Przepis na fasolka azuki

Smaczna sałatka z mixu sałat do tego duża ilość białka z małej kolorowej fasolki . Piękny kolor czerwieni z truskawek i pomidorów . Wszystko połączone sosem winegret . Sałatka z truskawkami i fasolką Zobacz więcej
Składniki (3 porcje) 250 g fasolki adzuki (azuki), namoczyć na noc 2 duże cebule, drobno posiekane 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 pomidory, obrane ze skóry 1 garść świeżej kolendry 3 Zobacz więcej
Zapraszam do obejrzenia mojego filmiku na YouTube - ,,krok po kroku"! :) Ciasto 1 1/2 łyżeczki drożdży instant 1 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szklanki cieplej wody 3 łyżeczki stopionego masła 1/4 Zobacz więcej
To moje pierwsze danie z tej fasolki zwanej czerwoną soją i powiem nieskromnie - curry wyszło wyśmienite, kremowe i aromatyczne. I just love it! Jak możemy przeczytać w Wikipedii jest to roślina Zobacz więcej
Zacznijmy od tego, ze nie umiem zrobić ładnego zdjęcia paście. Przepis prosty i łatwy w wykonaniu. Tsubuan, słodka pasta z fasolki azuki to popularny składnik japońskich deserów. Przepisów na Zobacz więcej
Wczoraj w Polsce miała premierę najnowsza książka japońskiego pisarza Murakamiego "Słuchaj pieśni wiatru / Flipper roku 1973". Z tej okazji w kilkudziesięciu miastach odbyła się kolacja, na której Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Pasztet z fasoli azuki

Pasztet z fasoli azuki 38

Tweet Pasztet z fasoli azuki należy do moich ulubionych, jest pożywny i doskonale komponuje się z ziołami, które do niego dodajemy. W moim przypadku najczęściej pada na tymianek lub rozmaryn, ale Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Pasta kanapkowa z fasoli azuki

Pasta kanapkowa z fasoli azuki 35

Tweet Cieszę się bardzo, że rośliny strączkowe są coraz bardziej popularne w naszych kuchniach. Różnorodność odmian, smaków i ich zastosowań jest naprawdę ogromna, a dodatkowo uraczą nas cennymi dla Zobacz więcej
I rozpoczął się Nowy Rok. Oby był pomyślny. Myślmy ciepło, działajmy sprawnie, marzmy zamaszyście. Ja nie snuję planów, jedynie nadzieje. Które z nich uda się spełnić?... Mam nadzieję, że dobrze się Zobacz więcej
Faza II, Metabolic Balance. Jest łatwa do zrobienia, pożywna i smaczna. Można ją jeść na zimno i na gorąco. Sałatka z fasolki mung i adzuki Składniki na 2 porcje: 80 g fasolki mung 80 g fasolki adzuki Zobacz więcej
Wczesna wiosna to dobry czas na kiełki. Mamy ochotę na coś zielonego, ale nowalijki dostępne w sklepie o tej porze roku są sztucznie pędzone i niezdrowe. Jeśli zrobimy sobie kiełki z ekologicznych Zobacz więcej
Fasolkę azuki możemy podawać do dań głównych ale bardziej sprawdzi się jako dodatek do deserów. Dziś zrobimy bułeczki drożdżowe z pasta z owej fasolki. Przepis na pastę podam jutro. W mojej wersji Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarygary
Mochi

Mochi 4179

Japońskie mochi, czy też koreańskie chapssalddeok, to ciasteczka ryżowe, nadziewane najczęściej pastą z czerwonej fasoli azuki (adzuki) zwanej czerwoną soją. Tradycyjnie przygotowywane z ciasta Zobacz więcej
Niestety w polskiej kuchni często zapominamy o roślinach strączkowych... Wielu również nie zna innych odmian niż tradycyjna fasola biała Jaś. Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przeczytania o Zobacz więcej
Anpan (jap. あんパン) to japońska słodka drożdżówka najczęściej wypełniona anko - słodką pastą z fasoli azuki (w Polsce fasolę znajdziemy prędzej pod nazwą adzuki), inaczej czerwonej soji, która jest Zobacz więcej
Fasola adzuki (azuki, aduki, czerwona soja) pochodzi z Azji Wschodniej, gdzie jest wykorzystywana zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Na fali popularności zdrowej żywności powoli zajmuje Zobacz więcej
Zupa dla tych, którzy lubią smak "wędzonki". Zamiast bardzo tłustego boczku warto użyć szynki parmeńskiej, która nadaje ten sam smak :) Zupa wyszła pyszna, o bardzo wyrazistym smaku! Polecam :) Jak Zobacz więcej
AsiaSH
AsiaSH Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakhiszpanii@gmail.com
Dynia z fasolą azuki

Dynia z fasolą azuki 171

Popularna w krajach azjatyckich- wszczególnościw Japonii i Chinach -fasola azuki, zwana także czerwoną soją, zawiera duże ilości białka, żelaza, wapnia i kobaltu oraz aminokwasów. Pierwszy raz Zobacz więcej