzie lub 600 gramów fasoli białej z puszki, - trzy łyżki oleju z awokado lub oliwy z oliwek, - Zobacz więcej
Lily76
Lily76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegetariański blog
Obiad sobotni

Obiad sobotni 591

0
{{headerMessage}}
Sobotni, ale wcale nie taki byle jaki. Chociaż z resztek. Zainspirował mnie wpis Agnieszki. I tak wzięłam trochę wczorajszej kaszy gryczanej, trochę czerwonej fasoli z puszki, pół pęczka natki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
staram się, by potrawy, które przygotowuję były nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Na zachętę powiem Wam, że mój syn jedząc tą fasokę kilka razy mówił z zachwytem „pyszna ta fasolka”:) Fasolka po Zobacz więcej