fasolka bo bretońsku w słoiki

{{headerMessage}}
piękny Jaś Karłowaty Kupiec boczek wędzony gotowany 1 cebula 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego majeranek 2 kostki rosołowe koncentrat pomidorowy pieprz papryka słodka i ostra olej do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 słoik fasolki po bretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili świeże zioła, estragon i … Zobacz więcej
Mgotuje
Mgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 596

3
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Fasolka pobretońsku toidealny pomysł najesienno – zimowy obiad jednogarnkowy. Jest bardzo smaczna, sycąca izdrowa. Zpodanego przepisy wyjdzie wam duży ganek pożywnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : Małe dojrzałe pomidory sól Sposób wykonania : Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę. Poukładaj ciasno w słoikach. Do każdego słoika wsyp trochę soli ( około 1/2 łyżeczki ). Słoiki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Super współpraca i produkty Nawiązałem współprace z firmą Męska rzecz, w zamian otrzymałem super zestaw 2 słoiki z daniami oraz innowacyjny "podgrzewacz" dań bez wykorzystywania prądu gazu ani ognia Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rosiołowa
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 30

8
{{headerMessage}}
Smak PRL-u, niby nic specjalnego, zwyczajna fasolka po bretońskua jednak ma wielu swoich miłośników. Danie jedno garnkowe, doskonale nadające się do zawekowania w słoiki na tak zwana "czarną godzinę" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trzeba przyznać, że domowa fasolka po bretońsku to jednak nie to samo co fasolka kupiona w słoiku. Zrobienie fasolki nie jest czasochłonne, a smak …. no właśnie musicie spróbować sami. Dzień wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku jest daniem treściwym, rozgrzewającym, sycącym- idealnym podczas zimy. Danie uwielbiane przez całą moją rodzinę. 500 g. fasoli Jaś podwójne pętko kiełbasy podwawelskiej plaster Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku z pieczarkami i ogórkiem konserwowym Składniki 400 g fasoli biały Jaś 500 g pieczarek 1 cebula 1 słoik ogórków konserwowych 4 kiełbasy śląskie 1 koncentrat pomidorowy w Zobacz więcej
patrycjuszka :)
patrycjuszka :) Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wołowina od rekina
Zupka fasolowa

Zupka fasolowa 44

2
{{headerMessage}}
Zupę fasolową również uwielbiam. Jest to moja pierwsza zupa, którą sama zrobiłam. Ten przepis jest u nas od zawsze i w ogóle się nie zmienił. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu na pyszną i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię małą, białą fasolkę Jaś. Zawsze jak robię po bretońsku, to w większej ilości, by to co zostanie przełożyć w słoiczki i pasteryzować na kiedyś tam. Bo te kupne są nie do zjedzenia. Moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Są takie potrawy, których nie wyobrażam sobie zmieniać, czy ulepszać, bo są po prostu idealne. Taka jest właśnie fasolka po bretońsku, tradycyjna, bez modyfikacji. Najlepiej smakuje u mamy oczywiście Zobacz więcej
zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Lekko kwaśna fasolka

Lekko kwaśna fasolka 67

0
{{headerMessage}}
Troszkę inna wersja tradycyjnej fasolki po bretońsku, lekko kwaśna, bardzo dobra. Lżejsza bo drobiowa, polecam;) Pierś z kurczaka 4 laski drobiowej kiełbasy Koncentrat pomidorowy ( 150 g) 2 słoiki Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Sałatka z papryką

Sałatka z papryką 210

1
{{headerMessage}}
Taką sałatkę można oczywiście jeść jako dodatek do obiadu lub z wędliną choć ja od lat robię ją w jednym celu, a dokładniej kiedy zimą gotuję fasolkę po bretońsku lubię do niej dodać słoiczek takiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem fajne, zdrowe danie jednogarnkowe. Bez mięsa, bez zasmażek... zupełnie inne od "naszej" fasolki po bretońsku i może nie aż tak smaczne, ale z pewnością dużo lżejsze. Fasola z jarmużem w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku i super metoda podgrzewania Całą procedurę podgrzewania opisałem w poście. Sam etap podgrzewania jest dziecinnie prosty. Wystarczy dać większej torebki worek grzewczy do mniejszej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio otrzymałam od Was zapytanie, o to co można zawekować do słoików, wybierając się na biwak. Ja przygotowując słoiki, kieruje się zasadami , które przekazała mi kiedyś moja Babcia. W słoiki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takiej fasolowej jeszcze nie jadłam! Ba, fasola kojarzy mi się najbardziej z fasolką po bretońsku lub pasztetem. Poniższa zupa, to gęsty i gładki krem o wspaniałym smaku i aromacie suszonych Zobacz więcej