fasolka antonówka

czereśnie, wiśnie, śliwki... aż do jabłek antonówek.A kwintesencją lata są maliny i jagody. Cudowne. Aromatyczne. Soczyste. Piękne. Smakowite i zdrowe. Najprostsze ciasto na lato? Myślę, że jestto Zobacz więcej
. Nie jest to ciasto, na którego widok obślinicie się do pasa albo które będzie się Wam śniło po nocach, ale warto je upiec, bo jest dobre i całkowicie bezproblemowe. To bardzo domowy, nieco Zobacz więcej
z grubymi portfelami i szerokimi plecami zaczyna ewidentnie działać na niekorzyść Bogu ducha winnych ludzi, to wygłaszam głośny sprzeciw. Dlatego też w ramach wsparcia polskich sadowników z ramienia Zobacz więcej
, kalafiorem i brokułem, kukurydzą i szczypiorkiem. Po prawej stronie spoczął ugotowany, pokrojony w plasterki duży burak, a w lewym górnym rogu zostało zakotwiczone jajko na miękko, poniżej którego Zobacz więcej
białaz cytryną przed śniadaniem borówki i maliny z krzaczka 2 ŚNIADANIE (250kcal) lody z banana, brzoskwini i łyżki mleka kokosowego gruszka OBIAD (595kcal) pieczone kotlety z kaszy jaglanej (50g), Zobacz więcej
i brzoskwinię. Na lunchzrobiłam misz masz z kaszy jaglanej, banana i cukinii, z którego miały wyjść placki. A potem udałam się do Krowarzywej na wege burgera i tym razem wzięłam cieciorexa, Zobacz więcej
+tofu naturalne(90g) z łyżkąsyropu klonowego, łyżeczkatahini,figa w surowej czekoladzie,jagody (100g),malinyi 2 łyżkiantonówekze słoika bez dodatku cukru herbatka z pokrzywy PRZEDOBIAD (175kcal) nie Zobacz więcej
ciągle są maliny, jagody, borówki, wiśnie i porzeczki, a wczoraj i dziś udało mi się kupić kwaśne antonówki - uwielbiam to bogactwo owoców :) Dzisiaj znowu nie miałam pomysłu na śniadanie, nie Zobacz więcej
i łyżeczka masła orzechowego herbatka z ostropestu A PRZED ŚNIADANIEM ZJADŁAM... 4 eko papierówki (pochodzące z drzewa rosnącego w ogrodzie babci :D) OBIAD (545kcal) warzywne spaghetti z mielonym Zobacz więcej
(390kcal) jabłko chia pudding (mało atrakcyjnie się prezentuje, bo wydobyłam go ze słoika, ale był bardzo smaczny, a składał się z łyżki nasion chia, łyżeczki syropu klonowego, łyżki mleczka Zobacz więcej
(520kcal) chleb pszenno żytni (łącznie 50g)- kawałek z 1/4 awokado, na drugi kawałek dołożyłam dżem wiśniowo - porzeczkowy,2ziemniaki(120g) z łyżeczkąoleju rzepakowego tłoczonego na zimno, marchewka, Zobacz więcej
Jedną z rzeczy, której zawsze najbardziej mi żal, gdy spędzam wakacje w Skandynawii, są sezonowe owoce i warzywa, których nie jest mi dane spróbować. Nie najadam się do syta morelami, jeżynami czy Zobacz więcej
tymi składnikami znajdziecie tutaj przepisy. Co zachęca? Dla mnie tą książkę wyróżnia jedna, bardzo ważna kwestia. Uwielbiam czytać historie związane z daną potrawą. Sama na blogu staram się Wam Zobacz więcej
pietruszki,1/4papryki, kawałkacukinii,pomidorków koktajlowych, połowyczerwonej cebuli, garścifasolki szparagowej, kilku kawałkówbrokułówześmietanką sojową(30ml)+ na wierzch orzeszki piniowei łyżeczka Zobacz więcej
pojemnika jest bardzo bogate - w moim śniadaniu nigdy nie brakuje płatków, orzechów, rodzynek i owoców. A do tego zawsze jem kostkę ciemnej czekolady. płatki owsiane (50g) i granola (10g) z jogurtem Zobacz więcej
kakaowca i kawałkiem batona Aloha (tutaj znajdziecie recenzję ;)) paluszki żytnie (niecała paczka - ok. 30g) KOLACJA (495kcal) odgrzane w mikrofalówceziemniaki(250g) z łyżkąoleju rzepakowego Zobacz więcej
kakao z mlekiem sojowym i łyżeczką syropu kokosowego OBIAD (525kcal) krem z warzyw (z papryki, cebuli, pietruszki - korzenia i natki, kalafiora, brokuła, brukselek, fasolki szparagowej, dyni, cukinii Zobacz więcej
śniadaniem wypiłam wodę z sokiem z połowy cytryny, łyżeczką syropu kokosowego i 3/4 łyżeczki witaminy C oraz zjadłam ok. połowę szklanki rozmrożonych malini nieużytą do placków częśćjabłka OBIAD Zobacz więcej
na bloga) z dodatkiem łyżeczki masła migdałowego ugotowane brukselki (130g) i fasolka szparagowa (120g), pół pomarańczy PODWIECZOREK (600kcal) owsiano - owocowy przekładaniec - płatki owsiane (30g) Zobacz więcej
na parze, z kiełkami na patelnię (kiełki z soczewicy, fasoli mung i ciecierzycy) z przyprawami i łyżeczką oleju z pestek dyni 50g ryżu basmati (waga przed ugotowaniem) PODWIECZOREK (630kcal) Zobacz więcej