fasola z tofu

Składniki Sposób przygotowania Fasolę płuczę i obcinam końcówki, blanszuję przez kilka minut we wrzątku. Odcedzam. Tofu kroję w kostkę, czosnek i cebulę w plastry, szczypiorek siekam. Następnie Zobacz więcej
Danie proste w wykonaniu i łatwe w modyfikacji - można użyć warzyw zalegających akurat w lodówce, smaczne i sycące. Można podać z dodatkiem chleba, ryżu, czy kaszy - istnieje bardzo dużo kombinacji. Zobacz więcej
Bardzooooo miłe popołudnie/wieczór ;) Dawno się tyle nie śmiałam, dzięki!:* Byłam na późnym obiedzie w Viva pomodori i jadłam PRZEPYSZNE tagliatelle salmone, BOMBA :) Podaję kolejny przepis z Zobacz więcej
Jarskie kotlety z dodatkiem twarogu są smaczne i dobrze znane. Warto jednak czasem zastąpić twaróg niskokalorycznym, wegańskim zamiennikiem. Tofu jest twarożkiem sojowym popularnym głównie w Japonii i Zobacz więcej
na 15 minut. Farsz; 1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 opakowanie tofu naturalnego kilka łyżek fasoli czerwonej z puszki 2 ząbki czosnku, masło 2 łyżki. sól, pieprz. Ciasto wałkujemy na Zobacz więcej
Pierogi z fasolą, tofu i miętą Składniki: 1 szkl. białej fasoli, uprzednio namoczonej i ugotowanej w nieosolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, 180g tofu naturalnego Zobacz więcej
Wegetariańskie kotlety z tofu i czerwonej fasoli to pyszny dodatek.. A może nie dodatek tylko właśnie element przewodni, który można podać z dodatkiem kaszy, ryżu, w "hamburgerze". Strasznie mnie Zobacz więcej
Bardzo szybka zapiekanka i nie trzeba się dużo przy niej narobić. Same łatwo dostępne składniki. Potrzebujemy: - paczkę ciasta francuskiego (3zł) - puszkę czerwonej fasoli (2zł) - pół puszki krojonych Zobacz więcej
Autorka książki „Vegan on the Cheap” przekonuje, że to tani i łatwy w przygotowaniu obiad. Co do pierwszego w polskich warunkach można mieć wątpliwości, drugie natomiast jest pewne. W pszenną tortillę Zobacz więcej
Autorka książki „Vegan on the Cheap” przekonuje, że to tani i łatwy w przygotowaniu obiad. Co do pierwszego w polskich warunkach można mieć wątpliwości, drugie natomiast jest pewne. W pszenną tortillę Zobacz więcej
Po przepis na same kotlety z tofu i czerwonej fasoliodsyłam do posta w linku. Tutaj chodzi raczej o propozycję ich podania. W tamtym wpisie podałam te kotlety do kaszy i szpinaku jako danie obiadowe. Zobacz więcej
:) Składniki (8 sztuk): 1/2 dużego batata (ok. 350g) 200g twardego tofu naturalnego 1 puszka białej fasoli, przepłukanej i osuszonej 2 łyżki masła orzechowego 2 szalotki lub 1/2 czerwonej cebuli, Zobacz więcej
Ostatnio zachwycałam się orientalną wegetariańską kuchnią na Chmielnej , za to dziś będę raczyć Was kolejnym z moich przepisów w serii Kuchnie Świata bez Mięsa. Tym razem serwuję tofu marynowane w Zobacz więcej
porcję (średnie calzone) 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego odrobina oliwy kilka sporych kropli sosu BBQ sprasowany ząbek czosnku zioła prowansalskie/suszone oregano słodka papryka mielona, ostra Zobacz więcej
Przeglądając posty, których z jakichś względów nie opublikowałam na blogu (najczęściej chciałam coś dopisać, na co akurat nie miałam czasu, a później zapominałam, co to miało być), trafiłam na wpis Zobacz więcej
najnormalniej gęsiej skórki i wytrząsów tak ostatnio zakupiłam z ciekawości wino gruzińskie. Również wytrawne, mooocno czerwone, ale już nie TAK ciężkie, bardzo aromatyczne i ideeaaalne to tofu Zobacz więcej
Zapiekany batat nadziany tofu* w sezamie fasolą i sosem tahini-mleczko kokosowe *marynowanym w sosie sojowym, soku z cytryny, cynamonie, czosnku niedźwiedzim Rzadko kiedy dodaję posty na bieżąco. W Zobacz więcej
Przepis numer DWA z serii „Quinoa razy trzy„. Tym razem mam dla Was pomysł na coś lekkiego, sezonowego, bardzo odżywczego i sycącego. Sałatka z komosą ryżową, czarna fasolą (jedną z moich ulubionych!) Zobacz więcej
Rewolucja technologiczna sprawiała, że niemal każdy z nas ma dostęp do aparatu cyfrowego. Najtańszy można mieć już za kilkaset złotych. Na te bardziej profesjonalne, czyli lustrzanki może pozwolić Zobacz więcej
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki i dalej smażymy. Podlewamy wszystko wodą i dusimy. Dokładamy pokrojone w kostkę wędzone tofu. Przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, Zobacz więcej