fasolka azuki

Smaczna sałatka z mixu sałat do tego duża ilość białka z małej kolorowej fasolki . Piękny kolor czerwieni z truskawek i pomidorów . Wszystko połączone sosem winegret . Sałatka z truskawkami i fasolką Zobacz więcej
na 15 min. do spieniania. Do przesianej mąki dodać cukier, sól i ptaszek do pieczenia. Wsypać do misy miksera dodać letnia wodę i mieszać. Powoli wlewać stopione masło. Zagnieść ciasto, uformować Zobacz więcej
. Przykładem jest ten przepyszny pasztet, do którego inspiracją był przepis, który zobaczyć można tu.Obawiałam się jak będzie z konsystencją - kroi się doskonale, na pewno będę powtarzać!!!! Składniki Zobacz więcej
To moje pierwsze danie z tej fasolki zwanej czerwoną soją i powiem nieskromnie - curry wyszło wyśmienite, kremowe i aromatyczne. I just love it! Jak możemy przeczytać w Wikipedii jest to roślina Zobacz więcej
Zacznijmy od tego, ze nie umiem zrobić ładnego zdjęcia paście. Przepis prosty i łatwy w wykonaniu. Tsubuan, słodka pasta z fasolki azuki to popularny składnik japońskich deserów. Przepisów na Zobacz więcej
Fasolkę azuki możemy podawać do dań głównych ale bardziej sprawdzi się jako dodatek do deserów. Dziś zrobimy bułeczki drożdżowe z pasta z owej fasolki. Przepis na pastę podam jutro. W mojej wersji Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy 125

1
Niedawno poznałam smak fasolki azuki gotując zupę z jej udziałem. Była oczywiście powtórka i ponownie mam ochotę na kolejną. Natomiast dziś prezentuję pomysł na zupę z soczewicy. Tym razem bez Zobacz więcej
oraz green plums zorganizowały akcję wspólnego pieczenia bułeczek z słodką pastą z fasoli azuki. Skorzystałyśmy z przepisu na bułeczki z Japońskiej Kuchni Karoliny. Upieczone bułeczki są delikatne i Zobacz więcej
Faza II, Metabolic Balance. Jest łatwa do zrobienia, pożywna i smaczna. Można ją jeść na zimno i na gorąco. Sałatka z fasolki mung i adzuki Składniki na 2 porcje: 80 g fasolki mung 80 g fasolki adzuki Zobacz więcej
konkurs w ramach podziękowania, że tu zaglądacie, pomimo iż ciasta świąteczne już popieczone. Wzorem mojej ulubionej książki, czyli "Dzieci z Bullerbyn", daję Wam zagadkę: ile jest fasolek w słoiku? Zobacz więcej
Fasola adzuki lub azuki pod takimi nazwami możemy ją spotkać. Nie jadam jej zbyt często, ale od czasu do czasu funduję sobie takie smaczne danie. Fasola nie jest zbyt popularna u nas, ale warto ją Zobacz więcej
Tweet Smak boćwiny nie wszystkim podchodzi, warto jednak zaprzyjaźnić się z nim, bo w tych liściach i łodyżkach mieści się wiele dobroci dla naszego organizmu. Boćwina z boczniakami to bardzo szybkie Zobacz więcej
udział w salonach mu nie przysługuje, to swą szlachetnością i szczerością jest w stanie uatrakcyjnić najzwyklejsze poletko zrekompensować brak luksusów. Prosto. Smacznie. Bez pośpiechu. Czas na Zobacz więcej
jeszcze mi się nie zdarzyło, aby którakolwiek z porcji ciasta poszła na zmarnowanie czy to przez niedosmażenie czy przez całkowite spalenie. Nadzienie: Tu opcji jest wiele. Tym razem postawiłam na Zobacz więcej
, gdy - chcąc nie chcąc - dopuszcza się do profanacji. Sushi rozumie i docenia przede wszystkim dobre chęci. Sushi bardzo uproszczone. Bo minimalizm to podstawa! Sushi minimalistyczne: płaty nori ryż Zobacz więcej
Anpan (jap. あんパン) to japońska słodka drożdżówka najczęściej wypełniona anko - słodką pastą z fasoli azuki (w Polsce fasolę znajdziemy prędzej pod nazwą adzuki), inaczej czerwonej soji, która jest Zobacz więcej
Niestety w polskiej kuchni często zapominamy o roślinach strączkowych... Wielu również nie zna innych odmian niż tradycyjna fasola biała Jaś. Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przeczytania o Zobacz więcej