Fasola | Dorodne Pomidory Dorodne Pomidory Menu Przeskocz do treści Strona główna Fasola Dodaj komentarz 12.03.2016 Fasola(Phaseolus L.) jest jedną z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka.
Zobacz więcej
Makaron z sosem curry i ... » Fasola po nigeryjsku Przepis na tę pyszną fasolkę znalazłam na blogu Filozofia Smaku. W Nigerii nosi ona sympatyczną nazwę "Wake-Ewa". W oryginale używa się fasoli czarne
Zobacz więcej
Pyszna duszona fasola molowa, w sam raz na syty jarski obiad. Pomysł znalazłam na Smakerze. Przepis podaję z moimi zmianami. Składniki: 1 kg białej fasoli "duży jaś" 2 duże cebule 1 puszka pomidorów
Zobacz więcej
Pewnie znacie tę pastę do chleba. Bardzo ją lubię, a dawno nie robiłam. Dziś mnie naszło i od rano fasolę gotuję, bo nienamoczona. Chyba z cztery godziny się gotowała. Większość ludzi nie lubi takich
Zobacz więcej
Dziś na życzenie wielu znajomych - nasz ulubiony "SMALEC" Z FASOLI :) - hicior nad hiciory! Pochodzimy ze Śląska. Tutaj CHLYB Z TUSTYM jest popularny i bardzo lubiany - nie tylko w domach górników ale
Zobacz więcej
Ostatnie wpisy Tagiatelle z mascarpone... Sajgonki i kulki ... Grilowany łosoś na sałatce ... Zupa orientalna … Sałatka brokułowa z ... Tuba cukiniowa... Jaja faszerowane ... Tort Marysi...
Zobacz więcej
Danie wigilijne, u mnie podajemy je zamiast bardziej znanej kapusty z grochem. Składniki: mała główka kapusty 250 g fasoli Jaś lub drobniejszej 1 cebula 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz
Zobacz więcej
Fasola Mung - pochodząca z Azji fasolka jest bogata w białko i kwas foliowy. Polecana kobietom w ciąży i wykorzystywana w kuchni wegetariańskiej. Świetnie nadaje się do kiełkowania, jako dodatek do
Zobacz więcej
Nie będzie to Traktat o łuskaniu fasoli* Nie będzie to dialog o codzienności, dojrzewaniu definicjach życia... Będzie to prosta notatka zapisana ołówkiem o tym, jak można pochylić się nad ziarnami
Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj na smalec, tak smalec. Ale taki w zdrowszej wersji, z fasoli. Jest rewelacyjny w smaku, bardzo aromatyczny i smakuje prawie tak samo jak prawdziwy smalec ze słoniny. Musicie
Zobacz więcej
Pasztet z fasoli Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Mazurek owsiany Pasztet z fasoli Składniki: 1,5 szkl suchej fasoli – ja użyłam czarne oczko, ale może
Zobacz więcej
Skwareczki i smalczyk to ja uwielbiam... Jeśli ktoś jeszcze nie widział to na blogu jest już przepis (klik). Jednak tradycyjne skwareczki i smalczyk mają jedną podstawową wadę.... kaloryczność....
Zobacz więcej
U niektórych na stole wigilijnym pojawia się ugotowana fasola, między innymi w domu rodzinnym mojego Męża. Bez dodatków. Po prostu fasola jaś ugotowana al dente, żadna rozgotowana. Fasola, sól Fasolę
Zobacz więcej
Bez mąki, dietetyczne, całkiem dobre, ale na pewno bo dietetycznych wypiekach nie można spodziewać się, że będą smakowały jak klasyczne. Byłoby zbyt pięknie. Tak czy siak - wyszły smaczne i puszyste.
Zobacz więcej
Dziś coś o pokarmie bogów... fasoli. To będzie takie słowo wstępne do kilku przepisów, które chcę tu zamieścić jutro (na słodko - słoną pastę, pasztet i kotleciki). Często kiedy kupujemy fasolę nie
Zobacz więcej
Na pomysł zrobienia brownie z fasoli natknęłam się w sieci już jakiś czas temu. I chociaż zamiana mąki na fasolę mnie zaciekawiła, to jednak podchodziłam do tematu sceptycznie. Ale na wszystko
Zobacz więcej
Kapusta z fasolą Postna kapusta z fasolą jest bardzo smaczną odmianą od kapusty z grochem. Kapusta z fasolą nie jest tak popularna jak kapusta z grochem, ale obie bardzo mi smakują i przyrządzam raz
Zobacz więcej
Czczę fasolę pod każdą postacią, jest ładna i odżywcza, okrągła, owalna, biała, czerwona, duża, mała. Nie ma nudy. Idealnie, jeśli ugotuje się ją samodzielnie ale taka z puszki też bywa ratunkiem.
Zobacz więcej
"O, łuskamy fasole, mozna by powiedziec, pan jest, ja jestem, a przeciez czujemy w rekach kazdego straka, kazde ziarnko, które z tego straka wyłuskamy. Mimo to wazniejsze jest, jak pan mnie, a ja pana
Zobacz więcej
Mam słabość do fasli, fasolek i grochów. Fasola mamut to jedna z moich ulubionych. Składniki: fasola mamut sól tarta bułka masło Przygotowanie: Fasolę umyjcie i ugotujcie (około 20 minut z dodatkiem
Zobacz więcej